Haberler

Irak Savunma Bakanı El Ubeydi Musul ve Anbar'ın Işid'den Kurtarılması Yakı

Irak Savunma Bakanı El Ubeydi Musul ve Anbar'ın IŞİD'den kurtarılması yakı Irak Savunma Bakanı Halit El Ubeydi IŞİD'ten kurtarılan Tikrit'le ilgili açıklama yaptı.

Irak Savunma Bakanı El Ubeydi Musul ve Anbar'ın IŞİD'den kurtarılması yakı

Irak Savunma Bakanı Halit El Ubeydi IŞİD'ten kurtarılan Tikrit'le ilgili açıklama yaptı. Tikrit'in kurtarılması ile sonuçlanan askeri operasyonlar hakkında konuşan Bakan El Ubeydi, Büyük bir savaşın idare edilmesinde önemli bir ders oldu dedi. El Ubeydi Anbar ve Musul'u da dile getirerek Planlarımız bu iki kentin kurtarılması yönünde dedi.

Tikrit'te teröre karşı savaşı ordu, güvenlik güçleri ve gönüllü halk güçlerinin birlikte kazandığını söyleyen Savunma Baknaı Halit El Ubeydi, zaferin, kurulan stratejinin doğruluğunu ve kordinasyon sağlanmasındaki başarının ne kadar doğru olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Tikrit'te elde edilen zaferin Anbar ve Musul illerinin de kurtarılması için teşvik edici olduğunu bildiren Bakan El Ubeydi, Adı geçen iki il için zafer haberleri yakında dedi.

Bu arada Birleşmiş Milletler'de Tikrit ilinin kurtarılmasını memnuniyetle karşılandığını belirterek, göçmenleri yerlerine dönmelerini sağlamak için hükümeti iş başına çağırdı. Zaferin tüm Iraklıların olduğunu bildiren Birleşmiş Milletler Irak özel temsilcisi Yan Kubiş, göçmenlerin dönüşleri için merkezi ve yerel yönetimlerle işbirli yapmaya ve yardım sunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tikrit Musul Işid Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title