Haberler

İSEM "Engelliler Haftası" Etkinlikleri

Güncelleme:

İSEM, toplumumuzda engellilik konusunda sosyal farkındalığı arttırmak amacıyla Türkiye Engelliler Haftasında çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), toplumumuzda engellilik konusunda sosyal farkındalığı arttırmak amacıyla Türkiye Engelliler Haftasında çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Engelliler Müdürlüğü (İSEM), 08-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında bir dizi etkinlik düzenliyor.

İSEM " ENGELLİLER HAFTASI " ETKİNLİKLERİ PROGRAMI:

Tarih: 09.05.2013, Perşembe

Yer: Çekmeköy Belediyesi Önünde

Saat: 17.00 – 22.00

BAHÇELİEVLER RESİM YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ ve RESİM SERGİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM), engellilik konusunda farkındalık oluşturmak ve toplumda engellilik bilincini arttırmak amacıyla Bahçelievler Kaymakamlığı, Bahçelievler Belediyesi ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ile işbirliği yaparak "Hayatımızdaki Engelleri Birlikte Kaldıralım" Resim Yarışması Ödül Töreni ve Resim Sergisi'nin açılışını gerçekleştirecek.

Hayatımızdaki Engelleri Birlikte Kaldıralım Resim Yarışması'na katılan ilçe milli eğitim ilköğretim okulları öğrencilerinin ve İBB Engelliler Müdürlüğü'ne bağlı Engelliler Merkezlerinde eğitim alan engelli öğrencilerin yaptıkları resimler, Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde sergilenecek.

Tarih: 09.05. 2013, Perşembe

Yer: Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezi

Saat : 13.00-15.30

ENGELLİ ASKER UĞURLAMALARI

Asker Uğurlamaları, asker kostümleriyle etkinliğe katılacak olan engelli bireylere ve ailelerine, askerlik heyecanı yaşatmak amacıyla Avrupa yakasında Eyüp Sultan Meydanı, Esenler Belediyesi önü, Sultangazi Belediyesi önünde; Anadolu yakasında ise Sancaktepe Belediyesi önü, Tuzla Belediyesi önü ve Çekmeköy Belediyesi önünde düzenlenecek. Temsili şekilde askere uğurlanacak engelli çocuklara , anneleri ve yakınları tarafından kınalar yakılacak, türküler söylenecek.

Engelli aileleri çocuklarını 1 günlük askerlik yapmaları için Hasdal Kışlası (Eyüp) ve 23. Piyade Alayı'na (Samandra- Sancaktepe) uğurlayacak.

Engelli Asker Uğurlamaları (Avrupa Yakası)

Tarih : 10.05.2013, Cuma

Yer : Eyüp Sultan Meydanı, Esenler Belediyesi önü, Sultangazi Belediyesi önü,

Saat : 09.00-10.00

Engelli Asker Uğurlamaları (Anadolu Yakası)

Tarih : 10.05.2013, Cuma

Yer : Sancaktepe Belediyesi önü, Tuzla Belediyesi önü, Çekmeköy Belediyesi önü.

Saat : 09.00-10.00

ENGELLİ ASKERLERİN YEMİN TÖRENLERİ

Genel Kurmay Başkanlığı'nın Türkiye Engelliler Haftası vesilesiyle her sene yapmakta olduğu Bir Günlük Askerlik Eğitim ve Yemin Töreni, engelli ve ailelerinin, yaşadıkları topluma aitlik duygusunun pekişmesi ve onların da askerlik coşkusunu yaşaması amacıyla gerçekleştiriliyor. Her yıl gelenekselleşmiş bir şekilde yapılan 1 Günlük Askerlik Yemin Töreni engelli ve aileleri arasında duygusal anların yaşanmasına sahne oluyor.

Engelli Askerlerin Yemin Töreni (Avrupa Yakası)

Tarih : 10.05.2013, Cuma

Yer : Hasdal Kışlası (Eyüp)

Saat : 14.00-16.00

Engelli Askerlerin Yemin Töreni (Anadolu Yakası)

Tarih : 10.05.2013, Cuma

Yer : 23. Piyade Alayı (Samandra –Sancaktepe)

Saat : 14.00-16.00

"ENGELLERİNİ AŞANLAR" MÜZİK GRUBU MEYDAN GÖSTERİSİ (Kartal Meydanı)

İSEM Engelli Merkezleri'nde eğitim alan engelli öğrenciler Kartal Meydanı'nda bir müzik gösterisi sergileyecek.

Tarih: 10.05.2013, Cuma

Yer : Kartal Meydanı

Saat: 16.00-20.00

ENGELLİ ANNELERİ İLE BOĞAZ GEZİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM), engelli annelerin ve engelli çocuğu bulunan annelerin Anneler Gününü kutlamak amacıyla büyük bir kutlama düzenliyor.

