Haberler

İletişimin Geleceği: Vaatler ve Sorunlar Konferansı'nda Halkla İlişkiler ve Kriz İletişimi Konuşuldu

Güncelleme:

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen 16. Geleneksel Küresel İletişim Derneği Konferansı'nda, halkla ilişkiler ve kriz iletişimi konuşuldu. Çeşitli ülkelerden konuşmacılar, medya organlarının doğal krizleri ele alış tarzıyla ilgili çalışmalarını sunumlarını yaptı. Konferansta ayrıca Kovid-19 salgın krizi yönetimi ve doğal afetlerde kriz yönetimi gibi konular da ele alındı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinin ev sahipliğinde, Küresel İletişim Derneğince düzenlenen "İletişimin Geleceği: Vaatler ve Sorunlar" başlıklı 16. Geleneksel Küresel İletişim Derneği Konferansı'nda, halka ilişkiler ve kriz iletişimi konuşuldu.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Ali Murat Yel'in moderatörlüğündeki "Halkla İlişkiler ve Kriz İletişimi" başlıklı panelde, çeşitli ülkelerden konuşmacılar, medya organlarının doğal krizleri ele alış tarzıyla alakalı çalışmalarının sunumlarını yaptı.

Tahran Üniversitesinden Faezeh Etemad Golastani, Abbas Ghanbari Baghestan ile hazırladıkları "Beşinci alanda (siber uzay) halkla ilişkiler ve yönetişim" başlıklı çalışmayı anlattı.

Golastani, yükselen teknolojiler ışığında dezenformasyon ve yapay kamuoyu oluşturma gibi yeni problemlerin gündeme geldiğini aktararak, çalışmalarında kamuoyunu bilinçlendirmek için ne yapılabileceğini ele aldıklarını söyledi.

Halkla ilişkilerin kamuoyunu bilinçlendirmede önemli rol oynadığını vurgulayan Golastani, dijital iletişimin teknik, siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal boyutlarıyla analiz edilmesi gerektiğini ifade etti.

Golastani, gelişen teknolojilerin çoğunluklu yapısını anlayabilmek için geleneksel medya incelemesinden vazgeçilmesi yönündeki görüşünü paylaşarak, etkili içerikler üretebilecek ve dezenformasyonla mücadelede yardımcı olabilecek yeni araçlar ve stratejilerin benimsenmesini tavsiye etti.

Kovid-19 salgın krizi yönetimi

Marmara Üniversitesinden Ferhat Demirağ, "Avrupa Birliği'nde (AB) Kovid-19: İtalya örneği, sosyal drama olarak AB dayanışması" başlıklı sunum yaptı.

Demirağ, AB ülkelerinin Kovid-19 salgınının ilk dönemlerinde salgından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İtalya'ya yardımlarını ve söz konusu yardımların çeşitli medya organlarında ele alınış biçimlerini analiz ettiğini belirtti.

AB söz konusu olduğunda sürekli "dayanışma" vurgusu yapıldığına işaret eden Demirağ, salgın dönemindeki İtalya örneğinde bahsedilen AB dayanışmasının zayıf kaldığını dile getirdi.

Demirağ, Fransa'nın İtalya ve İspanya'ya giden maskelere el koyması örneğinden bahsederek, medyanın söz konusu olayın AB'nin "dayanışma prensibini" zayıflattığına yönelik haberler yaptığını kaydetti.

Suudi Arabistan Kral Abdülaziz Üniversitesinden Mutaz Alotaibi de Cardiff Üniversitesinden Susan Kinnear'la hazırladıkları çalışmayı aktardı.

Alotaibi, "Kriz iletişiminde, Kovid-19 salgın krizi sırasında Suudi hükümeti kuruluşları tarafından hangi halkla ilişkiler rolü ve medya iletişim stratejileri uygulandı?" başlıklı çalışmalarında, Suudi Arabistan yönetiminin kamuoyuyla ilişkisinde sosyal medyayı kullanma biçimlerini analiz ettiklerini söyledi.

Çalışmalarının hala sürdüğünü dile getiren Alotaibi, araştırmalarının sosyal medyanın kriz dönemlerinde iyi bir iletişim aracı olarak kullanılabileceğini göstereceğini ifade etti.

Doğal afetlerde kriz yönetimi

Hindistan'daki Guru Gobind Singh Indraprastha Üniversitesinden Sidharth Verma ise aynı üniversiteden Durgesh Tripathi ile hazırladıkları "Yeni medya iletişimi ve afet yönetimi stratejilerinin bütünleştirilmesi: Delhi'nin 2023 Yamuna seli üzerine bir vaka çalışması" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Verma, şehirleşme ve nüfus artışının büyüyen problemler olduğuna dikkati çekerek Yeni Delhi'deki Yamuna Nehri'nin taşmasından etkilenen halkla mülakatlar yaptıklarını söyledi.

