Haberler

İlk hacı kafilesi yola çıktı KONYA

İlk hacı kafilesi yola çıktı KONYA

İlk hacı kafilesi yola çıktı - KONYA

Konya'da ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı

- Hac ibadeti için kutsal topraklara giden 400 kişilik ilk iki kafile, dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı - İl Müftüsü Özbuğday: - "Hacı adayları, kutsal topraklarda ibadet, dua ve tövbeyle, Cenab-ı Hakkı zikrederek, oradaki zamanınızı çok iyi geçiriniz"

KONYA (AA) - 2013 yılı hac ibadeti için kutsal topraklara giden 400 kişilik ilk iki kafile, Konya'dan dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Hac kafilesinin hareketi öncesinde Konya Havaalanı'nda düzenlenen törene, hacı adaylarının yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, törende yaptığı konuşmada, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına "hayırlı yolculuklar" diledi.

Hac idabetinin İslam'ın 5 temel esasından biri olduğunu ifade eden Özbuğday, Suudi Arabistan'daki yoğunluktan ve Kabe'deki tadilattan dolayı ülkelere kota uygulandığını söyledi.

Özbuğday, Konya'dan bu yıl 61 bin kişinin hac için müraacat ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlimizden 2 bin 474 vatandaşımız kutsal topraklara gidecek. İlk iki kafilemizi mübarek cuma gününde uğurlamış oluyoruz. Hacı adaylarına şunları söylemek istiyorum; siz şanslı kişilersiniz. Hacı olmak için kutsal topraklara gidiyorsunuz. Gideceğiniz yerler, dünyanın en kutsal mekanlarıdır. Nereye gittiğinizin, nerede olduğunuzun kıymetini biliniz. Orada geçireceğiniz zamanları çok iyi değerlendiriniz. Hacı adayları, kutsal topraklarda ibadet, dua ve tövbeyle, Cenab-ı Hakkı zikrederek, oradaki zamanınızı çok iyi geçiriniz."

- Hacı adayları dualarla uğurlandı

Hacı adaylarından Ali Yener, eşiyle birlikte hacca gitmekten dolayı mutlu olduğunu vurguladı.

Kendisinin ikinci defa, eşinin de ilk kez hacca gittiğini belirten Yener, "7 yıldır 'kura çıksın' diye bekliyorduk. Eşimle ilk defa kutsal topraklara gideceğim için çok heyecanlıyım. Allah herkese bu duyguyu nasip etsin" dedi.

Hacı adayları, okunan duanın ardından kutsal topraklara uğurlandı. Bazı hacı adayları ile yakınlarının duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Şükrü Özbuğday Ali Yener Konya Hac Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title