Haberler

İmamoğlu'dan "Şeb-i Arus" tartışmalarına yanıt: Kur'an Arapça okunmalıydı, Türkçe ezan ise törende okunmadı

Güncelleme:

İBB'nin düzenlediği Şeb-i Arus töreninde Kur'an-ı Kerim, teşrik tekbiri ve Naat-ı Şerif'in Türkçe okunması tepkilere neden olmuştu. Konuya ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan tepkilere yanıt geldi. İmamoğlu, "Bence de Şeb-i Arus töreninde, Yüce Kur'an'ın Arapça okunması gerekir. Bunu derken, unutmayalım ki dilimiz bizim için önemli" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve belediyenin yönetim kadrosunun katıldığı 18 ayı değerlendirme toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

"121 BİNİN ÜZERİNDE ÇOCUĞUN EVİNE SÜT GÖTÜRÜLDÜ"

"Adil, Yeşil ve Yaratıcı İstanbul Yolunda 18 Ay" başlığıyla düzenlenen toplantıda konuşan İmamoğlu, 23 Haziran seçimlerinin ardından iş başına geldikten sonra, her 6 ayda bir hesap verme geleneğini devam ettirdiklerini söyledi. 121 bin 116 çocuğun evine her hafta ücretsiz süt götürdüklerini anlatan İmamoğlu, 0-4 yaş arası çocuk sahibi annelerin, otobüs, metro ve vapurla ücretsiz seyahat etmelerini sağladıklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi'ne ait 15 kreşin faaliyette, 10 tanesinin ise bitmek üzere olduğunu aktaran İmamoğlu, gelecek yıl 60 kreşi de hizmete alacaklarını bildirdi. İmamoğlu, üniversite öğrencilerine 3 bin 200 lira, ilkokul öğrencilerine de 300 lira eğitim desteği verdiklerini, üniversite öğrencileri için yurtlar açtıklarını, ayrıca açtıkları 8 bölgesel istihdam ofisiyle, vatandaşlara iş bulduklarını ifade etti.

"TAKSİ SORUNUNU DA ÇÖZECEĞİZ"

İstanbul'da halk otobüslerinin İBB'nin bünyesine alındığını ve Adalar'daki fayton sorununun çözüldüğünü anlatan İmamoğlu, "Taksi sorununu da çözeceğiz. Ne olursa olsun, o konuda da geri adım atmayacağız ve o sorunu hep birlikte mutlaka çözeceğiz." dedi.

DEPREME HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Deprem çalışmalarından da bahseden İmamoğlu, "Depreme hazırlık için gerekli, idari ve fiziki altyapıyı kurma açısından daha önce hiç olmadığı kadar yoğun çalışmalar yapıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

FATİH SULTAN MEHMET TABLOSU

"Bellini atölyesine ait olan Fatih Sultan Han'ın tablosuyla ilgili, 'sahte' diye bir soruşturma düzeni başlatılmış." diyen İmamoğlu, "Bizden cevaplar isteniyor. Cevaplar veriliyor. Umarım, soruşturmaya dönüştürülmeden kapatırlar." ifadelerini kullandı.

METRO ÇALIŞMALARI

İstanbul'da yürüttükleri metro çalışmalarına ilişkin de bilgi veren İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Alibeyköy-Eminönü tramvay hattının 9 kilometrelik Cibali-Alibeyköy arası, 1 Ocak'ta açılışı yapıldıktan sonra, 4 Ocak'ta hizmete girecek. 2021 yılı içerisinde Rumelihisarüstü-Aşiyan füniküleri ile Ataköy-İkitelli metrosunun İkitelli-Bahariye kısmı ve Cibali-Alibeyköy tramvay hattı, İstanbulluları taşımaya başlayacak."

İmamoğlu, Kovid-19 salgınına dikkati çekerek, İstanbullulara evde kalmaları çağrısında bulundu ve maske, mesafe ve temizlik konusuna dikkat etmelerini istedi.

"YÜCE KUR'AN'IN ARAPÇA OKUNMASI GEREKİR"

İmamoğlu, konuşmasının ardından başka bir salonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. "İBB'nin Şeb-i Arus etkinliğinde Türkçe Kur'an okunması eleştirilere neden oldu. Diyanet İşleri Başkanı, 'Caiz değildir.' açıklaması yaptı. Sizin değerlendirmeniz nedir?" sorusuna İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

"Bence de Şeb-i Arus töreninde, Yüce Kur'an'ın Arapça okunması gerekir. Bunu derken unutmayalım ki dilimiz bizim için önemli. Dilimizi yok sayarak, anlatırken Türkçe'mizi düşmanlaştırma çabalarıyla tanımlama yapmanın da büyük bir yanılgı olduğunun altını çizmek isterim. Bir kere dünden bugüne konuşmacılar, köşe yazarları bir ezan sürecini tarifleyerek, 'Bu törende ezan şöyle okundu, böyle okundu.' dedi. Bir kere Şeb-i Arus'da ezan yok."