Halkın, kriz dönemlerinde sosyal medyanın olumlu etkileri olabileceğini düşündüğünü kaydeden Verma, selden etkilenen insanların, hükümetlerinden sosyal medyayı iletişim aracı olarak kullanmasını talep ettiğini vurguladı.

Galatasaray Üniversitesinden Burçin Sarı ise "Barınma hakkı ya da riski: Türkiye'deki konut krizini çevreleyen söylemin yapısökümü" başlıklı çalışmanın sunumunu yaptı.

Sarı, kiracılarla yaptığı mülakatların çıktısını analiz ettiğini dile getirdi.

Panelde, Tahran Üniversitesinden Sayed Nabi Sajjadi ile Abbas Ghanbari Baghestan'ın "Kriz İletişimi: Son on yılda Afganistan'da yaşanan doğal krizlerin haberleştirilmesi üzerine bir çalışma" başlıklı çalışmasını ise Faezeh Etemad Golastani anlattı.

Golastani, Sajjadi ve Baghestan'ın Afganistan'daki kamu ve özel medya kuruluşlarının doğal afetlerle alakalı haberlerini incelediklerini aktarırken doğru haber paylaşımının krizlerle başa çıkabilmek için önemli olduğu sonucuna vardıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler Doğal Afetler Medya Eğitim Teknoloji Güncel Haberler

Polis eve baskın düzenledi! Uyuşturucu verdiği kızı evinde zorla tutan Hasan Can Kaya gözaltında

Polis eve baskın düzenledi! Uyuşturucu verdiği kızı evinde zorla tutan Hasan Can Kaya gözaltında

Orta Doğu'da yeni savaşa 24 saat kaldı! Hizbullah'tan İsrail'e son uyarı

Orta Doğu'da yeni savaşa 24 saat kaldı! Hizbullah'tan İsrail'e son uyarı

Bahçeli'nin ittifak resti ortalığı karıştırdı! Erdoğan kurmaylarını ''Aman ha'' diyerek uyardı

Bahçeli'nin ittifak resti ortalığı karıştırdı! Erdoğan kurmaylarını ''Aman ha'' diyerek uyardı

Bakmadan Geçme

2024 ORTAÖĞRETİM KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN? KPSS ortaöğretim (lise) başvuruları hangi tarihte başlıyor? Anderson Talisca Fenerbahçe'ye mi geliyor? Fenerbahçe Talisca ile anlaştı mı? Gram altın kaç TL? 14 Haziran Dolar, Euro, Sterlin ne kadar? Bugün yarım gün tatil mi? Bugün resmi tatil var mı, yarım gün tatil var mı? HAFTA SONU HAVA DURUMU 15-16 Haziran #127783 Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 14 Haziran Cuma İstanbul cuma namaz saati! Ölüdeniz Plajı nerede, nasıl gidilir? Fethiye'deki en iyi plajlar hangileri? Fethiye'de en güzel nerede denize girilir? Rasim Ozan Kütahyalı, Nagehan Alçı'yı dövdü mü? Nagihan Alçı ne anlattı, olay ne? İSTANBUL'DA BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK? #9925 Kurban Bayramı'nda İstanbul kaç derece, yağmur yağacak mı? Kurban eti kimlere dağıtılmaz? Kurban eti kimlere verilmeli? Diyanet'e göre kurban eti nasıl paylaştırılmalı? Bayram tatili resmi tatil mi? Bayram tatili resmi tatil olarak sayılıyor mu? Hasan Can Kaya gözaltında mı? Hasan Can kaya ne yaptı, olay ne? Hasan Can Kaya neden gözaltına alındı? Hasan Can Kaya iddia ile ilgili ne söyledi? Hasan Can Kaya genç kızı evinde alıkoydu iddiası! 14 Haziran hangi burç? 14 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 14 Haziran tarihi hangi burç olur? ''Gündüz kuşağı'' programları kaldırılacak mı? Bakan Yerlikaya gündüz kuşağı programlarıyla ilgili ne söyledi?
Yerlikaya'nın hedefinde gündüz kuşağı programları var: O yayınlardan hoşlanmıyorum

Yerlikaya'nın hedefinde gündüz kuşağı programları var: O yayınlardan hoşlanmıyorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title