Haberler

Kürt Yönetimi: ABD İstemese de Bağımsızlığımızı İlan Ederiz

Güncelleme:

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Sözcüsü Falah Mustafa Bakır, referandumda bağımsızlık sonucu çıkarsa bunu ilan edeceklerini belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Sözcüsü Falah Mustafa Bakır, Amerika Birleşik Devletleri istemese bile, referandumda bağımsızlık sonucu çıkarsa bunu ilan edeceklerini belirterek, dünya devletlerinin çıkacak olan referandum sonucuna saygı göstermelerini istedi.

"IRAK'IN İNŞASI YANLIŞ TEMELLER ÜZERİNE KURULU"

Amerika'da yayın yapan PBS kanalına konuşan Irak'taki Kürt Yönetimi'nin Sözcüsü Falah Mustafa Bakır, Irak'ın şu anda yapay bir devlet olduğunu, yanlış taşlar üzerinde inşa edildiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Kürtler olarak biz çok acı çektik. Biz, Şiiler ve Irak'taki Sünniler arasındaki dengeyi tutmanın bedelini çok ödedik. Şu anda zaman bize bu tarihsel hatayı düzeltme şansı vermektedir. Biz bölgedeki istikrarsızlığın bedelini artık fazlası ile ödemek istemiyoruz. Irak'ın inşası yanlış temeller üzerinde kurulduğu için şimdi Irak ordusu çöktü. Bu ülkeyi dış tehditleri karşı korumak için kurulan bir ordu değildi."

"KÜRDİSTAN KENDİ GELECEĞİNİ BELİRLEMEK İSTİYOR"

Aralarında siyasi farklılıklar bulunduğunu, Bağdat yönetiminin bunu kendilerine karşı zaman zaman kullandığını söyleyen Felah Mustafa Bakır, şöyle konuştu: "Biz Irak'ta siyasi istikrarın sağlanması için elimizden geleni yaptık ama başarılı olamadık. İnsanlar, güç ve servet paylaşımı için hazır değildir. İnsanlar başkalarının gücünü inkar için, sadece iktidarın tekelleşmesi için hazır. Bu nedenle referandum ile devam belirlenir. Kürdistan kendi geleceğini belirlemek istiyor. Biz kendi yerimizi belirlemek için uluslararası topluma çağrıda bulunuyoruz. Referandumdan çıkan sonuca saygı göstermelidirler. Halkımız referandumda bağımsızlık isterse, ABD istemese de bunu ilan edeceğiz. ABD'nin bizi anlayacağını umuyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Bakır Irak Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500

Yorumlar (158)

DERSIMLI:

Turk denen bir irk ve soy yoktur zazalar kurt kurt alevisi var Turkiye de kendine turk diyen eski rus somurgesinde olan osmanli imparatorlugunu koleliyinde yasiyan azeri bosnak gurcu tatar kazak arnavut yoruk ler dir bunlari ulkelerinde ki katliyam ve ic savaslardan dolayi Turkiye misafir etik sim bu nankorler kurt lerin bulundugu cografiyada kendi topraklari diye sahip cikiyorlar kimin nankor kimin ayrimci irkci oldugunu herkes cok iyi biliyor turkiye nin tarih kitaplarinda zaten yaziyor kurt ler 21 yuz yilda kendi hakli mucadelesinde hic bir zaman vaz gecmedi ve vaz gecmez turkiye derin devleti 1970 ve 80 larda belki benim dedeme baba ma baskiyla haklarini elinde aldi 21 yuz yilda yeni kurt genc liyi bu firsati ve imkani vermiyecek sabirli olun herseyi kendi gozunuzle goreceksiniz Dunya deyisti eski sistemler ve duzeler tarih karisti

12
30
yanıtYanıtla
Dersimliyantuzayvarazyan@hotmail.com:

azeri bosnak gurcu tatar kazak arnavut yoruk (BİZ BUKADAR MİLLET BİRARADA YAŞARKEN SANA NE OLUYOR DEMEKKİ BİZ BARBAR DEĞİLMİŞİZ)

yanıt0
yanıt0
GERÇEKalperalper1453@mynet.com:

Kürt diye bir Irk da var, Kürt , diye bir ırk da var. 1071 Türkler orta asya''dan geldiğinde, Kürtler şu an ''Kürdistan'' denen yerdeydi. Türkiye, Irak,İran ve Suriye..Kürtler geçmişte de pekçok Devlet Kurmuşlardır...En çok bilenen MED devletidir..Mervani, Mittan,Hamdani, Eyyubi...daha çok var...Hiöbir ırk diğer ırktan üstün değildir...

yanıt0
yanıt0
zaza tunceliberkayberkasoy@hotmail.com:

hunlar türkde degil ozaman öylemiarakdaş iyi araştır aleviler semah var biliyormusun türklerin eski dini şamanizm geliyor kürtün alevisi olmaz zaza ayrı ırktır artı tünceliler diger dogu illereine göre türkçeyi en iyi konuşandır kürtler safii dir sagcıdır aleviler solcu tunceliler kırmancı bilmezler arkadaş iyi araştır

yanıt0
yanıt0
METEHANkafkaspetrol@mynet.com:

YA BUNLARIN KAFALARINI YALANLARLA DOLDURUYORLAR SONRA DA VATAN HAİNİ YAPIYORLAR, BU ZAVALLI YIKANMIŞ BEYNİNDEKİ KİRLERİ KUSUYOR, BUNU BU HALE GETİREN SAHTEKARLARDIR ASIL SUÇLU, KONUŞTUĞU DİLDEN DAHİ UTANMIYOR TÜRKÇE KONUŞUYOR TÜRKİYEDE EKMEK YİYOR SIONRA BU DEĞERLERE DÜŞMAN OLABİLİYORLAR, HEP DUA ETMİŞİMDİR Kİ TÜRKİYEDE YAŞAYAN CAHİL ETNİK YAPILAR OKUSUN GERÇEKLERİ ANLASIN MAŞA OLMASIN DİYE, AMA MUALESEF BÖYLE KANI BOZUKLUĞUN YANINDA İFTİRA YALAN KİN CEHALET ABİDESİ YARATIKLAR DA VAR, TÜRK ÜN NE DEMEK OLDUĞUNU BİR GÜN ANLAYACAK BELKİ YADA BİLİYOR BİLMEZDEN GELİYOR AMA İŞ İŞTEN GEÇECEK ANLADIĞINDA ALLAH BU ZİHNİYETLERİ PAYİDAR ETMEYECEKTİR AMİN...

yanıt0
yanıt0
türk aşığı:

biz TÜRK ismine aşığız ona laf edenin hayallerini bile kuruturuz

18
21
yanıtYanıtla
KOCATÜRK:

Ben tarihte kurulmuş hiç bir kürt devletini tanımıyorum. Akıllı olun türkiye olmasa Bütün kürtleri bir kaşık suda boğarlar.

20
17
yanıtYanıtla
...sensizumut125@hotmail.com:

Tarih bilmiyosan konusma

yanıt0
yanıt0
kalpkirankalpkiran_52@hotmail.com:

eyyübiler vaar ordusu ve adamları türk

yanıt0
yanıt0
nizam şahinatletik_07_21@hotmail.com:

tarih bilmiyorsan öğrenirsin o zaman

yanıt0
yanıt0
Tüm 158 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title