Haberler

İhh Antalya'dan Suriye Mültecilerine Yardım

İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Antalya Derneği, Hatay Reyhanlı’da bulunan Suriyeli mültecilere bir TIR dolusu battaniye, ayakkabı, giysi ve gıda kolisi gönderdi.

İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Antalya Derneği, Hatay Reyhanlı'da bulunan Suriyeli mültecilere bir TIR dolusu battaniye, ayakkabı, giysi ve gıda kolisi gönderdi. İHH Antalya Dernek Başkanı Mehmet Yıldırım, "TIR'larımızı manipüle eden, başka yere çeken, altında siyasi rant elde etmek isteyen, cemaatsel rant elde etmek isteyenlerden de son derece rahatsızız. Biz, Müslümanlara yardım etmekten başka düşüncesi olmayan bir sivil toplum örgütüyüz" dedi.

Hatay Reyhanlı'da bulunan Suriyeli mültecilere yardım götürmek amacında olduklarını ifade eden İHH Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, "Malum olduğu sürece hemen yanı başımızda 3 yılı aşan bir süredir kardeş Suriye'de katliam yapılıyor. Bunun adı savaş değildir. Bunun adı tam manasıyla katliamdır. Biz de Rabbimizden aldığımız müsaade ile dünya coğrafyasının neresinde bir mazlum varsa oranın yara bandı, sargı bezi ve bir çorbası olma noktasında gayret sarf etmişizdir. Bundan sonra da gayret sarf etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"YARDIMLARIMIZDAN SİYASİ RANT ELDE ETMEK İSTEYENLERDEN RAHATSIZIZ"

Yardımların devam edeceğini belirten Başkan Mehmet Yıldırım, "Savaş bitinceye kadar, katliam bitinceye kadar, Müslümanlar zafere ulaşıncaya kadar biz Türkiye'deki Müslümanlar olarak ve İHH olarak yardımlarımızı götürmeye devam edeceğiz. Maalesef bizim TIR'larımızı manipüle eden, başka yere çeken, altında siyasi rant elde etmek isteyen, cemaatsel rant elde etmek isteyenlerden de son derece rahatsızız. Bizim Müslümanlara yardım etmekten başka düşüncesi olmayan bir sivil toplum örgütüyüz. Bundan sonra da bu yardımlarımız devam edecektir. Biz sadece yardım götürüyoruz. Bunun bedeli be olursa olsun, karşılığı ne olursa olsun bu yardımları etmeye devam edeceğiz. Bunun Türkiye'deki yansıması ne olursa olsun TIR'larımız basılsa da, İHH bürolarımız basılsa da, evlerimiz basılsa da, bilgisayarlarımıza el koysalar da biz Suriye'nin yanında, Irak'ın yanında, Gazze'nin yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"TIR'LARIMIZI İSTEDİĞİNİ GİBİ ARAYABİLİRSİNİZ"

Yardım TIR'larının istendiği gibi aranabileceğini söyleyen Başkan Yıldırım, amaçlarının Müslümanların gözyaşlarını dindirmek olduğunu söyledi. İHH Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, "TIR'ımız burada, güvenlik güçleri burada, her türlü yetkililer burada. Savcılara açık çağrıda bulunuyoruz. İstediğiniz zaman, istediğiniz kadar gelip TIR'ımızı arayabilirsiniz ama bulacağınız tek şey merhamettir, şefkattir. Suriye ile dertlenen kumbaralarımızı bulacaksınız. Bunun haricinde bir şey aramayın, bulamayacaksınız. Haberimiz olmadan gizliden gidip arka kapıdan bir şey koyarsanız Allah'a sığınıyoruz. Hz. Muhammet ve Hz. Yusuf bile fitneden Allah'a sığınmıştır. Bizim aklımız bu tür şeylere ermez. Bizim kafamızın bastığı şey bir Müslüman'ın gözyaşını dindirmek" dedi.

"OPERASYONU YAPANLAR; ARKANIZDA ESAD MI, MOSSAD MI VAR?"

TIR'larına yönelik operasyonu yapanların arkasında kimlerin olduğunu soran Yıldırım, "Operasyon yapılan yerde adamın adresi belli. Adamın muhtarlıkta T.C. numarası ve ikametgahı belli. Operasyon yapılan yerde arkadaşlar diyor ki, ismi şudur. 200 metre ilerde oturuyor. Alalım gelelim, diyorlar. 'Olmaz. Biz burayı basacağız.' "Onun evini basın' diyoruz, 'Olmaz İHH'yi basacağız.' Allah aşkına sizin derdiniz nedir? Sizin arkanızda Sisi mi var? Sizin arkanızda Esad mi var? Sizin arkanızda CIA mi var? Mossad mı var arkanızda? Kim olursa olsun biz Allah'a dayandık. Bizim arkamızda aylık düzenli olarak 90 bin lira yatırdığımız yetimlerimiz var. Dul kadınların duası var. Mazlumların duası var. Görünüşte bize zarar veriyormuş gibi gözüküyorsunuz ama zarar veremiyorsunuz. Veremeyeceksiniz de" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DEKİ MANİPÜLASYONLARI YAPANLARI ALLAH'A ŞİKAYET EDİYORUZ"

Müslümanların yürüyüşünün devam edeceğini dile getiren İHH Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, konuşmalarını şu şekilde tamamladı:

"Mavi Marmara Kasımpaşa Limanı'nda yatıyor sanmayın. Dünyanın dört bir yanında gezmeye devam ediyor. Adeviye Meydanı her gün daha da genişliyor. Sisi indirilinceye kadar, Esad düşünceye kadar Müslümanların yürüyüşü devam edecektir. Türkiye'deki bu operasyon, Türkiye'deki bu manipülasyon çalışması yapanları da sadece ve sadece alemlerin Rabb'i olan Allah'a şikayet ediyoruz. Başka hiçbir siyasi merciye, hiçbir makama mevkiye değil, alemlerin Rabb'i Allah'a şikayet ediyoruz. Her türlü imkanlar elinizde, elinizden geleni ardınıza koymayın ama ne olur şu Suriye'ye yapılan yardıma engel olmayın." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Reyhanlı Antalya Suriye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi?
Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title