NE OLMUŞTU?

İBB'nin düzenlediği Şeb-i Arus töreninde Kur'an-ı Kerim, teşrik tekbiri ve Naat-ı Şerif'in Türkçe okunması tepkilere neden olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu İstanbul Güncel Haberler

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Mourinho devreye girdi! Fenerbahçe, Mason Greenwood'u kadrosuna katıyor

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Şanlıurfa'daki kuduz köpekleri Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı

Hava sıcaklığı 12 derece birden artıyor! Meteoroloji'den 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

Hava sıcaklığı 12 derece birden artıyor! Meteoroloji'den "Dışarı çıkmayın" uyarısı

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! 10 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Şanlıurfa'dan Ankara'ya getirilen kuduz köpek olayı ne, köpekler nerede? Buket Özgünlü Boyacı kimdir, Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı? 10 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 10-11 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! CANLI maç izle! (POLONYA-TÜRKİYE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 10 Haziran günün maçları nereden izlenir? Dolar ne kadar, yükseldi mi? 10 Haziran Dolar ne kadar oldu, kaç TL? 11 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 11 Haziran burç yorumları nedir? KULAK ÇINLAMASI NEDEN OLUR? Kulak çınlaması nasıl geçer? BUKET ÖZGÜNLÜ BOYACI NEDEN TUTUKLANDI? Şanlıurfa'dan Ankara'ya kuduz köpek getirme olayı ne? Buket Özgünlü Boyacı kimdir? 35 hasta köpeği Ankara'ya getiren Buket Özgünlü Boyacı tutuklandı mı?
Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

500

Yorumlar (15)

EKREM İMAMOĞLU BENİM BAŞKANIMMM:

HELAL OLSUN BAŞKANIM :)) İYİ İNSANLAR KALBİ YÜREĞİ İNSANLAR KAZANSIN BU DÜNYAYA YAŞAMAYA GELDİK HERŞEY GÜZEL OLSUN :)SEVİYORUZ SENİ .

15
18
yanıtYanıtla
Bayan xD.Dd:

HELAL OLSUN BAŞKANIM :)) İYİ İNSANLAR KALBİ YÜREĞİ İNSANLAR KAZANSIN BU DÜNYAYA YAŞAMAYA GELDİK HERŞEY GÜZEL OLSUN :)SEVİYORUZ SENİ .

13
15
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Yıl 2021, güzel ülkemin gündemine bak.

12
12
yanıtYanıtla
Vatandas:

Arapca takintisi bildigin matbaanin gec gelmesi ile ayni. Kul allahin dediklerini okuyup anlarsa diyanet tas mi yiyecek?

10
13
yanıtYanıtla
mehmet:

sana anlama diyen var mı. diyanet anlamayın mı diyor. mealler alt yazılar ne için. Kuranı Türkçe okumak istiyorsan oku. engel olan var mı. Biz Arapça aslı olarak dinleyeceğiz. Kuran'' ın Türkçe malleri var zaten. Türkçe olduğu zaman o sadece meal oluyor Kuranı Kerimin kendisi olmuyor. Kuran arapça okunurken alttan meali Türkçe olarak geçer . işte bu. Kuranı kerimin kendine has ahengi var. İster kabul et ister kabul etme Arapça fasih bir edebi bir dildir. Sana Arapça öğren diyen de yok.

yanıt5
yanıt3
....:

işiniz gücünüz algı bi bitmediniz gitti

yanıt0
yanıt4
CEHALETİ AYDINLATAN:

Kur-ân-ı Kerim, Arapça okunması, kurallara uygun okunması gereken bir kitaptır. Birazcık bunun eğitimini aldıysanız, çoğu insanın aslında bu kitabı yanlış okuduğunu anlardınız. Kuran çok kapsamlı ve kurallara dayalı bir kitaptır. Bu kurallardan biri de, aslına uygun okunmasıdır. Arapça okunumunun ardından, okunanı anlamak adıyla Türkçe açıklamalar yapılabilir. Ancak bir kitabın orijinali varken, farklı bir yayını okumak aynı şey midir? Ki bu anma töreninde ezelden ebede kadar Kuran Arapça okundu

yanıt0
yanıt0
NASA:

Uğraştığımız tartıştığımız konulara bak ya

11
8
yanıtYanıtla
gerçekler:

kalabalığa okuyan arapça okunabilir ama okurken kendimiz muhakkak mealin anladigimiz dilden yani turkçeokumaliyiz ALLAH in emri buyrugu anlamak şart oda turkceyle olur ahirette uyup uymadıgımiz sorulacak ..

15
2
yanıtYanıtla
Loyloyloyloy:

Herşey süper vatandaşın tek derdi buydu zaten

11
6
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title