Haberler

ING Bank Türkiye altyapısını çevikleştirmek için NetApp'ı tercih etti

Güncelleme:

ING Bank Türkiye, Uygulama Geliştirme alanında yaygınlaştırma ve test yönetimi süreçlerine hizmet edecek bir altyapı bulutu olan "Bank in a Box" çözümünü geliştirdi.

İlk sürümü ING Direct Avustralya ile NetApp tarafından geliştirilen çözüm, ING Bank Türkiye tarafından diğer ING Grubu ülkelerinin de kullanabileceği esnek bir ürün haline getirildi.

"Bankacılık lisansına sahip teknoloji şirketi" olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren ING Bank, veri depolama ve yönetimi alanında dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan NetApp ile birlikte uygulama geliştirme alanında yangınlaştırma ve test yönetimi süreçlerine hizmet edecek bir altyapı bulutu olan "Bank in a Box" çözümünü geliştirdi.

Teknolojik ürünlerin hızla hayata geçirilebilmesi için uygulama geliştiren birimlerin test aşamasında birbirlerini beklemelerine gerek kalmadan hızla üretim yapmalarını sağlamak için her projeye ayrı bir test ortamı sağlayabilme olanağı sunan "Bank in a Box" çözümünün ilk sürümü ING Direct Avustralya ve NetApp tarafından geliştirildi. Çözüm, ING Grubu içinde "inovasyon üssü" olmayı hedefleyen ING Bank Türkiye tarafından diğer grup ülkelerinin de kullanılabileceği esnek bir ürün haline getirildi.

ING Bank Türkiye Teknoloji Hizmetleri Grup Müdürü Hakan İnceoğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi. "Uygulama Geliştirme alanında çevik proje yönetimi yaklaşımının yaygın olarak kabul görmesi tüm iş yapış şekillerini hızlı bir biçimde dönüştürüyor. Buna paralel olarak değişim ve yaygınlaştırma süreçleri de 'continous Delivery' yaklaşımını etkinleştiren araçlar sayesinde hız ve kalite beklentisine cevap verebilir hale geldi. Birbirini engellemeden, paralel şekilde geliştirilmiş farklı projelerin aynı test ortamını kullanmaları aşamasına gelindiğinde ise, birbiriyle çakışan testler; kalite, zaman ve efor kaybına neden oluyor. Geliştirdiğimiz 'Bank in a Box' çözümü, tam bu noktada ideal 'Deployment Pipeline' için gereken eksik halkayı tamamlıyor."dedi.

"Bank in a Box" çözümünün bir banka için en kritik bileşenler olan ana bankacılık, internet bankacılığı, mobil bankacılık, kart ve ödeme sistemleri gibi tüm uygulamaları ve bunlara hizmet veren katmanları içeren onlarca sunucudan ve terabyte'larca veriden oluşan bankanın küçültülmüş bir kopyası olduğunu belirten İnceoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Bank in a Box'ı farklı kılan şey, normal şartlarda aylarca çalışılarak, binlerce saat efor sarf edilerek oluşturulan bu ortamı sadece 17 dakika içerisinde otomasyonla çoklayabiliyor olmamız. Bu sayede teknolojik ürünlerin hızla hayata geçirilebilmesi için uygulama geliştiren birimlerimizin test aşamasında birbirlerini beklemeleri gerekmiyor ve hızla üretim yapmalarını sağlamak için her projeye ayrı bir test ortamı sağlayabiliyoruz. Bu çözümdeki en kritik nokta, onlarca Box'ın oluşturulmasına rağmen toplam veri boyutunu tek Box boyutuna yakın tutabilen NetApp Flexclone teknolojisi kullanmamız. Ayrıca NetApp depolama sistemlerinin sağladığı API'lar sayesinde çözümü uçtan uca otomatize edebildik."

NetApp Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı ise, "Büyük veri yönetiminin kritik öneme sahip olduğu finans ve bankacılık sektöründe faaliyet gösteren ING Bank ile birlikte çalışmaktan ve çözümler geliştirmekten mutluluk duyuyoruz. NetApp olarak finans sektörüne, ihtiyaç duydukları hız ve performans artışı gibi etkili ve ölçülebilir yararlar sağlayacak teknolojileri sunuyoruz. Veri depolama, yedekleme ve yönetimi alanında sunduğumuz teknolojiler sayesinde müşterilerimiz kendi işlerine odaklanabiliyor. Çözümlerimizi kullanan finansal kuruluşlar, kendilerine uygun uygulamaları geliştirebilecekleri esnek ve hızlı bir altyapıya kavuşarak sert rekabetin yaşandığı sektörde öne geçme fırsatı yakalıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avustralya Türkiye Güncel Haberler

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen polislerle ilgili müfettiş raporu savcılıkta

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında adı geçen polislerle ilgili müfettiş raporu savcılıkta

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title