Haberler

İnegöllü Şehidin Yakınlarına Taziye

Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı’ndan havalanıp Konya’ya eğitim amacıyla giderken Kartepe ilçesi Karaardıç mevkiinde düşen Deniz Kuvvetleri’ne ait S-70B Sikorsky tipi helikopterdeki 4 şehitten biri olan Radar Astsubay Kıdemli Astçavuş Mehmet Karakaşoğlu’nun İnegöl’e bağlı Cerrah Mahallesindeki yakınları şehit haberi ile yasa boğuldu.

Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'ndan havalanıp Konya'ya eğitim amacıyla giderken Kartepe ilçesi Karaardıç mevkiinde düşen Deniz Kuvvetleri'ne ait S-70B Sikorsky tipi helikopterdeki 4 şehitten biri olan Radar Astsubay Kıdemli Astçavuş Mehmet Karakaşoğlu'nun İnegöl'e bağlı Cerrah Mahallesindeki yakınları şehit haberi ile yasa boğuldu.

İzmit Cengiz Topel Havaalanından Konya'ya gitmek üzere havalanan ve radarlardan kaybolan askeri helikopter Kartepe ilçesi Balaban Köyü bölgesinde düştü. Kazada helikopterde bulunan 4 personel şehit oldu. Şehitlerden birinin İnegöll'ü olduğunu duyan vatandaşlar ve protokol üyeleri şehit ailesinin yakınlarını ziyaret ederek, başsağlığında bulundular.

Şehit Mehmet Karakaşoğlu'nun Ankara'ya tayininin çıkmasının ardından babası Nihat annesi Leyla Karakaşoğlu başkente taşınırken, Cerrah mahallesinde anne tarafından akrabaları kaldı. Cerrah Mahallesinde ikamet eden akrabalarının evi ziyaretçi akınına uğradı.

Çocukluğunu geçirdiği şehidin eski evinin önüne büyük Türk bayrağı asıldı.

HARMANDALI OYNARDIK

Şehit askerin Dayısı Halil Mut, "Önceki gün haberlerde şehit haberini gördük. İnanamadık. Çok acı bir haber. Çok iyi biriydi. Kimseye zararı olmazdı. Çok iyi kalpli biriydi. Çok sevilen biriydi. Onun unutamayacağım anısı düğünlerde beraber harmandalı oynardık." Diyerek gözyaşlarına boğuldu.

GİDECEĞİM BURADAN BENİ BİR DAHA ZOR GÖRÜRSÜNÜZ

Şehit askerin halasının oğlu Alican Mut ise, "Beraber büyüdük buralarda. Sabah haberim oldu. inanamadım. Hep ümit ettim yaşıyordur diye. Ama sonra haberini aldım. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Yüreğimiz yandı. En son Kurban bayramından önce Cerrah'a gelmişti. Beraber domates salçası yaptık. Bütün işleri bana yaptırıyorsunuz. Gideceğim buradan beni bir daha zor görürsünüz demişti. Şaka yapmıştı yani. Düğünlerde beraber harmandalı oynardık. Bunu asla unutmam. Mükemmel bir insandı. Görevin de başarılıydı." Diyerek gözyaşlarını tutamadı.

SON ANISI SALÇA YAPIMI OLDU

En son olarak Cerrah'ta ikamet eden teyzeleri Durdiye Özkan ve Huriye Mut'un ikamet ettiği evi ziyaret eden şehit Mehmetçiğin, son olarak akrabaları ile salça pişirdiği ve anılarını paylaştığı bildirildi.

PROTOKOL ZİYARETİ

Şehit haberini alır almaz ise Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yüzbaşı Uğur Baş cerrah Mahallesine gelerek, şehidin yakınlarına başsağlığı ziyaretinde bulundular.

ONLARIN ACILARINI PAYLAŞMAK İÇİN GELDİK

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Kaymakam Ali Akça, "Meydana gelen helikopter kazası 77 milyonun ciğerini yaktı. Şehit olan kardeşlerimizden bir tanesi İnegöllü. Burada yaşayan akrabaları var. Onların acılarını paylaşmak için geldik. Acılar paylaştıkça azalır diyerek ziyaretlerine geldik. Yakın akrabalarının yüzündeki üzüntü bizleri de etkiledi. Hayatını kaybeden 4 vatan evladına Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar şehittir. Kalanlara Allah'tan sabır diliyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kartepe İnegöl Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 32. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kur'an'daki en faziletli sureler hangileri? Hangi sure en önemli? John Wick 4 filmi oyuncuları kim? John Wick 4 filmi konusu, oyuncuları ve John Wick 4 özeti! En Sık Görülen Rüyalar ve Anlamları: Bilinçaltının Gizemli Dünyası İnci Taneleri CANLI izle! 9 Mayıs İnci Taneleri 14. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! 10 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 10 Mayıs burç yorumları nedir? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 11. bölüm TRT 1 HD izleme linki! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 9 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Manifesting nedir? Nasıl manifest yapılır?
title