Haberler

IŞİD Hilafet İlan Etti

Güncelleme:

IŞİD, sesli bir mesajla hilafet devleti kurduğunu ve örgütün lideri Ebu Bekir El Bağdadi'yi halife ilan ettiğini duyurdu.

Musul'u işgal ettikten sonra Bağdat'a doğru hareket eden ancak son dönemde peşmerge ve Irak ordusunun karşı direnişiyle durdurulan IŞİD, hilafet ilan ettiğini duyurdu.

HİLAFET SONRASI TUR ATTILAR

AFP'nin haberine göre, bir video mesajla hilafeti ilan ettiğini açıklayan örgüt 'Irak Şam İslam Devleti' emiri olarak Şeyh Ebubekir el Bağdadi'nin de halifeliğini duyurdu. IŞİD, Irak ve Suriye sınırındaki sınırı dozerle yıkarak Sykes-Picot anlaşmasıyla çizilen sınırın artık geçerliliğinin olmadığını iddia etti. Orta Doğu'da tüm dengeleri değiştiren IŞİD, hilafet ilanının ardından şehir turları başlattı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Musul Irak Işid Güncel Haberler

500

Yorumlar (193)

yücel:

Üst kata ki teyze ''yemek yaptım kokmuştur'' diye bize yemek getiriyor. Çok tatlı bir teyze:))) Bazen düşünüyorum bu teyzemi daha Müslüman İŞİD mi?

57
5
yanıtYanıtla
hamzahamza@mail.com:

burdaki adamlarda eşini çoluğunu çoçuğunu evini barkını rahatını bırakıp dünyanın çeşitli yerlerinden Allah ın dini yeryüzüne hakim olsundiye canlarını ortaya koyuyo, islamda ölçü senin zihniyetin veya başkasının ki değildir....

yanıt0
yanıt0
ilkosmanlisallagitsin@hotmail.com:

yemeyi parayı yardımı göstermelik de olsa samimi de olsa yahudi ermeni hristiyan dinli dinsiz herkez yapiyor ama bir taraftan da müslümanları birbirine düşürmek için elinden geleni de yapiyor milyonlar katledildi yığınla aç insan yığınla eli ayaği kopan zavallı kadin çocuk ihtiyar ardında ardı arkası kesilmeyen yardimlar o da teyze gibi ayip olmasin diye diğer taraftan da malin büyüğünü petrolünü gazini ticaretini yapiyor buna dur deyecek bir tanede bir müslüman çıkmadı ne türkiye ne iran ne arabistan vs sorsak sana ben daha müslümanım diyeceksin oraları kariştran kim oda belli sana bir daha sorsak diyeceksinki birbirlerinim kafasini kesiyorlar islam buysa ben müslüman değilim diyeceksin ha bire kabahati islamda bulacaksın yardım edenin daha çok müslüman olduğunu söyleyeceksin sana ne diyebilirmki allah cc. kalbe birkere mühür vurdumu kim açabilir

yanıt0
yanıt0
TURŞU:

ELLERİNDE AMERİKAN RUS YAPIMI SİLAHLAR KENDİLERİ GÜYA MÜLÜMAN HALİFE

53
4
yanıtYanıtla
......poyrazz-03@hotmail.com:

senin ordunun elindeki silahların çoğu amerikan ve diğer başka devletlerin. ne yani bu mudur senin müslümanlık kriterin ?

yanıt0
yanıt0
Derdo Derdo:

Su kirmizi sakkali rusca konusan Cecenliyi Allah askina bir dinleyin! Yav Ruslar Cecenistani basip alt üst ettiler, neden gidip memleketleri icin savasmiyorlarda gelip burda Müslümanlari dogruyorlar? Veya gidip Palestinali Müslümanlara destek olmuyorlar? Yav bu nasil bir Islam anlayisi arkadas cildirmak elde degil.

47
3
yanıtYanıtla
özkan(:

İSLAM ÖNCESİ 3AYLARA HARAM AYLAR DENİRDİ ARAPLAR BU AYLARDA SAVAŞ YAPMAZLARMIŞ MÜSLÜMAN OLDUGUNU İDDA EDEN İŞİD RAMAZAN AYINDA NASIL İNSAN ÖLDÜRÜYOR BU NASIL BİR ÇELİŞKİDİR ANLAYAMADIM

44
1
yanıtYanıtla
Aykutaykutaydogdu.turkey@gmail.com:

Adem Peygamberden beri gelen dindir islam.Birileri kafasından islam uyduruyor adınada islam tarihi diyiveriyorlar kuran-ı kerimle alakası olmayan herkes yemek mecburiyetinde kalıyor..İslam öncesi diye birşey yok.İslam dinlerden bir din değil.İbrahi dinler falan filan diye şeyler yok.Hak din islam.bu kadar

yanıt0
yanıt0
sayit cerrahwww.romeo_2008@hotmail.com:

musluman değil bunlar amaçları muslumanların şiddet yanlısı olduklarını göstermek hepsi israil adamları kılık değiştirmişler boyunlarında israilin simgesi yıldız war.

yanıt0
yanıt0
Aykutaykut-aydogdu@hotmail.com:

İslam öncesi diye birşey yoktur.Adem Peygamberden beri gelen dindir İslam.

yanıt0
yanıt0
Tüm 193 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title