Haberler

İspanyolca Günü Kutlanıyor

Güncelleme:

Cervantes Enstitüsü "İspanyolca Günü"nü kutluyor.

23 Haziran'da kutlanan İspanyolca Gününü Cervantes Enstitüsü 5 kıtada, 44 ülkede bulunan 77 merkezinde özel etkinliklerle kutluyor.

Cervantes Enstitüsü tarafından dördüncü kez gerçekleştirilecek "İspanyolca Günü" 23 Haziran'da 5 kıtada, 44 ülkedeki 77 Cervantes Enstitüsü'nde özel etkinlikler ile kutlanacak. Türkiye'de İstanbul Cervantes Enstitüsü'nde gerçekleşecek kutlamalar saat 10.30'da Hotel Barcelo'nun katkıları ile hazırlanan çikolatalı churros (tipik bir İspanyol kahvaltısı) ikramı ile başlayacak ve saat 15.00'e kadar İspanyolca başlangıç sınıfları, ispanyolca oyunlar, dansçı Manuel Reina ve flamenko şarkıcısı Pico de Triana'nın gerçekleştireceği flamenko dans ve müzik gösterisileriyle sürecek. Ücretsiz olarak gerçekleşecek İspanyolca Günü kutlamalarına İspanyolca konuşan, öğrenen, İspanyol ve Latin kültürlerine ilgi duyan herkes davetli.

Bu yılki İspanyolca Günü kutlamaları Latin edebiyatının bağımsız, isyankar ve gerçekçi şairlerinden biri olan Şilili şair Nicanor Parra'ya adandı.

İspanyolca 21 ülkenin resmi dili, anadil olarak konuşulan diller sırlamasında ikinci ve uluslararası iletişimde ve internette en çok kullanılan üçüncü dil. Günümüzde 500 milyon kişi tarafından konuşulan İspanyolca'nın 2050 yılında 600 milyon kişi tarafından konuşulacağı tahmin ediliyor.

Program:

10:30 İspanyol Kahvaltısı

11:00 İspanyolca Kelime Öğren – İspanyolca Başlangıç Dersi

12:00 İspanyolca Kelime Oyunu

13:10 Flamenko Dinletisi

14:00 Flamenko Gösterisi

Yer: Cervantes Enstitüsü

Giriş: Ücretsiz

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cervantes İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title