Haberler

IP&TV World Forum 2012

Güncelleme:

Vestel, yeni nesil televizyon ve multimedya sistemleriyle IP&TV World Forum 2012'de

Vestel IPTV ile Doğu Avrupa ve Balkanlar'da büyümeyi hedefliyor

Vestel, dünyanın önde gelen teknoloji platformu IP&TV World Forum 2012'ye yeni nesil televizyon ve multimedya sistemleri ile katıldı. İlk kez bu fuarda sergilenen Vestel OTT set üstü kutunun yanı sıra Beesmart IPTV set üstü kutu, Smart TV, Android tabanlı LCD monitör ve dijital kutu, IP bazlı İnteraktif TV, akıllı tahta ve dijital LED bilgi ekranları Vestel standının dikkat çeken ürünleri oldu. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, elektronikte ihracat şampiyonu Vestel'in 2011'de bir önceki yıla göre yüzde 18 büyüme sağladığını ifade etti. Erdoğan, 2012'de 3.5 milyar dolarlık ihracat yapmayı ve satışını gerçekleştirecekleri televizyonların yüzde 25'inin, set üstü kutuların ise yüzde 11'inin internete bağlanabilir özellikte olmasını hedeflediklerini belirtti.

Vestel, internete bağlanabilen TV'leri, set üstü kutuları ve profesyonel uygulamaya dönük diğer dijital ürünleriyle İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen, dünyanın yeni nesil multimedya ürünler alanındaki en önemli fuarı IP&TV World Forum 2012'ye katıldı. Vestel, ilk kez bu fuarda tanıtacağı OTT (over the top) set üstü kutunun yanı sıra Beesmart IPTV set üstü kutusu, Smart TV, Android tabanlı LCD monitör ve dijital kutu, IP bazlı İnteraktif TV, akıllı tahta ve dijital bilgi ekranı gibi ürünlerini dünya çapında binlerce teknoloji firmasının bir araya geleceği fuarda görücüye çıkardı.

Elektronik sektörünün ihracat şampiyonu Vestel'in büyük müşterilerle temas kurmasında, IP&TV World Forum gibi uluslararası fuarların büyük önem taşıdığını belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, fuardaki Vestel standında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Son kullanıcıların internet üzerinden sağlanan çeşitli içeriklere sınırsız erişimini sağlayan OTT teknolojisi hızla gelişiyor. Pazara ilk giren firmalardan biri olarak OTT TV platformuna uygun set üstü kutuyu hızla geliştirdik ve ilk olarak IP&TV World Forum 2012'de sergiliyoruz. Gelişmiş ve yeni internet altyapılarına sahip olmaları sebebiyle IPTV pazarının hızla büyüdüğü Doğu Avrupa, Balkanlar, İskandinavya ve Rusya'da OTT ürün satışlarımızda ciddi artış bekliyoruz. OTT TV platformu için geliştirilen set üstü kutuyu Türkiye pazarında da satışa sunmak için çalışmalarımız devam ediyor. 2012'de satmayı planladığımız televizyonların yüzde 25'inin, set üstü kutuların ise yüzde 11'inin internete bağlanabilir özellikte olmasını hedefliyoruz. Bu yıl içerisinde gerçekleştireceğimiz toplam ihracatın ise 3,5 milyar dolar olmasını bekliyoruz."

IP&TV Dünya Forumu'nun, pazara çıkarmayı planladıkları ürünlerle ilgili müşterilerden geri dönüş almak, aynı zamanda ortaklık kurulan ve kurulması planlanan yabancı telekomünikasyon operatörleriyle bir araya gelmek açısından büyük önem arz ettiğini ifade eden Turan Erdoğan, "IP tabanlı ürünlerin firmalara sunulması proje bazlı çalışmayı gerektiriyor. Bu nedenle fuarda tanıştığımız firmalarla önce teknik altyapı ve proje fizibilitesi üzerinden görüşüyor, sonrasında ürün satışını gerçekleştiriyoruz. Geçen seneki IP&TV Dünya Forumu'nda tanıştığımız Polonya, Slovenya ve Finlandiyalı firmalarla proje süreçlerini tamamladık ve ürün satışına başladık" dedi.

