Haberler

IŞİD İlerliyor, YPG Geri Çekiliyor

Güncelleme:

IŞİD, Kobani'ye bağlı Şiftek köyünde YPG'ye ait bazı mevzileri ele geçirdi. Bunun üzerine YPG de geri çekildi.

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Suruç ilçesine yakın sınır hattında devam ediyor. Yaklaşık 4 günden beri Kobani'ye (Aynel Arap) bağlı Şiftek köyü Zorafa mevkisinde devam eden çatışmalar bu sabahtan itibaren şiddetlendi.

ÇATIŞMALAR TÜRKİYE SINIRINDAN DA İZLENEBİLİYOR

Ağır silahların kullanıldığı çatışmaların sonunda IŞİD'in, YPG'ye ait bazı mevzileri ele geçirdiği görüldü. Suruç ilçesine bağlı Karaca Mahallesi'nden de izlenebilen çatışmaların ardından YPG güçlerinin geriye çekilmesi dikkat çekti. Bölgedeki patlamaların ardından dumanlar yükseliyor. Bu arada Karaca Mahallesi'nde bazı vatandaşlar da çatışmaları izlemek için yüksek tepelere çıkıyor.

SEKEN KURŞUNLAR TÜRKİYE'YE DE İSABET EDİYOR

Zaman zaman seken kurşunlar Türkiye tarafına da isabet ediyor. Bölgedeki gazeteciler ve vatandaşlar seken mermilerden korunmaya çalışıyor. Güvenlik güçlerinin sınırdaki önlemleri sürüyor.

TÜRKİYE'DE CAMİ AVLUSUNDA KALIYORLAR

Terör örgütü IŞİD'in tehdidinden kaçarak Türkiye'ye sığınan yaklaşık 200 Suriyeli Kürt, Suruç ilçesindeki bir caminin avlusunda barınıyor. IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden Suriyeli Kürtler, gruplar halinde Türkiye'ye geçmeye devam ediyor. Sığınmacıların kimi AFAD konaklama çadırına kimi ilçedeki akrabalarının yanına yerleşirken kimileri de kendi imkanlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor.

Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 200 kişilik bir grup, ilçe merkezindeki Altınova Camisi'nin avlusuna sığındı. Burada sivil toplum kuruluşlarının verdiği gıdalarla yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli Kürtler, bir an önce ülkelerine dönmek istiyor. Ayn el Arap'tan (Kobani) gelen Adle Devmice (47), AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hafta önce Türkiye'ye sığındığını söyledi. Dokuz çocuğunun olduğunu anlatan Devmice, çocuklarından ikisinin Cezayir'e birisinin ise Ürdün'e kısa süre önce çalışmak için gittiğini ifade etti. Devmice, henüz çocuklarından haber alamadan kentlerini terk ettiğini dile getirerek, ''İki gün kapıda Türkiye'ye girmeyi bekledik. Buradaki ilçe halkı bizim yemeğimizi ve diğer ihtiyaçlarımızı karşılıyor. Türkiye'de herkesin bize yardım etmeye çalıştığını görüyoruz'' dedi.

"AKRABALARIMIZIN ÇOĞUNU ÖLDÜRMÜŞLER"

Şeyran köyünden kaçan Ayşe Muhlem de (33), 6 çocuğuyla 3 gün önce Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldığını söyledi. Muhlem, mal ve ürünleri korumak için köyde kalan anne ve babasının hayatından endişelendiğini kaydetti. Terör örgütü IŞİD'in yakın köylerine kadar geldiğini anlatan Muhlem, şöyle konuştu: "Bizim komşu köye IŞİD örgütünün üyeleri geldi. O köydeki akrabalarımızın çoğunluğunu öldürmüşler. Biz aslında gelmek istemiyorduk ancak ölümün çok yaklaştığını görünce köyümüzü terk etmek zorunda kaldık. Bize burada çok iyi bakıyorlar ama yinede geri dönmek istiyoruz. Herkese bize destekleri için teşekkür ediyoruz.''

