Haberler

İnsanların Ev Hayallerini Kabusa Çeviriyorlar

Yıllardır biriktirdikleri paralarla ev alma hayali kuran aileler, sahtekar emlakçı ve müteahhitler tarafından dolandırılarak mağdur ediliyor.

Yıllardır biriktirdikleri paralarla ev alma hayali kuran aileler, sahtekar emlakçı ve müteahhitler tarafından dolandırılarak mağdur ediliyor. Merdiven altı emlakçıların sektörü mağdur ettiğini belirten Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Ahmet Gür, "İnsanların hayalleriyle oynayan dolandırıcılar için kanun çıkarılmalı. Bu kişiler para ve hapis cezasına çarptırılmalı" dedi.

Türkiye'nin en çok göç alan illerinden olan Bursa'da piyasayı dolandıran müteahhitlerin hem vatandaşı hem de emlak sektörünü zarara uğrattığını ifade eden Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Ahmet Gür, bu konuda odaya çok sayıda şikayet geldiğini vurguladı. Evini kaybeden vatandaşların hem maddi hem de manevi olarak etkilendiğini dile getiren Gür, bu konuda devletin acil tedbir alması gerektiğini söyledi.

"SAHTEKARLARA ALDANMAYIN"

Ev alacak insanların profesyonel emlak müşavirleri ile irtibata geçmesini isteyen Gür, bu konuda kanuni düzenleme yapılmasının önemine işaret etti. Bir daireyi birçok kişiye satan sahtekar müteahhitlerin olduğuna dikkat çeken Gür, hem piyasayı dolandıran hem de emlakçılık sektörüne karşı halkın itimadının sarsılmasına sebep olan şahısların mutlaka cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Mağdur olan vatandaşların dertlerine çare bulmak için çalıştıklarını kaydeden Gür, "Aileler dişinden tırnağından biriktirdiği paralarla ev almak için uğraşıyor. Kimi dolandırıcılar, bu insanların hayalleriyle oynuyor. Bu gibi sahtekarlara dikkat etmek lazım. Bu işi yapabilecek belgelerinin olup olmaması mutlaka önceden öğrenilmeli. Kanuni düzenleme konusunda Ankara ile görüşmelerimiz oldu. Resmi izni olmayan emlak müşavirleri ile asla iş yapılmamalı. Ev alırken acele edilmemeli. Çünkü merdiven altı bu

işi yapanlar var. Bunlar bizi de vatandaşı da mağdur ediyor" dedi.

Gür, emlak sektöründe yeni bir kanuni düzenlemenin şart olduğunu ifade ederek, "Bu gibi dolandırıcıları caydıracak cezalar verilmeli. Bu kişiler para cezası ya da hapis cezasına çarptırılmalı çünkü çok can yakıyorlar" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

ahmet gür türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title