Haberler

İha'nın Haberi Ses Getirdi, Mülteci Ailelere Ev Tahsis Edildi

Batman’da yetkililer, kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren mülteci ailelerden birinin 4 aylık bebeğini soğuktan kaybetmesinden sonra harekete geçti.

Batman'da yetkililer, kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren mülteci ailelerden birinin 4 aylık bebeğini soğuktan kaybetmesinden sonra harekete geçti. İHA'nın haberi üzerine 16 mülteciye ev tahsis edildi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak, Balpınar beldesinde kendi imkanlarıyla çadır kuran mülteci ailenin dramı tüm Türkiye'de yürekleri burktu. Ali ailesinin 4 aylık bebeği Faris Hıdır Ali, önceki gün soğuktan donarak, hayatını kaybetti. İHA'nın, 4 aydır çadırda yaşam mücadelesi veren ailenin dramını gündeme getirmesi hem vatandaşları hem de yetkilileri harekete geçirdi. Ali ailesi ve bölgedeki diğer mülteci ailelere önce vatandaşlar tarafından giyim yardımı yapıldı. AFAD da önce ailelere ısınabilmeleri için odun dağıttı. Daha sonra Batman Valiliği, AFAD ve Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda beldedeki çadırlarda yaşayan 16 aileye geç de olsa ev tahsis edildi.

Kiralanan evlere yerleştirilen mülteci ailelerin mutluluğu gözlerinden okunurken, kiralarının yanı sıra elektrik ve su giderlerinin valilik tarafından karşılanacağı belirtildi. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balpınar Türkiye Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title