Haberler

İklim, Bilim ve Kadın Çalıştayı'nın kapanış toplantısı başladı

Güncelleme:

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen, "İklim, Bilim ve Kadın Çalıştayı"nın kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, karbon emisyonlarının azaltılmaması durumunda yüzyıl sonunda küresel ısınmanın 1,5 derecede sınırlı tutulamayacağını ve 2,6 derecelik bir artış...

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen, "İklim, Bilim ve Kadın Çalıştayı"nın kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, karbon emisyonlarının azaltılmaması durumunda yüzyıl sonunda küresel ısınmanın 1,5 derecede sınırlı tutulamayacağını ve 2,6 derecelik bir artış yaşanabileceği değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Başkanlığı tarafından 28 Eylül 2022'de gerçekleştirilen "Karar Mekanizmalarında Kadın Liderler Projesi" toplantısının akabinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in ev sahipliğinde 15 Ekim 2022'de Gaziantep'te ilki yapılan "İklim Bilim ve Kadın Çalıştayı"nın iki gün sürecek kapanış toplantısı, "Cumhuriyet'in 100. Yılında Yerel Yönetimler ve Kadın Liderler Çevre ve Kültür Politikaları" başlığı altında Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim Köyü'ndeki Marma Hotel İstanbul Asia'da düzenleniyor.

Konser ve belgesel gösterimiyle başlayan ilk gün oturumları, alanında uzman isimlerin sunumlarıyla devam etti. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen, dünyanın iklim konusunda kırmızı alarm verdiğini söyledi.

Ormansızlaşma oranları, kutuplarda deniz buzu kaybı gibi gezegene dair 25 hayati göstergeden 16'sının tehlikeli noktaya ulaştığını ifade eden Sözen, "BM Çevre programının yayımladığı raporda, karbon salımlarını azaltmaya yönelik mevcut ulusal planlarla küresel ısınmayı 1,5 derece ile sınırlandırmanın bir yolu kalmadığı, bu gidişle olası sonucun yüzyıl sonunda 2,6 derecelik artış olduğu ifade edilmiştir." dedi.

Maltepe Üniversitesinde yapılan çalışmalar ışığında elektrik ve doğal gaz kullanımının yüksek miktarda karbon ayak izine neden olduğunun kanıtlandığını anlatan Sözen, iki gün sürecek etkinliğin yol açacağı karbon ayak izinin hesaplanacağını belirtti. Sözen, bu bağlamda Eskişehir'de dikilmek üzere TEMA Vakfı'na 335 fidan bağışlandığını kaydetti.

Sözen'in konuşmasının ardından Maltepe Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mert Tolon, etkinliğin final raporunu sundu.

Final raporunun ilk dört bölümünde, "Yeşil Şehirler Yeşil Kampüsler", "İklim Değişikliği ile Mücadele", "Çağımızda Tarım ve Gıda Arz Güvenliği" ile "Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji" konularında bilgilendirme yapıldığını aktaran Tolon, son bölümde ise her bir alanda geliştirilebilecek uygulama alanlarından örneklere yer verildiğini bildirdi.

Final raporu, İngilizceye çevrilerek Birleşmiş Milletler'e (BM) gönderilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Edibe Sözen Maltepe Enerji Kadın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title