Haberler

Isparta'da "Engelsiz Eğirdir" Projesi Başlıyor

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde Planlama ve Tasarımda Engellileri Anlama ve Engelsiz Eğirdir Kentsel Tasarımı’ konulu eğitim programı düzenlenecek.

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Planlama ve Tasarımda Engellileri Anlama ve Engelsiz Eğirdir Kentsel Tasarımı' konulu eğitim programı düzenlenecek.

Eğirdir'de TÜBİTAK'ın desteklediği 'Engelsiz Eğirdir' projesi başlıyor. Proje kapsamında 19 Şubat 2018 Pazartesi günü saat 11.00'de Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mavigöl Uygulama Oteli'nde "Planlama ve Tasarımda Engellileri Anlama ve Engelsiz Eğirdir Kentsel Tasarımı" konulu eğitim programının açılış toplantısı gerçekleştirilecek. SDÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Polat, yürütücülüğünde gerçekleştirilecek projeye, Süleyman Demirel Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi gibi üniversitelerden alanında uzman 9 akademisyen destek verecek. TÜBİTAK destekli projeye Türkiye'nin 16 üniversitesinden 65 başvuru yapıldığı bildirilirken, başarı ortalamaları yüksek Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ve Peyzaj öğrencilerinden seçilen 23 kişilik öğrenci grubuna, yine Türkiye'nin alanında uzman öğretim üyeleri eşliğinde 10 gün sürecek bir eğitim verilecek.

Projeyle ilgili bilgi veren Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Polat, "Projenin engellilere yönelik diğer çalışmalardan ayrılan en önemli özelliği, bedenin hareket kabiliyetini azaltan, yaşamı zorlaştıran mekanlara yönelik engelleri ortadan kaldırmak, engelli bireylerin değil; engelli mekanların eksiklerini tespit edebilmek, bunlara çözümler sunabilmek ve yaşamı sadece engelliler için değil, yaşlılar, gençler, hamileler, çocuklar, kadınlar için de daha kolay kılmak üzere çalışmalar yapmaktır. Başlangıç noktamız "Sakin Şehir" unvanını almaya hak kazanmış, Türkiye'nin coğrafyası, tarihi, tarımı ve doğası ile önemli bir merkezi olan Eğirdir yerleşmemizdir. Bu doğrultuda, Eğirdir üzerinden bu çalışmayı tüm Türkiye bazında örnek alınacak bir çalışma şekline dönüştürmek gayesinde ve çabasındayız" dedi. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Isparta Eğirdir Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title