Turan Erdoğan, Vestel'in 2011'de 2,8 milyar dolar ihracata ulaştığını, cironun yüzde 76'sını ihracatın oluşturduğunu belirtti. Vestel'in yurtdışı satışlarının yüzde 72'sini elektronik ürünlerin oluşturduğunun altını çizen Erdoğan, Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği'nin sağladığı finansal yardımlar sayesinde oldukça gelişmiş internet altyapısına kavuştuğunu, bu nedenle söz konusu ülkelerde IPTV hizmetlerinin diğer Avrupa ülkelerine göre daha hızlı geliştiğini belirtti. Erdoğan, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bu ülkelerdeki operatörlerin fuara yoğun ilgi göstereceğini düşünüyoruz. IPTV çözümleri sunan firmalar, sadece tasarım ve satış ofisi olarak çalışıp üretimini Çin'de ya da Tayvan'da yaptırıyor. Vestel aynı çatı altında hem tasarım hem üretim hem de satış yapan tek firma. Aynı zamanda satın almadaki gücümüzü de kullanarak diğer üreticilere göre maliyetlerimizi çok düşük tutabiliyor ve rekabetçi fiyatlarla pazara ürün sunabiliyoruz. Bu sayede çok geniş bir müşteri portföyüne sahibiz. 2012 yılında Vestel otel TV satışlarımızı yüzde 40, IP bazlı ve OTT platformundaki ürünlerimizdeki kurumsal satışlarımızı ise 3 katı oranında artırmayı planlıyoruz."

IP&TV World Forum sergilenen Vestel ürünleri

OTT (over the top) set üstü kutu

Vestel'in ilk defa bu fuarda sergilediği OTT set üstü kutu, kullanıcıların internet üzerindeki TV yayınlarına, film, dizi ve müzik gibi içeriklere ve sosyal paylaşım uygulamalarına herhangi bir sınırlama olmaksızın TV' den ulaşabilmelerine olanak sağlıyor. Ürün, bu hizmetleri sunan servis sağlayıcılarının internet altyapı maliyetlerini önemli oranda düşürüyor.

Beesmart IPTV set üstü kutu

Beesmart yazılımı destekli IPTV set üstü kutu, TV yayını ve öde-izle yayınlarının yanı sıra, oyun, interaktif reklam, internette gezinme, sohbet, resim paylaşımı gibi birçok interaktif TV hizmeti sunuyor. PVR Ready özelliği olan ürüne dışardan sabit disk takılarak TV yayınlarını kaydetmek ve sonrasında izlemek de mümkün. Özellikle Doğu Avrupa pazarının hedeflendiği ürünün üretimi geçen yıl başladı.

HD DVB-S2 HD+ Smart TV set üstü kutu

Almanya pazarı için geliştirilen ve Almanya'nın en büyük TV operatörlerinden Astra HD+ servislerine uyumlu ürün, HD dijital uydu yayınlarını ve Astra HD+'ın Smart TV portalı üzerinden birçok interaktif içeriği sunuyor. Smart TV Vestel'in geliştirdiği, uzaktan kumanda üzerindeki özel internet tuşuna basarak internete bağlanma olanağı sağlayan LED TV. TV üzerindeki web bağlantılı uygulamalar son kullanıcıya istediği içeriği (müzik, video, film v.b) istediği zaman internet üzerinden izleme olasılığı sunuyor. Kaçırılan TV programlarını izleme olanağı sunan catch-up servisi, Facebook ve Twitter gibi sosyal mecralara erişim, hava durumu, spor, günlük haberlerin takibi, oyunlar, izle-öde sisteminde film izleme gibi çeşitli internet uygulamaları bulunuyor.

IP tabanlı interaktif Otel TV

Esas olarak otel, hastane ve rezidanslarda kullanıma yönelik IP bazlı interaktif TV, bir sunucu üzerinden odalardaki TV'lere HD uydu, kablo ve karasal sinyal aracılığıyla binlerce canlı TV ve müzik kanalına erişim sağlıyor. Sistem, izle-öde sistemiyle vizyondaki filmleri izleme olasılığı sunuyor ve hava durumu, haber, finans, yakın restoranlar, gezilecek yerler gibi çeşitli bilgilere erişim sağlıyor.

65" İnteraktif dijital tahta (akıllı tahta)

Çıktı alabilen, e-posta gönderebilen, video konferans yapabilen çok amaçlı ürün, dokunmatik LED ekranının arka tarafına takılan PC kartı sayesinde öğrencilere etkileşimli eğitim imkânı sunuyor. Ekran elle yazılan her şeyi dijital formata dönüştürüyor, yapılanlar saklanarak öğrencilere e-posta ile gönderilebiliyor. Ayrıca ekran üzerinden öğrencilerin kişisel bilgisayarları ile haberleşmek, bilgisayarları kontrol etmek ve dersleri kaydederek öğrencilerin bilgisayarlarına göndermek mümkün.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Almanya Londra Vestel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title