Haberler

İsrail Taşlı ve Molotoflu Saldırılara Ruger 22 Tüfeğiyle Karşılık Verecek

Güncelleme:

İsrail polisinin, taş ve molotof attığı gerekçesiyle Filistinlilere karşı gerçek mermi kullanması "siyasi ve hukuki" olarak onaylandı.

İsrail Başsavcısı Yehuda Weinstein'ın "Keskin nişancıların taş atan Filistinlilere karşı gerçek mermi kullanmasını" içeren kararı onayladığı bildirildi.

TAŞ ATANLARA RUGER 22'YLE KARŞILIK VERİLECEK

İsrail'in Kanal 10 televizyonunda yayınlanan habere göre, Başsavcı Weinstein, İsrail polis ve askerlerine, taş, molotofkokteyli atan Filistinlilere yönelik 'vur' emrini onayladı. Karar uyarınca, İsrail polisi ve askeri "taş atanlara" Ruger 22 tüfeğiyle karşılık verecek.

BAŞSAVCIDAN ONAY İSTEMİŞTİ

Başsavcının kararı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dün yaptığı, "taş ve molotofkokteyli atanlara karşı savaş ilan ediyoruz." açıklamasının ardından gelirken, İsrail basınında yer alan haberlere göre, Netanyahu, dünkü buluşmasında Başsavcı Weinstein'dan keskin nişancıların "saldırganları hedef alması için" onay istemişti.

TAŞ ATANLARA, GERÇEK MERMİ HUKUKİ OLARAK ONAYLANDI

Bu kararla, İsrail polisinin, taş ve molotof attığı gerekçesiyle Filistinlilere karşı gerçek mermi kullanması "siyasi ve hukuki" olarak onaylanmış oldu.

"VUR EMRİ UYGULANDI"

Öte yandan İsrail Polis Sözcüsü Luba Samiri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'ün İsseviye Mahallesi'nde "polise molotofkokteyli atan bir Filistinlinin vurulduğu" belirtildi.

Açıklamada, "Molotof atan Filistinli polis tarafından bacağından vuruldu. Yaralanan kişi yanındaki arkadaşlarının yardımıyla kaçmayı başardı." ifadelerine yer verildi.

İsrail Polis sözcülerinden Micky Rosenfeld de sosyal paylaşım ağı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail polis ve askerlerinin Filistin mahallelerinde güvenlik önlemlerini arttırdığını duyurdu.

İSRAİL ASKERİ MESCİD-İ AKSA'YA GİRMİŞTİ

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail askerleri postallarıyla salı sabahı, Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Dünya Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500

Yorumlar (21)

Adınızı Yazın:

TÜRKİYENİN KÜRTLERE YAPTIĞINI İSRAİLDE FİLİSTİNE YAPOR TÜRKİYE=İSRAİL

3
8
yanıtYanıtla
yapma arkadaşım:

sapla samanı karıştırma PKK dediğin zaten israilin taşeronu. Bu vatan evlatları hiçbirzaman hainlik yapmamıştır. Hainlik yapanlar belli. Araştırmanı tavsiye ederim. Filistinliler bizim kardeşimiz nasıl israille Türkiyeyi aynı kefeye koyarsın. Orda ölenler seninde kardeşin.

yanıt4
yanıt1
şahin şah:

niye dünyayı ayaga kaldıracakmış? Türkiyede bu uygulama zaten hayatta. israilde olunca mı kötü

4
7
yanıtYanıtla
RUSLAN:

Hz Sulaymanın Yüzüğünü arıyorlar mescidi aksada çünkü ama bulamayacaklar zamanı geldiğinde rüzgar çok sert esecek herkes hak etiğini alacaktır Allah büyüktür

7
2
yanıtYanıtla
Nagato:

İsrail''in çoğu tutumuna karşı çıkarım. Fakat devlet söz konusu olduğunda adamların duruşu net. Devlet böyle savunulur, keşke bizim ülkede böyle olsa. . . . . .

4
4
yanıtYanıtla
Kral:

Senin devletin zaten öyle

yanıt1
yanıt3
asdas:

bana bir örnek verirmisin kral bey ?

yanıt2
yanıt0
mehmet:

senin devletin israilden bin beter. . geçmişine bir bak. . . bugüne bak. . sadece içinde değğil dışındada öyle. . israile tıkı cıkmaz ama ırakta suriyede ne kadar cana sebep oldu bak. . .

yanıt1
yanıt0
dsadas:

ne yazdığını bilmiyorsun geçmişe bak diyorsun ne diyeyim ırak ile suriye ne alaka ?

yanıt1
yanıt0
Su Sayacı:

Israıl sonun yakındır Islam devleti geliyor bekleyin hamas olmasa filistin halkı desteklese Islam devletini Israılde karışacak

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title