Haberler

İmam Selasını Okuduğu Vatandaşı Görünce Şaştı Kaldı

Güncelleme:

Antalya'da imam, aynı köyde yaşayan vatandaşın selasını okuyarak vefatını duyurdu. Sela'dan sonra cami çıkışında şahsı gören imam şaşkına döndü.

Antalya'nın Kundu mahallesinde imam Ali Şimşek, aynı köyde yaşayan Murat Kiraz'ın selasını okuyarak vefat ettiğini duyurdu. Sela sonunda cami çıkışında Murat Kiraz'ı gören imam Ali Şimşek şaşkına döndü.

ŞOKE OLDU

Kundu mahallesinde eşine az rastlanan bir olay yaşandı. Geçen hafta sonu mahallede 3 yıldır imamlık görevini yapan Ali Şimşek'i, aynı köyde yaşayan Murat Kiraz telefonla aradı. Telefonda Ali Şimşek'e "Hocam Murat Kiraz vefat etti selasını okuyuver" dedi.

Ses tonundan Murat Kiraz'ı tanıyamayan imam, Kiraz'ın selasını okuyup vefat ettiğini söyledi. Caminin avlusunda Murat Kiraz'ı otururken gören imam Ali Şimşek de yaşadıkları karşısında şoke oldu.

MAHALLELİ FERYAT ETTİ

Murat Kiraz hakkında okunan selanın gerçek olduğunu düşünen mahalle halkı Kiraz'ın evine akın etti. Eşinin ve çocuklarının üzüldüğünü duyan Murat Kiraz daha sonra ailesinin yanına gitti.

Olayın bir şakadan ibaret olduğunu anlayan Kiraz'ın yakınları, imam Ali Şimşek'e tepki gösterdi. Yaşanılan durum sonrası Aksu İlçe Müftüsü Mustafa Şimşek'in köy imamını arayarak "Cenaze gözünün önüne gelene kadar sela okuma" şeklinde uyardığı iddia edildi.

"İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY OLUYOR"

İmam Ali Şimşek, Murat Kiraz'ın kendisini aradığını söyleyerek, şahsı tanıdığını ancak telefonda kayıtlı olmadığı ve sesini tanıyamadığı için inandığını söyledi. Sela verdikten sonra cami önünde Murat Kiraz ile karşılaşınca şok olduğunu belirten Şimşek "Olaya çok üzüldüm, bir yanlış yönlendirme yüzünden insanlar zor durumda kaldı. Hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşıyorum" dedi.

"BİR DAHA TEYİT ALMADAN YAPMAYACAK"

Aksu Müftüsü Mustafa Şimşek, imamla görüştüğünü, yaşamış olduğu durumdan çok üzgün olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Ben de bundan sonra teyidini almadan böyle bir şey yapmaması gerektiğini söyledim. Çok başarılı bir imam ama görev yaptığı bölgedeki insana güvenerek böyle bir şakaya maruz kalmış. Şu an sıkıntılı bir durum yok."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Şimşek Ali Şimşek Antalya Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (54)

alo gürültü:

zaten kart sesleri var çıkıp çıkıp sonses bağırıyorlar kafa dayanmıyor artık herkesin cep telefonu var takip etsinler. patates satan adamın megafonuyla günde beşkez işkence artı perşembesi cuması ölüsü yetti artık bizde insanız biraz sesziz inanın

4
61
yanıtYanıtla
BALKES:

inanç eksikliği olanları rahatsız eder tabi unuttuğun şey burası müslüman bir ülke ALO GÜRÜLTÜ

yanıt41
yanıt3
Hasan:

Sen vasiyet ette sana sala okumasınlar.

yanıt32
yanıt4
Bırısı:

Sen bence bu ülkeden defol gıt çekemiyosan sonuçta Turkıye müslüman üikesı biz yurtdışında bu sese hasretiz be sen ne konuşuyon !!!!

yanıt2
yanıt1
Bırısı:

kimi bilemez kimi bulamaz bizde yurtdışında ezan sesine hasretiz adam çıkmış gürültü diyo ne diyim ben şimdi

yanıt3
yanıt1
anuş:

bu ülkede azınlıklar, turistler, gayrimüslümler şamanlar suryaniler o yüksek sesden rahatsız olabilirler saygılı olup ses seviyesi düşürülmelidir

yanıt1
yanıt2
igdir li:

Rabbim seni ıslah etsin.. gel hayatini kaybetmeden tövbe et cehennem atesini birazcık olsun uzaklastir kendinden

yanıt0
yanıt0
önemsiz:

tepkiler niye imama anlamadım öbür eşekte suç

48
0
yanıtYanıtla
acele etme:

nasilsa birgun oleceksin hocayi ne yoruyorsun

yanıt7
yanıt0
SELiN:

aslinda imamlar kurnaz davranip, , camiye gelmiyen hergün bir kisinin selasini vermelidir, , belki biraz ölümden korkarlarda namaza baslarlar.

41
2
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title