Haberler

İki Avukat, 61 Davanın 53'ünden Beraat Etti

İzmir Barosu eski yönetim kurulu üyesi ve CMK sorumlusu avukatlar Mehmet Kozan ile Atilla Ertekin hakkında 'görevi savsaklamak' suçundan haklarında 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası istemiyle, ayrı ayrı olmak üzere toplam 61 dava açıldı.

İzmir Barosu eski yönetim kurulu üyesi ve CMK sorumlusu avukatlar Mehmet Kozan ile Atilla Ertekin hakkında 'görevi savsaklamak' suçundan haklarında 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası istemiyle, ayrı ayrı olmak üzere toplam 61 dava açıldı. Kozan ve Ertekin hakkında açılan davaların sonuçlanan 53'ü beraatle bitti. Yargıtay'da iki avukat hakkında 27 dosyanın daha bulunduğu onlarla ilgili de dava açılmasının beklendiği belirtildi.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, 27 Şubat ile 7 Kasım 2007 tarihlerinde İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve Ceza Muhakemesi Kanunu'ndan (CMK) sorumlu avukatlar Atilla Ertekin ile Mehmet Kozan hakkında, talep edilmesine rağmen avukat görevlendirmedikleri iddiasıyla, 61 ayrı dosya için soruşturma izni verdi. Avukatlar Mehmet Kozan ve Atilla Ertekin hakkındaki davalar önce Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açıldı. Mahkeme iki avukatın yargılanmasında kendilerinin yetkili olmadığını belirtip, dava dosyalarını İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Avukatlardan Mehmet Kozan hakkındaki toplam 35, Atilla Ertekin'e açılan 26 dava İzmir Adliyesi'nde bulunan 9 ayrı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Avukatlar haklarında açılan 61 davaya da girip savunma yaptı.

TOPLAM 52 YIL İSTENİYOrdu

Hakkında açılan 26 davadan toplam 52 yıl hapis cezası istenen avukat Atilla Ertekin, suçlamaları kabul etmedi. Ertekin, 2006 ekim ayından 2007 ekim ayına kadar İzmir Barosu'nda sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığını, bu dönemde daha çok CMK yönetmenliğindeki düzenleme nedeni ile oluşan yeni sisteme yönelik çalışmalarda bulunduğunu, Adalet Bakanlığı tarafından çıkartılan yönetmenliğin İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından uygulanabilmesinin mümkün olmadığını, bunun için yeterli teknik imkan ve personel bulunmadığı gibi aksamaların halen devam ettiğini savundu. Avukat Atilla Ertekin ifadesinde, "Halen meslektaşlarımızın alacakları ödenmedi. Söz konusu koşullarda mahkemelerce istenilen taleplere müdafii görevlendirilmesine ilişkin usul ise müdafilere telefonla bilgi verilmesi şeklinde gerçekleşti. Müdafilere usulüne uygun tebligat yaparak görevlendirme yapabilecek ödenek ve personel bulunmadığı için aksamalar oldu. Ancak binlerce müzekkereye cevap vermem, binlerce yazışmayı kontrol edebilmem söz konusu değil. Kaldı ki, sorumluluk baro yönetim kurulundadır. Yönetim kurulu üyelerinin tek başına karar verme yetkisi yoktur" dedi.

"MESLEKTAŞLARIMIZIN BİNLERCE LİRA ALACAĞI VAR"

Açılan 35 davadan hakkında toplam 70 yıl hapis cezası istenen Avukat Mehmet Kozan, "Ben önce Adalet Bakanlığı'nın kendi önünü süpürmesini istiyorum. Meslektaşlarımızın hala CMK'dan alacakları binlerce lirası var. Onların mağduriyeti giderilmemesine rağmen bize dava açılıyor. Benim tek başına avukat göndermeye yetkim yok. Bunu kimseye anlatamıyoruz. Bizlere dava açılmasının altında başka şeyler aramak lazım. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum" dedi.

DEVLET KAYBEDİYOR

Avukatlar Atilla Ertekin ve Mehmet Kozan, Adalet Bakanlığı'nın verdiği soruşturma izniyle, haklarında hazırlanan 61 dosyayla dava açıldığını, bunlardan 53'ünün beraatle sonuçlandığını belirtti. Avukat Mehmet Kozan, şunları söyledi:

"Açılan davalar yüzünden kendi işimi yapamaz oldum. Günde 5- 6 duruşmaya girdim. Duruşmalara yetişmek için adeta maratoncu gibi oldum. Devam eden üç davam daha var. Yargıtay'da dava açılması için itiraz edilen 10 ayrı dosya daha bulunuyor. Onlara da dava açılacak. Hepsinden alnımın akıyla çıkacağım. Burada devlet zararlı çıktı. Beraat ettiğim her davadan beni temsil eden meslektaşım vekalet ücreti alıyor. Burada kaybeden devlet" dedi.

Avukat Atilla Ertekin de "Benim hakkımda 26 ayrı dava açıldı. Bunların 21'i beraatle sonuçlandı. Beşi ise devam etmekte. Bu davaların açılması bizi biraz yıprattı. Yargıtay'da dava açılması için bekleyen 17 dosyam daha var. Bunların da açılması an meselesi. Hepsinden beraat ediyorum ama bu davalar biraz beni yıprattı" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ceza Muhakemesi Kanunu Adalet Bakanlığı Mehmet Kozan İzmir Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanmazsa 8-9 Haziran'da yapılacak

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title