Haberler

"Bütün Ülkelerle İlişkilerimizi Düzeltmek ve Geliştirmek İstiyoruz"

Güncelleme:

Irak Dışişleri Bakanı Caferi, "Dünyanın 4 bir yanından gelen teröristler Irak vatandaşlarının güvenliğini tehdit ediyorlar." dedi.

Irak Dışişleri Bakanı Caferi Ankara'da- Caferi: "Dünyanın dört bir yanından gelen teröristler Irak vatandaşlarının güvenliğini tehdit ediyorlar. IŞİD, tüm insani değerleri tehdit ediyor"- "Irak'a saldıran ve Musul'u işgal eden IŞİD kendisini İslam devleti ilan ederek dünyayı aldatmaya çalıştı. Terörizm İslamiyetle bağdaşmaz ve IŞİD'in faaliyetleri İslamiyete mal edilemez"ANKARA (AA) - Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, terör örgütü IŞİD'in Irak'taki saldırılarıyla ilgili, "Dünyanın dört bir yanından gelen teröristler Irak vatandaşlarının güvenliğini tehdit ediyorlar. IŞİD, tüm insani değerleri tehdit ediyor" dedi.Caferi, TOBB-ETÜ Üniversitesinde Türkiye'de görevli diplomatik misyon mensupları, akademik çevreler ve önde gelen iş adamlarına hitap etti.2001 yılında New York'ta ABD'nin terörizmin kurbanı olduğunu söyleyen Caferi, terörün daha sonra Avrupa'ya oradan da Ortadoğu'ya yayıldığını belirtti. "Bugün Irak da terörizmin kurbanlarından birisidir" diyen Caferi, IŞİD'in kadın, çocuk ve yaşlılar da dahil savunmasızları hedef aldığını belirterek "Irak'a saldıran ve Musul'u işgal eden IŞİD kendisini İslam devleti ilan ederek dünyayı aldatmaya çalıştı. Terörizm İslamiyetle bağdaşamaz ve IŞİD'in faaliyetleri İslamiyete mal edilemez" diye konuştu.Caferi, "Dünyanın dört bir yanından gelen teröristler Irak vatandaşlarının güvenliğini tehdit ediyorlar. IŞİD, tüm insani değerleri tehdit ediyor" dedi. Caferi, Irak'ın yabancı askerlere ihtiyaç duymadığını kendini savunacak donanıma ve tecrübeye sahip olduğunu söyledi.Birinci Dünya Savaşı'nda milyonlarca insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Caferi, "Avrupa ülkeleri nasıl birleşerek ortak değerler altında yaşıyorsa bizim de bunlardan bir şeyler öğrenmemiz gerekir" dedi. Caferi, Avrupa'nın güvenlik ve ekonomik temeller üzerinde örnek alınması gereken yükselen bir yapı olduğunu kaydetti.Caferi, ülkesinin son yıllarda terörle anıldığını ancak 6 bin yıllık tarihe sahip Mezopotamya'nın merkezi olan Irak'ın etnik ve dini çeşitlilik yönünden dünyanın en zengin bölgesi olduğunu söyledi. IŞİD'e karşı mücadelede Irak'ın yanında yer alan ülkelere teşekkür eden Caferi, Türkiye ile ilişkilerde yeni bir dönemin kapılarını açtıklarını, bu çerçevede Türkiye ile ticaret hacminin artarak yükseleceğini belirtti. Yabancı ülkelerin Irak'ta yapacakları yatırımlarla ilgili güvenlik politikasında gerekli düzenlemeleri yaptıklarına değinen Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, "Bütün ülkelerle ilişkilerimizi düzeltmek ve geliştirmek istiyoruz. 2015 yılı için ticari hacmimizde yükseliş bekliyoruz" diye konuştu. -Irak Dışişleri Bakanı Caferi

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Caferi Türkiye Musul Irak Politika Güncel Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title