Haberler

İspanya Anayasa Mahkemesinden Katalanlara Kötü Haber: Bağımsızlık İlanı İptal Edildi

Güncelleme:

İspanya Anayasa Mahkemesi, Katalonya'nın bağımsızlık ilanını iptal etti. Katalan lider de dün Belçika'ya kaçmıştı.

İspanya Anayasa Mahkemesi, Katalonya'nın bağımsızlık ilanını iptal ettiğini duyurdu.

YEREL HÜKÜMETİ FESH ETMİŞLERDİ

1 Ekim'deki tartışmalı bağımsızlık referandumunun ardından, Katalonya yerel meclisi Cuma günü yaptığı oylamayla tek taraflı bağımsızlık ilan etmişti. İspanya dakikalar sonra anayasanın 155. maddesini yürürlüğe sokarak Katalonya'daki yerel hükümeti fesh etmişti.

DÜNYA İSPANYA'NIN YANINDA YER ALMIŞTI

Tüm yetkileri üstüne alan Madrid yönetimi, 21 Aralık tarihinde erken seçime gidileceğini duyurmuştu. AB tek muhatabının Madrid yönetimi olduğunu belirtmiş, ABD ise Katalonya'nın İspanya'nın ayrılmaz bir parçası olduğunu duyurmuştu.

"SIĞINMA HAKKI ŞAŞIRTICI OLUR"

Öte yandan İspanya Dışişleri Bakanı Alfonso Dastis, Belçika'nın Katalonya Özerk Yönetimi Başkanlığı görevinden alınan Carles Puigdemont'a sığınma hakkı vereceğine inanmadığını söyledi.

Alfonso Dastis, "Bu koşullar altında Puigdemont sığınma hakkı alırsa şaşırtıcı olur" dedi.

KAÇAK LİDER KONUŞTU: KATALAN HALKININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN BURADAYIZ

Görevine son verilen Katalan Lider Carles Puigdemont, Brüksel'de basına açıklamalarda bulundu. Puigdemont, "Bizim burada olmamızın sebebi İspanya'nın attığı adımla olmuştur. Açılan dava Madrid'in ne kadar agresif olduğunu ortaya koymuştur. Burada hukuki olarak devam ettirilemeyecek bir davadan bahsediyoruz. Suçlama sonrası hapis cezasının getirilmesi, ev hapsi gibi uygulamalar. Ben meşru başkan olarak buraya geldim. Katalonya'yı Avrupa Birliğinin kalbinde göstermek istedim. Suçların değil fikirlerin yargılandığını ve cezalandırıldığını göstermek için Brüksel'e geldim. Biz Katalan halkının sesini duyurmak için buradayız. Hem diyalog hem de müzakere için kararlılığımızın sürdüğünü belirtmek istiyorum. Biz uygulanan tüm agresif tutuma karşı buradan demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Sertleşmeyeceğiz, Madrid'e şiddet göstermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"GARANTİ VERİLİRSE İSPANYA'YA DÖNERİM"

Gözaltına alınma riski bulunan ve Belçika'ya giden Puigdemont, Belçika'da sığınma başvurusunda bulunacağı iddialarının ardından "Garantiler verilmesi durumunda İspanya'ya döneceğim" sözleriyle yanıtladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dünya Güncel Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

İmza törenine damga vuran anlar! Okan Buruk'a Mourinho soruldu, yanıtı Ali Koç'u kızdıracak

İmza törenine damga vuran anlar! Okan Buruk'a Mourinho soruldu, yanıtı Ali Koç'u kızdıracak

Bakmadan Geçme

İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Heybeliada plajı nerede, nasıl gidilir? İncekum Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Patmos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Patmos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Leros Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Leros Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kalimnos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kalimnos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Simi Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Simi Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sisam Adası'na (Samos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sisam Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Meis Adası'na (Kastellorizo) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Meis Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kos Adası'na (İstanköy) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sakız Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sakız Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Marmaris'in en iyi plajları! Kızkumu Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Büyükada / Aya Nikola plajı nerede, nasıl gidilir? Marmaris'in en iyi plajları! Kleopatra Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Rodos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Rodos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Midilli Adası'na (Lesvos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Midilli Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?
Özel, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edecek Erdoğan'a 5 maddelik dosya hazırladı

Özel, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ni ziyaret edecek Erdoğan'a 5 maddelik dosya hazırladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title