Haberler

İBB'den Tuzla'ya 25 Milyon Turist Çekecek Marina Projesi

Güncelleme:

Kadir Topbaş, Tuzla'daki Viaport projesi için "Çok önemli bir aktivite merkezi olacak 2.500 kişi çalışacak, 25 milyon insan buraya gelecek." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, " İstanbul'un çok önemli bir aktivite merkezi olacak Viaport Marine'i Tuzla'da inşa ediyoruz. Öyle bir merkez ki yılda 25 milyon insan buraya gelecek. Tuzla ağırlıklı 2 bin 500 insan çalışacak" dedi.

"İSTANBUL TESADÜFLERE BIRAKILAMAZ"

Tuzla'da vatandaşlar ve esnafla buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a 10 yılda yapılan yatırım ve hizmetlerden bahsederek, "Birilerinin vizyonlarının bile yetmeyeceği bir İstanbul'u oluşturduk. İstanbul tesadüflere terk edilemez, maceralara sürüklenemez. İstanbul ne olursa olsun denilemez" diyen Topbaş, "Yerel yönetim vizyonumuzla ve tecrübelerimizle her ilçede oraya yönelik projelerimizi açıklıyoruz. Tuzla'ya iki hat birden metro çalışması başlattık" diye konuştu.

TUZLA'YA İKİ AYRI METRO HATTI

Birinci hattın Tuzla'yı Kadıköy-Kartal Metrosu'na bağlayacağını ifade eden Başkan Topbaş, şöyle konuştu: "Bu hat İçmeler ve Tersane Kavşağı yönünden Kadıköy-Kartal Metro Hattı'na bağlanıyor. Böylelikle İstanbul'un her tarafına raylı sistemle erişiminiz sağlanacak. Diğer metro projemiz de Tuzla'yı Kaynarca üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlayacak olan metro hattı. Bu hat üzerinde Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile etütler yaparak hangi mahallelerden geçmesi gerektiğini konuştuk. Bir noktaya getirdik, çalışmalarımız devam ediyor. Böylelikle Tuzla, metro hatlarıyla buluşan ve erişim problemi olmayan bir ilçemiz haline gelecek."

"İÇERENKÖY HALİ AYDINLI'YA TAŞINIYOR"

Tuzla'da sahil ve yeşil alan düzenlemelerin devam ettiğini hatırlatan Topbaş, şunları açıkladı: "İlçenize yapılan yeni yolları, dere ıslahlarını ve çevre yatırımlarını konuşmuyorum bile. Tuzla sahilinde İstanbul'da ilk kez büyük ölçekte su ve ışık gösterileri yapan bir sistem getiriyoruz. Önemli gördüğümüz yatırımlardan biri olan bu çalışmanın projeleri hazırlandı. Öte yandan, İçerenköy'de şehir içinde kalan hali Aydınlı'ya taşıyacağız. Burada daha modern ve dünya ile rekabet edebilecek bir sebze meyve hali çalışması yaptık. Bu hal dünyaya örnek olacak. Ayrıca Kamil Abdüş Gölü ile ilgili proje çalışmalarımız son aşamaya geldi.Burada 2 milyon metrekarelik mesire alanı oluşacak."

"TUZLA VİAPORT MARİNE TUZLA'YI UÇURACAK"

"İstanbul'un çok önemli bir aktivite merkezi de Tuzla'ya gelecek. Öyle bir merkez ki yılda 25 milyon insan buraya gelecek. Tuzla ağırlıklı 2 bin 500 insan çalışacak" diyen Topbaş, "Tuzla Viaport Marine, içinde her türlü aktiviteleri olan 270 milyon TL'lik bir yatırım. Plajlarıyla, havuzlarıyla, sergi alanlarıyla, toplantı salonları ve gezi alanları ile marinasıyla birlikte İstanbul'un cazibe merkezi olacak. 750 bin metrekarelik yeşil alana sahip olacak projeyi, Asya ve Avrupa yakasından görmeye, yaşamaya metrolarla gelecekler. Turistler de gelerek burada konaklamak isteyecek. Tuzla dört mevsim yaşayan bir turizm merkezi olacak. Metro hattından buraya bir havaray sistemi yapacağız. Böylelikle trafik ve erişim problemi de olmayacak. İnşaatı başladı, 5 Mart'ta tanıtım toplantısını yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kadir Topbaş, Tuzla sahili boyunca hizmet verecek nostaljik bir travma da yapacaklarını, Avrupa'da örnekleri olan ve turistik bir çalışma olacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan proje, yapılan animasyon görüntüleriyle tanıtıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş İstanbul Kadıköy Tuzla Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (94)

