Haberler

İklim Değişikliği ile Mücadele Projesinin Tanıtımı Yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Trakya Bölgesinde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı (CBCCMA) Projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Trakya Bölgesinde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı (CBCCMA) Projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen tanıtım toplantısına, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, TRAKYAKENT Müdürü Behçet Atlı, Kırklareli Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih Bakanoğulları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Proje personeli, akademisyenler, yerel yönetim, kamu kurum ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri yanında yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından finanse edilen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yararlanıcısı olduğu "İklim Değişikliği Alanında Kamu Bilincinin Arttırılması ve Paydaş Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi Hibe Programı" kapsamında desteklenen; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, başvuru sahibi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin, eş başvuru sahibi, TESKİ ve TRAKYAKENT'in ise iştirakçi olarak yer aldığı, "TR2013/0327.05.01-02/042 Trakya Bölgesinde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı" başlıklı projenin tanıtım toplantısı Ramada Otel'de gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, projenin başvurusu ve kabulü aşamasında kazanılan tecrübelerden, mevcut projenin Trakya için öneminden, Üniversite-kamu kurumları-yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin proje çalışmalarında işbirliği yapmasının önemini belirten bir konuşma yaptı. Gürcün, ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin "Trakya'da Arazi Kullanım Değişikliği Temelinde Erozyon" başlıklı yeni bir AB projesi başvurusu ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal bir konuşma yaptı. Sosyal konuşmasında; iklim değişikliğine etkilerinin minimuma indirmek için tüm sektörlerde adaptasyon çalışmalarına ihtiyaç duyulduğu, Türkiye ekonomisinde önemli yer tutan tarım ve özelliklede hayvancılığın iklim değişiminden nasıl etkileneceğinin ortaya konulması ve eylem planlarının hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Tanıtım toplantısına davetli konuşmacı olarak katılan İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yurdanur Ünal, "İklim Değişimi, Nedenleri ve Türkiye Üzerinde Beklentiler" konulu bir sunum yaptı. Ünal ayrıca konuşmasında, iklim değişiminin binlerce yıldan beri devam ettiğini ve günümüze kadar dünyanın 10 derece

ısındığını, doğal iklim değişiminin normal olduğunu ancak insan kaynaklı değişimin çok daha hızlı meydana gelerek dünyadaki dengeyi bozduğunu belirtti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan da bir konuşma yaparak proje ile ilgili bilgiler verdi. Aslan konuşmasında, projede arazi kullanımı ve iklim değişikliği projeksiyonlarının dikkate alınarak, bölgesel ve ulusal kalkınma planları ile uyumlu, sürdürülebilir ekonomik gelişmeyi sağlamak için; hızlı nüfus artışı, ticaret ve sanayideki gelişme yanında, iklim değişikliğine karşı arazi ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, tarımsal üretimin devamlılığı ve taşkın risk ve zararlarının minimuma indirilmesi veya yok edilmesi için paydaşların kapasitelerinin artırılmasının önemine dikkat çekti.

Son olarak Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Modelleme Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Konukcu "Projenin bilimsel çıktıları ve Trakya için önemi" konulu bir sunum yaparak; su krizinin en az savaş kadar insan yaşamını olumsuz olarak etkilediğinin altını çizdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Namık Kemal Üniversitesi Trakya Bölgesi Hacı Aslan Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Bakmadan Geçme

16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title