Haberler

Sosyal konut projesinde ilk kura, Ardahan ve Şırnak'ta çekildi! Sırada 10 il daha var

Güncelleme:

5 milyondan fazla insanın başvurduğu "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında ilk kuralar çekildi. Şırnak ve Ardahan'da 1700 konutun hak sahipleri noter huzurunda belirlendi. 16 Kasım'a kadar belirlenen 10 ilde daha kuralar çekilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ eliyle hayata geçirilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında, konutların ilk kuraları Ardahan ve Şırnak'ta çekildi.

ARDAHAN'DA 250 KONUT İÇİN KURA ÇEKİLDİ

Ardahan'da İnönü Mahallesi'ndeki Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen kura törenine, Vali Vekili Şahin Demir, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bahtiyar Topal ile konutlara başvuru yapan aileler katıldı. 250 konutun kuraları çekildi. Noter huzurunda ilk kurayı çeken Vali Vekili Demir, konutların hayırlı olmasını diledi.

'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında kura çekimi yapıldı

"ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN"

Kurada ismi çıkan hak sahiplerinin adları tek tek okunup dijital ekrana yansıtıldı. Kurada ismi çıkan 15 Temmuz gazisi Zafer İpek, ilk evine kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Togg'a da sahip olmayı hayal ettiğini ifade eden İpek, "Allah devletimizden razı olsun. Güzel bir duygu. Ev sahibi olduk. İnşallah Togg'a da sahip oluruz. Allah herkese nasip etsin." ifadelerini kullandı.

'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında kura çekimi yapıldı

ŞIRNAK'TA 1450 KONUT SAHİPLERİNİ BULDU

İlk kura Ardahan'ın yanı sıra 1450 konut için Şırnak'ta da çekildi. Şırnak Spor Salonunda gerçekleştirilen kura töreninde konuşan TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, projenin hayırlı olmasını diledi. İlk kurayı Şırnak'tan başlattıklarını ifade eden Karaca, "Cumhurbaşkanımızın 20 yıl önce ortaya koyduğu iradeyle birlikte planlı kentleşme ve konut üretim seferberliği kapsamında 20 yılda 1 milyon 170 bin konut rakamına ulaşıldı. Toplu Konut İdaresi olarak okullardan üniversitelere, spor salonlarından yurt ve pansiyonlara, hastanelerden sağlık ocaklarına, ticari iş yerlerinden kütüphanelere, camilerden kamu hizmet binalarına, stadyumlardan millet bahçelerine kadar 35 bin 335 eseri kazandırdık." dedi.

'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında kura çekimi yapıldı

"2 YIL İÇİNDE 250 BİN KONUTU TESLİM EDECEĞİZ"

Karaca, daha başvuru süreci devam ederken 25 Ekim'de 17 ilde 6 bine yakın konutun temelini attıklarını anlatarak, bugün ise ilk kuraları Şırnak'tan başlattıklarını belirtti. "Söz verdiğimiz gibi 2 yıl içinde 250 bin konutumuzu teslim edip, sizlerin hizmetine sunacağız" diyen Karaca, projelerin vatandaşların alım gücü düşünülerek fiyatlandırıldığını bildirdi.

Karaca, Toplu Konut İdaresi olarak Şırnak'ta 86 şantiyede 11 bin 247 konut, 1 millet bahçesi ,17 cami, 7 kamu hizmet binası, 28 ilkokul, 1 kreş 13 lise, 2 pansiyon, 1 sağlık ocağı, 1 büfe ve 62 ticaret merkezi yatırımları ile kente katkıda bulunduklarını sözlerine ekledi.

"FAKİR AİLELERE BİR KEZ DAHA SAHİP ÇIKTI"

Hak sahiplerinden Zehra Bilir, adının kura ile belirlendiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiğini ifade etti. Bilir, "Bu projeyi yaptı, fakir ailelere bir kez daha sahip çıktı." diye konuştu. Abdullah Payan da emekli olduğunu projeye başvurduğunu belirterek, isminin okunduğunu, bu sayede ev sahibi olacağını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Payan, "Allah ondan razı olsun. İnşallah devamı gelir, herkes ev sahibi olur." dedi.

Kura törenine, Belediye Başkan Vekili Ayten Algül, TSO Başkanı Osman Geliş, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin ve kurum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

KURA ÇEKİMLERİNİN GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİ İLLER

Ayrıca; 8 Kasım'da 1070 konut için Kars ve 903 konut için Siirt'te, 9 Kasım'da 550 konut için Iğdır ve 1850 konut için Batman'da, 10 Kasım'da 1480 konut için Ağrı'da, 10-11 Kasım'da 2 bin 550 konut için Mardin'de, 11-12 Kasım'da 2 bin 800 konut için Van'da, 13-14-15-16 Kasım'da 7 bin 100 konut için Şanlıurfa'da, 15 Kasım'da 804 konut için Hakkari'de ve 16 Kasım'da 1250 konut için Bitlis'te kura çekimi yapılacak. Kura çekimi noter huzurunda yapılacak ve canlı yayınlanacak.

'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında kura çekimi yapıldı

Kaynak: AA / Güncel

İlk Evim İlk İş Yerim İklim Değişikliği Şırnak Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500

Yorumlar (11)

Çınar Saraç:

Önümüzdeki ay taksit ödemeleri başlar 2028 yılında teslim edilecek en geç yani en az iki sene hem kiranızı ödersiniz hemde bu taksitleri ohhhhh siz devam edin böyle , memur zamına göre de artış olacak bu taksitlerinde oda var , kura kime çıksa çoğu almaz vazgeçer giden 500 tş olsun

27
57
yanıtYanıtla
Erhan Öz:

Evin üzerine koyacağı değeri neden konuşuyorsunuz iyiki böyle bir proje var ev sahibi oluyoruz

yanıt4
yanıt6
Çınar Saraç:

Alım gücüne bak çıkıpta ordan burdan borç alın ödeyin demekle olmuyor , bina oturuma hazır olur tapuyu verirsin ondan sonra ödeme başlar bunu da söyle

yanıt4
yanıt3
Orcun Yazicioglu:

kimlere çıktığı belli zaten :D

27
15
yanıtYanıtla
DOĞAN KEMER :

ilk önce akpliler,mehpliler kazanır sonrası allah kerim

21
21
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Ömür biter, konut taksiti bitmez.

36
4
yanıtYanıtla
Asgari Ücretli :

Büyük Şehirlerde nezaman çekilecek ?

30
1
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Asgari ücretli çalışanın bir ev alması için 180 yıl çalışması gerekiyor. Aslında ekonomi iyi, ömür kısa..

10
1
yanıtYanıtla
Kadir Öztemur:

siz orda mı çalışıyorsunuz kardeşim. adamlar iki yıl diyor sen 5 yıl söyloyrsun sanırım mütehidi sizsinizz galiba:)

7
0
yanıtYanıtla
youtuber video:

Sirnakda Ahmet abime ev çıktı Ahmet abim asgari ücrette çalışıyor oturduğu evde kira .. Bidaha ki ay odmeler başlıyor en az 3800 Ocak da memur zammı kadar artış en az 6 oldumu ev sana zamlı ev :) 2028 de teslim ...soru şu Ahmet abim hem evini gecindirip hem kira ödeyip hem 6 bin taksidi

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title