Haberler

İşadamından Vefa Örneği

Zonguldak'ta Geçirdiği Trafik Kazasında Ağır Yaralanan İşadamı Hüsnü Sami'den Vefa.

ZONGULDAK'ta geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan işadamı Hüsnü Sami Alpan, ameliyatını gerçekleştirip sağlığına kavuşmasını sağlayan ve 14 Şubat 2007'de kan kanserinden ölen Doç. Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı anısına kan bağışı kampanyası başlattı. Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen kamyanyada işadamı Alpan ile birlikte çok sayıda kişi kan bağışında bulundu.

Çaycuma İlçesi'nde kurulu bulunan Çaycuma Süt Ürünleri Fabrikası'nın sahibi 56 yaşındaki Hüsnü Sami Alpan, 9 Temmuz 2005'te yönetimindeki 34 VF 7676 plakalı otomobiliyle geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Zonguldak Karaelmas Üniverisitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Alpan, bir dizi operasyonun ardından hayati tehlikeyi atlattı. Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı da, Alpan'ın kaza nedeniyle yaşadığı görme sorununu, gerçekleştirdiği operasyonla giderdi.

Doç. Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı, ikinci çocuğuna 4 aylık hamileyken yakınlarını ziyarete gittiği Ankara'da, 14 Şubat 2007'de fenalaştı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Kargı, kan kanseri tanısı konulmasının ardından hayatını kaybetti. Kargı'nın ölümü üzerine büyük üzüntü yaşayan işadamı Hüsnü Sami Alpan, anısına kan kağışı kampanyası başlatmaya karar verdi.

4'ÜNCÜSÜ GERÇELEŞTİRİLDİ

Şebnem Hanioğlu Kargı'nın eşi Prof. Dr. Eksal Kargı'nın da görev yaptığı ZKÜ Tıp Fakültesi tarafından işadamı Alpan'ın katkılarıyla Alaborina Restaurant'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen kampanya yoğun ilgi gördü. Başta işaadamı Alpan ve Prof. Dr. Eksal Kargı olmak üzere, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Çaycuma Belediye Başkanı Ak Partili Mithat Gülşen, öğretim görevlileri ve öğrencilerle çok sayıda kişi kan bağışında bulunmak için sıraya girdi.

BENİM İÇİN VEFA

İşadamı Alpan, ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi için düzenlenen kan bağışı kampanyasının kendisi için özel bir anlamı olduğunu söyledi. Kazada yaralandığında göz ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı'nın kendisine sürekli moral verdiğini belirten Alpan, "Gözlerimin görme ihtimali çok azdı. Onun yaptığı telkin ve tedavilerin görmemde büyük katkısı oldu. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde çok sevdiği hastalarından, ailesinden ve eşinden ayrıldı. Eşi Eksal hocaya böyle bir kampanya önerisinde bulunmuştum. 4 yıldır sürdürüyoruz. İnşallah devam ettireceğiz. Bu benim için bir vefadır. Çünkü şu anda sağlıklı yaşıyor olmamda, o insanın büyük emeği vardır" diye konuştu.

Prof.Dr. Eksal Kargı da, eşinin adını yaşatmanın yanında, hastanenin 1 aylık kan stokunun sağlanması ve insanlara düzenli kan bağışında bulunma alışkanlığı kazandırmak açısından kampanyanın önemini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title