Engelli anne olarak ve engelli çocuğun annesi olarak çocuk yetiştiren ve bir ailenin bütün yükünü omuzlarında hisseden anneleri kutlamak amacıyla İSEM, Şehir Hatları A.Ş.'ye bağlı özel donanımlı bir vapuru kiralayarak muhteşem bir boğaz turu düzenliyor. Engelli anne ve engelli evladı olan anneleri gezdirecek olan vapurda gerçekleştirilecek olan Özel Anneler Kutlamasına, 1000 engelli ve ailesinin katılımda bulunması bekleniyor.

Tarih: 12 Mayıs 2013, Pazar

Yer: Kadıköy İskelesi

Saat: 13.00-13.30

ENGELLİLER PİKNİĞİ

İSEM Engelli Merkezlerine kayıtlı engelli ve aileleri için Göktürk Ormanı'nda eğlenceli bir piknik düzenliyor.

Tarih : 12.05.2013, Pazar

Saat : 11.00-17.00

Yer: Esenler Belediyesi Göktürk Ormanı

İSTANBUL'DA DERECEYE GİREN RESİMLERİN SERGİ AÇILIŞI

İBB Engelliler Müdürlüğü (İSEM), engellilik konusunda farkındalık oluşturmak ve toplumda engellilik bilincini arttırmak amacıyla Tuzla, Sultanbeyli, Sancaktepe, Beykoz, Kağıthane, Esenler, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Güngören ilçe belediyeleri, ilçe kaymakamlıkları ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ve Okan Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği resim yarışmaları sonucunda 1.lik , 2.lik ve 3.lük ödülü alan öğrencilerin resimlerini Taksim Metrosu Salonu'nda sergileyecek.

Tarih: 13 Mayıs 2013, Pazartesi

Yer: Taksim Metrosu

Saat: 10.00-12.00

"ENGELLERİNİ AŞANLAR '' MÜZİK GRUBU GÖSTERİSİ (Esenler Meydanı)

İSEM Engelli Merkezleri'nde eğitim alan engelli öğrenciler Esenler Dörtyol Meydanı'nda bir müzik gösterisi sergileyecek.

Tarih : 13.05.2013, Pazartesi

Saat: 14.00-17.00

Yer : Esenler Dörtyol Meydanı

ERİŞİLEBİLİRLİK SEMPOZYUMU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), engelli ve ailelerine erişilebilirlik konusunda da en mükemmel şekilde hizmet vermek amacıyla, taşıdığı sorumluluk bilinci ile Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde geniş kapsamlı bir "Erişilebilirlik Sempozyumu" düzenliyor.

"Erişilebilirlik Sempozyumu Programı" İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayacak. Erişilebilirlik Filminin Gösterimi ve protokol konuşmalarının ardından " Fiziki Çevre ve Yapılı Çevrenin Erişilebilirliği '' konusundaki 1.oturum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Engelliler Komisyon Başkanı Cemal Merdan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.

1.oturuma, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin ÇİFTÇİ, Erişilebilirlikle ilgili Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar; İBB Başkan Danışmanı Yük. Mimar Müberra KAVAK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Fiziki ve Yapılı Çevrede Erişilebilirlik İle İlgili Yaptığı Çalışmaları ; TOFD Genel Başkanı Ramazan BAŞ, Engellilerin, Erişilebilirlikle İlgili Karşılaştıkları Problemler ve Çözüm Önerileri; İTÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Göksenin İNALHAN, Fiziki ve Yapılı Çevrede Erişilebilirlik, İyi Uygulamalar ve Yurtdışı Örnekleri hakkında bilgi verecek.

"Ulaştırma ve İletişim Teknolojilerine Erişilebilirlik'' konusundaki 2. oturum ise Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa ILICALI tarafından gerçekleştirilecek.

2.oturumda ise Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknik Eğitim Merkezi Başkanı Engin YILMAZ, Engellilerin Bilgi ve İletişim Teknolojilerine Erişilebilirliği; Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nilgün CAMKESEN, Ulaşım Sistemlerinde Erişilebilirlik, İyi Uygulamalar ve Yurtdışı Örnekleri; İBB Ulaşım Daire Başkanı Yakup DEMİRHAN, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin; Trafik Sistemleri, Raylı Sistemler ve Deniz Ulaşımı İle İlgili Yaptığı Erişilebilirlik Çalışmaları ; İETT Genel Müdürü Dr. Hayri BARAÇLI, İETT'nin Şehir İçi Toplu Ulaşım Alanında Erişilebilirlikle İlgili Yaptığı Çalışmalar hakkında bilgi verecek.

Program soruların cevaplandırılmasının ardından Plaket töreni, kokteyl ve İSÖMX Konseri ile son bulacak.

Tarih: 14 Mayıs 2013, Salı

Yer: Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi, Haliç Salonu

Saat: 09.30 -15.00

" ENGELLERİNİ AŞANLAR '' MÜZİK GRUBU GÖSTERİSİ (Kadıköy Meydanı)

İSEM Engelli Merkezleri'nde eğitim alan engelli öğrenciler Kadıköy Meydanı'nda muhteşem bir müzik gösteri ile Engelliler Haftası sona erecek.

Tarih : 15.05.2013, Çarşamba

Saat : 16.00-20.00

Yer : Kadıköy Meydanı

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Haftası Esenler Türkiye Güncel Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title