Haberler

IŞİD İngiliz Rehinenin Kafasını Kesti

Güncelleme:

IŞİD, İngiliz yardım konvoyu gönüllüsü Henning'i başını keserek infaz etti. Henning, geçen yıl aralık ayında kaçırılmıştı.

İngiliz yardım konvoyu gönüllüsü Alan Henning IŞİD terör örgütü tarafından başı kesilerek öldürüldü.

ARALIK AYINDA KAÇIRILMIŞTI

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'in infaza ilişkin görüntüsünün doğruluğunu araştırıyor. İngiltere'nin kuzeyinde bulunan Salford kentinde yaşayan ve taksi şoförlüğü yapan 47 yaşındaki Henning, geçen yıl aralık ayında kaçırılmıştı.

DAHA ÖNCE AMERİKALI GAZETECİLERİ DE ÖLDÜRMÜŞLERDİ

IŞİD daha önce Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile İskoç yardım kuruluşu çalışanı David Haines'i de benzer şekilde öldürmüştü.

İngiltere, geçen haftadan bu yana Irak'ta IŞİD'e yönelik yürütülen hava operasyonuna destek veriyor. İngiltere Başbakanı David Cameron dün, operasyonun yürütüldüğü Güney Kıbrıs'taki askeri üssü ziyaret etmiş ve operasyonda kullanılan tornado jetlerinin sayısının artırılmasına karar verilmişti.

CAMERON BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

IŞİD terör örgütünün İngiliz yardım konvoyu gönüllüsü Alan Henning'in infaz görüntüsünü yayınlanmasının ardından İngiltere Başbakanı David Cameron, "ülkesinin bu katilleri yakalayarak, adalet önüne çıkarmak için elinden geleni yapacağını" söyledi.

Cameron ayrıca, "Alan Henning'in zalimce öldürülmesi, bu teröristlerin ne kadar barbar olduğunu gösteriyor" diyerek, Henning'in ailesine başsağlığı diledi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'in Henning'in infazına ilişkin görüntüsünün doğruluğunu kanıtlanmaya çalışırken, IŞİD'in yayınladığı "Amerika ve müttefiklerine yeni bir mesaj" başlıklı video 1 dakika 11 saniye sürüyor. Görüntünün sonunda, ABD'li eski asker Peter Edward Kassig olduğu tahmin edilen başka bir rehine görülüyor. Videodaki IŞİD militanı, bir sonraki kurbanın Kassig olacağını söylüyor.

OBAMA'DAN KINAMA

ABD Başkanı Barack Obama, İngiliz yardım konvoyu gönüllüsü Alan Henning'in IŞİD terör örgütü tarafından başı kesilerek öldürülmesini kuvvetle kınadı.

Obama yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, İngiliz vatandaşı Alan Henning'in IŞİD terör örgütü tarafından vahşice öldürülmesini kuvvetle kınar" ifadesini kullandı.

Henning'in Suriye halkının yaşamlarını geliştirmek için çabaladığını ve ölümünün onlar, ailesi ve İngiltere halkı için büyük bir kayıp olduğunu belirten Obama, şöyle devam etti:

"İngiliz dostlarımız ve müttefiklerimizle birlikte durarak, Alan'ın ve bunun yanında Jim Foley, Steven Sotloff ve David Haines'in öldürülmelerinin sorumlularını adalet önüne çıkarmak için çalışacağız. Geniş bir müttefikler ve ortaklar koalisyonuyla birlikte, IŞİD'i geriletmek ve nihayetinde yok etmek için kararlı adım atmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Barack Obama Dünya Güncel Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500

Yorumlar (31)

izmirliXksk:

sonrada diyinki YPG VE İŞİD aynı. . töbe töbe. . . lan ypg yi cok arasınız eger işid bize komşu olursa

44
58
yanıtYanıtla
iş-ite destek verenin annesini sikeyim.A:

zebani köpekleri iş-it

51
49
yanıtYanıtla
LİBERAL:

hangi dinden hangi meshepten hangi ırktan olursa olsun . . . bu bir vahşetttt vahşetttt yazık günah artık islam oldugumuzu söylemeye cekinecegimiz günlermi gelecek. . allahım

33
42
yanıtYanıtla
cabbar:

yaw bu ışid bu ingilizleri pazardanmı buluyor resmen algı operasyonu ışidi üreten ingilizler, amerikalılar ve yahudiler güya ışid ingiliz düşmanıymış gibi gösteriliyor kanımca ama yemezler

23
33
yanıtYanıtla
Emine:

Allah cezalarını versin çocuklar nette bunları görüyor, düşünün artık bir çocuk eline bıçak alıp, evdekilere bunu yapmayacağı ne malum, Bu insanlara dur diyen yok mu?

29
26
yanıtYanıtla
ZAKO:

Kurban Bayramında eşek kesilir mi? Sıradaki barzani olsun lütfen.

8
14
yanıtYanıtla
TÜRKİYE:

işide saldırırsak 30 yıl sürecek bi bataga saplanırız pkk baş edemiyo adamlarla biz 30 seneden fazladır pkk temizleyemiyoz hayalci olmayın ikiside düşman bırakın yesinler birbirlerini bizene

9
13
yanıtYanıtla
hasan:

tamamen senaryo. holywood filmi yerseniz. . .

19
2
yanıtYanıtla
Bmc:

bide türkler bu cani işidi destekliyor alın size işid bu canileri destekleme devam edin türkler.

6
13
yanıtYanıtla
Diyarbakir 21:

demekki bu islami terorist grubun lideri sadık el-britani değilmiş: d''ğer bir deyişle bu islami terorist grubun liderinin isminin sadık el-turki olduğunu anladık!

17
2
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title