Haberler

İntihar Ettiği Açıklanan Erin Ailesi: Hiçbir Sorunu Yoktu

Elazığ'ın Maden İlçesi'ndeki birliğinde 21 Şubat Perşembe günü G 3 piyade tüfeğiyle kendini vurarak yaşamına son verdiği açıklanan jandarma er Mazlum Aksu'nun ailesi, çocuklarının kesinlikle intihar etmediğini savundu.

Elazığ'ın Maden İlçesi'ndeki birliğinde 21 Şubat Perşembe günü G 3 piyade tüfeğiyle kendini vurarak yaşamına son verdiği açıklanan jandarma er Mazlum Aksu'nun ailesi, çocuklarının kesinlikle intihar etmediğini savundu. Kardeşinin askerliğinin bitimine 5 ay kaldığını belirten ağabey Mecnun Aksu, "Ailevi, ekonomik hiçbir sorunu yoktu. Kız arkadaşı da yoktu. Kesinlikle intihar ettiğini düşünmüyoruz" dedi.

Elazığ'ın Maden İlçesi'ndeki Hazar Jandarma Karakolu'nda vatani görevini yaparken G-3 piyade tüfeğini şakağına dayayarak intihar ettiği belirtilen Mardin nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Mazlum Aksu'nun cenazesi, 23 Şubat'ta Kocaeli'nin Darıca İlçesi'ndeki babasının evine getirildi. Emek Partisi (EMEP) Darıca Örgütü'nde yönetici olduğu belirtilen Mazlum Aksu için evinin önüne kadar yaklaşık olarak 300 metrelik yolu sloganlar eşliğinde yürüyen bir grup partili daha sonra yine EMEP flamaları altında Mazlum Aksu'nun evinin önünde toplanarak sloganlar attı.

EMEP Eski Genel Başkanı ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu üyesi de olan İstanbul Bağımsız Milletvekili Abdullah Levent Tüzel ve CHP Kocaeli Milletvekili M. Hilal Kaplan'ın da hazır bulunduğu cenaze töreninde baba Mahmut Aksu, anne Hayat Aksu ve abla Neslihan Aksu Kürtçe ağıtlar yaktı.

Yaklaşık 2 haftadır yaşadıkları acı dinmeyen Aksu Ailesi'nin fertleri, Mazlum'un gelecekle ilgili planları olduğunu, intihar etmesinin mümkün olmadığını söyledi. İstasyon Mahellesi'nde oturan ailenin büyük oğlu Mecnun Aksu, "Olaydan 25 gün önce izne gelmişti. Birlikte çok güzel zamanlar geçirdik. Hiç görmediği memleketimiz olan Mardin'e gidip tarihi yerleri de görmüştü. Zorunlu göç nedeniyle 1993 yılında boşaltılmış bir köyümüz vardı. Bu nedenle akrabalarını tanımıyordu ve oraya gidip onlarla tanıştı" dedi. Ağabey Mecnun Aksu, kardeşinin çok huzurlu ve mut bir şekilde birliğine gittiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Askeri yetkililer, intihar eden askerlerin hepsinin aile içinde problemleri, ekonomik veya kız arkadaşından dolayı problemleri olduğunu söylüyorlar. Bunların hepsini toplayıp Mazlum'un ruh halini göz önüne getirdiğimiz zaman Mazlum'un bunlarla hiçbir şekilde bağlantısı yok. Ailesiyle hiçbir problemi yok. Annesini babasını ve kardeşlerini çok seviyor. Ekonomik yönden de hiçbir sıkıntısı yoktu. Orada rahat etsin diye sürekli para gönderirdik ona. Kız arkadaşı da yoktu Mazlum'un. 21 Şubat Perşembe günü olayı duyar duymaz kardeşlerimle beraber Elazığ'a gittik. Bütün üst rütbeli komutanlardan en alt rütbedeki askere kadar herkesin şöyle bir tavrı vardı; 'İstediğinizle görüşebilirsiniz, istediğiniz numarayı alabilirsiniz' diyorlardı. Yani bir suçluluk psikolojisi vardı. Oradaki komutanlarla görüştüğümüzde hepsi aynı şeyleri söylüyordu. 3 gündür psikolojisinin bozuk olduğunu ve kimseye bir şey anlatmadığını sölüyorlardı. Sürekli 'Mazlum Aksu intihar etti' diyorlardı. Dediklerine göre de olayın hiçbir şahidi yok. Gerçeği anlamak için otopsi raporunun da açıklanması gerekiyor. Eğer otopsi raporu açıklanmadan 'İntihar' diyorlarsa bu olayın ortağı da onlardır. Kanıtlanmamış bir şeye hüküm getiriyorlar. Yine birkaç asker arkadaşıyla görüştük. Olayı ilk gören kişinin söylediğine göre Mazlum saat 19.05'te gazinodan çıkıp karakolun etrafını dolanarak kazan dairesine gitmiş. Orada kendisini vurmuş. Kendisini vurmak isteyen bir insan neden o kadar yeri dolanıp vursun ki kendini. Bir diğeri ise bu çocuk sağ elini kullanıyor ama sol şakağından vurulmuş. G 3 1 metre uzunluğunda bir silah. Sol şakağından vurması imkansız, nasıl böyle bir şey olabilir?"

Ağabey Mecnun Aksu, "Mazlum, Kürt genciydi. Biz kardeşimizin kesinlikle intihar ettiğini düşünmüyoruz. Son 1 yıldır 42 asker şüpheli bir şekilde ölmüş. Bunlardan 39'u Kürt, 1'i de Ermeni. ve son 10 yılda çatışmalarda ölen askerlerin sayısından daha fazla şüpheli ölüm sayısı. Bu çok trajik bir durum. Biz kesinlikle kardeşimizin intihar etmediğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Anne Hayat ve baba Mahmut Aksu da çocuklarının intihar ettiğine inanmadıklarını, hiçbir sorunun olmadığını söyledi. Abla Neslihan Aksu da kardeşinin otopsi raporunun açıklanmasını istedi.

MI,BK(MB/SS) - Kocaeli / Gebze

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Aksu Mardin Elazığ Politika Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title