"BİZİ ORADA KİMSE SAHİPLENMEDİ"

Kobani'ye (Ayn el Arap) bağlı Cumrali köyünden, yorucu ve tehlikeli bir yolculuğun ardından geldiği Suruç'ta, eşi ve 3 çocuğu ile Yatılı Bölge Okulu'na yerleştirilen Mahmud Sümel de bir sınıfta akrabası olan 4 aileyle kalıyor. Suriye'de su kuyusu açarak geçimini sağladığını belirten Sümel, "Bizi orada kimse sahiplenmedi, koruyacak kimse de bulunmuyor. IŞİD ile savaşacak kimse de yok. Ölüm korkusundan dolayı kaçtık buraya geldik. Köyümüz de Irak'ın Sincar bölgesi gibi olacak" dedi.

Sümel, Türk yetkililerin kendilerine gösterdiği okulu yaşam alanına dönüştürdüklerini dile getirdi. Dünya ülkelerinin IŞİD'in vahşetine seyirci kaldığını ifade eden Sümel, "Biz burada 5 aileyiz. Türkiye'de güvendeyiz ama köyümüze dönmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Aynel Arap Türkiye Şiftek Kobani Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500

Yorumlar (267)

sosyal demokrat:

Kürtlerin işi zor. 30 yıldır, Iran, Irak, Suriye ve Türkiye''yle savaşıyor. Toprakları, 4 ülke tarafından paylaştırılmış. . çok zor. . üstelik uçağı yok, tankı yok, iyi silahları yok. Allah yardım etsin!

143
29
yanıtYanıtla
kayseri:

ula gerzek kimin toprağı bölüştürülmüş, kürdistan vardı da biz mi bölüştük. . . kürdistan bizans varisi mi?

yanıt0
yanıt0
halk:

Bu haberi okuyan kürt kardeşlerim; hani bizim sorunumuz kürtlerle değil sadece pkk yada ypg ile falan diyen dostlarınız var ya muhtemelen kan kokan ve ırkçı faşizan düşüncelerini yorumlara döken yine o insanlar sadece yorumlara bakın ve bu adamların sorunları kimleymiş görün . . . İş İtleri destekleyen öldürün kesin biçin yazanlar kim bir bakın. . . Bu arada gelenler sadece çocuk ve kadınlar ypg güçleri kanının son damlasına kadar savaşıyor

132
22
yanıtYanıtla
AHİİBABA:

IŞİD, IRAKTA KALICI OLMAK İSTİYORSA ARKASINI YANİ KOBANİ GİBİ BÖLGELERİ DÜŞMANINDAN ARINDIRMALIDIR. ESADIN IŞİD İLE DERDİ YOK ANLAŞILAN LAKI BİR TEK BÖLGEDE YAŞAYAN KÜRTLER. YPG VE BARZANİ ÇOK ÖTTÜKÇE IŞİD BİNSİN TEPELERİNE. DÜNE KADAR ÖZERKLİK DEVLET SLOGANLARIYLA HABERLERE ÇIKAN ŞEBEKLER ŞİMDİ YARDIM ÇIĞLIKLARI ATIYOR!!!

12
126
yanıtYanıtla
işin doğrusu:

ayıdan post kürtten dost olmaz

31
54
yanıtYanıtla
hz.:

Işid Allahın ordusu onları yenmeniz imkansız. . Bu devlet bütün dünya mehdinin ışid''in başına geçmesiyle tüm dünyaya hakim olacak. . .

17
61
yanıtYanıtla
ali:

Kimin öldürdüğünün önemi yok, Bizim için önemli olan PKK lıların gebermesi

45
21
yanıtYanıtla
hamudi:

ben arapim ama türk kardeslerimi seviyorum. Kürtler pkkli olanlar müslüman degildir ezidiler günese tapan kafirlerdir. Allahu Akbar Allahin askerleriyiz biz pkk, pyd, pesmerge, avrupa ve amerika karsi savasiyoruz kafirler hacli ordusu gibi heryerden saldiriyorlar ama sonunda Allahin yardimiyla onlari yok edecegiz.

27
29
yanıtYanıtla
SALAK MAHMUDİ:

SEN ALLAHMIISN

yanıt0
yanıt0
Turan:

Daha düne kadar kürtler 4 büyük ülkeye savaşıyor hepsinizde yendik diyordunuz. İşid saldırıları başladığında aman tc aman amerika yardım edin kaçacak delik bulamadınız. Amerika ve müttefikleri bombalamaya başladığında geri çekilen işid hakkında söylemediğinizi bırakmadınız biz böyle yendik böyle yaptık bizi kimse durduramaz artık sıra tc de diye. Şimdi gine aynı senaryo amerika tc bize yardım et.

7
49
yanıtYanıtla
Tüm 267 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title