AdaşAd@hotmail.com:

Ak Parti'ye oy vermesem bile ve İstanbul'da yaşamasam bile bu adama helal olsun diyorum.Siyasetçi olduğu halde siyaset yapmayıp halkın kendisine verdiği görevi yapan bir belediye başkanı.Melih Gökçek gibi iş değil çene yapan,ha bire CHP ile diğer parti ve şahıslarla uğraşıp işini aksatmıyor.Kadir bey'e helal olsun.

26
66
yanıtYanıtla
irfanveedfelkop2031@hotmail.com:

pes artık hala mı savunuyorsun bunları

yanıt0
yanıt0
enteresankomikadamalr@hotmail.com:

inanmayın arkadaşlar sarıgüle basın daha iyilerini yapar sarıgül, topbaş kandırıyor sizi..

32
51
yanıtYanıtla
Ali Dedidralidesidero568@hotmail.com:

Amaç turist çekmek değil, turist ne yapsın tuzlada :) Fakir insanları kandırıp oy alma çabası bunlar. Kim bilir o ihaleyi hangi küfürbaz laz müteahhit yapacak da onun parasıyla hangi bakana ya da oğluna ne kadar rüşvet verecek, kaç tane yandaş firma köşe olacak. Sonra da çıkıp millete hakaret iftira edecekler. Yemezler Sayın Topbaş yemezleeer.

28
47
yanıtYanıtla
kardesizkarsli36_ufuk@hotmail.com:

kandiriyorsun dedin de :D ben sadece bun güldüm yapilanlar ortada yine de siz ve sizin gibileri görmezden geliyorsunuz ne yapalim demeokrasi bi ülkede yasiyoruz her kes konusmali ama demokrasi yalani yanisi af etmez bunu da bilin lütfen halic zamaninda kokudan gecilmiyordu bi de o zamanlari hatirlasak diyorum her neyse

yanıt0
yanıt0
mehmetmehmet_uslu1984@hotmail.com:

bu kafa metrobüse de laf etmişti, şimdi onsuz bi yere gitmiyolarlar :)))

yanıt0
yanıt0
abuzer söylersiyah.mali@hotmail.com:

projeyi falan boşverinde bukadar suriye li ne olacak onu düşünün

61
9
yanıtYanıtla
kadirkadirargin@yahoo.com.tr:

AMAÇ BELLİ 100 MİLYAR EUROLUK YOLSUZLUĞU UNUTTURMAK TABİİ YERSEK

30
34
yanıtYanıtla
AL SANA OYalidermirci@hortmail.com:

Sayın Kadir topkelle bu sefer bunun ihalesini hangi eski dost AKAPELİ ALDI? SEN ÖNCE BUNU AÇIKLA.BENDEN SANA KISACA AKAPEYE SIFIR OY

24
35
yanıtYanıtla
Cem T.cemturkoglu568@hotmail.com:

Zamanlama da manidar? Kaç yıldır İstanbul sizde, durdunuz durdunuz da şimdi tam seçim öncesi mi aklınıza geldi bu proje. Sayın Topbaş'ın da adını unutmuştuk seçim yaklaştı çıktı piyasaya. Öyle yata yata başkanlık var mı? Kusura bakma kaç dönem sana oy verdik ama hala sokaklar rezalet, trafik felç, her taraf çirkin binalar, tek şeritlik caddeler. Ayıp bunlar ayıp. Bak hala geceleri sokak lambaları bile yanmıyor

19
39
yanıtYanıtla
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title