Haberler

İkiztepe Sağlık Zirvesi Samsun'da Başladı

Güncelleme:

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesince düzenlenen 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi, Samsun'da başladı. Zirveye 23 ülkeden 200'ün üzerinde sağlık sektörü temsilcisi katılıyor. Türkiye'nin sağlık turizmi alanında ilerleme kaydettiği vurgulandı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesince düzenlenen 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi başladı.

İsmini Samsun'un Bafra ilçesindeki İkiztepe Arkeolojik Kazıları'nda bulunan ve beyin ameliyatı olduktan sonra yaşamına devam ettiği anlaşılan iskelet bulgularından alan İkiztepe Sağlık Zirvesi'ne 23 ülkeden 200'ün üzerinde sağlık sektörü temsilcisi katılıyor.

Ticaret Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Üniversitesi (SAMÜ) ve İl Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen İkiztepe Sağlık Zirvesi, 18 Mayıs'ta sona erecek.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, kentteki bir otelde düzenlenen zirvenin açılış konuşmasında, Türkiye'nin tüm bölgelerinde ve 34 ülkede hizmet veren bir sivil toplum kuruluşu haline geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin sağlık sektöründe birçok ülkeye örnek olacak şekilde ilerleme kaydettiğine değinen Aydın, "Hem Avrupa hem Kuzey Afrika bölgelerinden ülkemize sağlık ve turizmde ciddi talebin olduğu görülmekte. Sağlık turizmi dünyada 10 trilyon doların üzerine çıkmış. Türkiye'nin burada önemli bir pay almaya başladığını görüyoruz. Avrupa'nın en gelişmiş ekonomilerinden, en büyük ülkelerinden dahi Türkiye'ye hastaların geldiğini görmekteyiz." diye konuştu.

Sağlık sektöründe olduğu gibi Türkiye'nin sanayi, ihracat, teknoloji ve özellikle savunma sanayisine ev sahipliği yapan bir ülke konumuna geldiğini belirten Aydın, şu görüşleri dile getirdi:

"Türkiye sağlık sektöründe de dünyanın en önemli pazarlarından biri olacak. Samsun da şüphesiz, Türkiye'nin bu işi en önde taşıyan şehri olacak. Bu işte Samsun'un neden seçildiği konusunun önemli nişaneleri var. Ülkede hamdolsun ki birinci sırada kümelenmeyi sağlamış şehrimiz Samsun. Medikal kümelenmeyle inanıyoruz ki yakın tarihte teknolojisiyle turizmiyle sanayisiyle Samsun, dünyada çok üst seviyelere ulaşmış bir şehir olacaktır."

Aydın, Bakanlık verilerine göre Türkiye'de sağlık turizmi alanında 2023'te 404 yatırım teşvikiyle 62 milyar liralık yatırım yapıldığını anlatarak, "Bugün 23 ülkeyi konuşuyorken, inşallah önümüzdeki sene 50 ülkeden katılımcıları, misyonerleri burada misafir edeceğimiz bir toplantıya, zirveye ulaşacağımıza inancımız tam. Bu zirvenin başta şehrimiz olmak üzere ülkemiz ekonomisine, ihracatımıza, istihdamımıza ve özellikle Karadeniz Bölgesi'ndeki yatırımlara öncülük etmesini niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı da Milli Mücadele'nin şehri Samsun'da İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin düzenlenmesini anlamlı bulduğunu dile getirerek, şunları aktardı:

"Samsun'umuzda eğitimden sağlığa, altyapıdan kültür ve turizme her alanda verdikleri desteklerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanı'mız başta olmak üzere bakanlarımıza, Samsun milletvekillerimize teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Çünkü sağlıkta yapılan değişim ve dönüşüm, merkezi hükümetimizin Samsun'a verdiği güç ve öncelikle hayata geçti."

ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, 2022'de ilkini gerçekleştirdikleri İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin kente ve ülkeye sağlık turizmi açısından oldukça katkı sağladığını vurguladı.

İlk zirve sonrasında bir yıl içinde sağlık turizmine ilave 3 milyon dolar, tıbbi cihaz ve malzeme ihracatına 3,5 milyon dolar katkı sağlandığına dikkati çeken Doğru, "Üç bin yıllık sağlık geçmişi olan Samsun, antik çağlardan bugüne sağlıkta her dönemde zirvede yer almıştır. Samsun, tıbbi cihaz ve cerrahi alet sanayisi, eğitim, üretim ve ihracat konusunda Türkiye'nin en önemli şehri konumundadır." diye konuştu.

Programa, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman ile sağlık sektöründen temsilciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İkiztepe Türkiye Samsun Sağlık Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title