Haberler

Hukuk Temsilcileri İlk Darbe Duruşmasını Takip Etmek Üzere Silivri'ye Geldi

Darbe girişiminde, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talimatlarına uymayarak FETÖ adına hareket ettikleri iddiasıyla haklarından dava açılan 29 polisin yargılandığı ilk darbe duruşmasını takip etmek üzere çok sayıda hukuk derneği temsilcisi Silivri’ye geldi.

Darbe girişiminde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatlarına uymayarak FETÖ adına hareket ettikleri iddiasıyla haklarından dava açılan 29 polisin yargılandığı ilk darbe duruşmasını takip etmek üzere çok sayıda hukuk derneği temsilcisi Silivri'ye geldi.

15 Temmuz Darbe Girişiminde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "herkes görev yerine geçsin, kalkışmaya karşı dirensin" şeklindeki talimatlarına uymadıkları ve silahlı kalkışmanın yaşandığı gece FETÖ adına hizmet ettikleri iddia edilen 29 polisin yargılandığı ilk darbe duruşmasını takip etmek üzere çok sayıda hukuk derneği temsilcisi Silivri'ye geldi. Silivri'de görülen davaya müdahil avukat olarak katılarak davayı takip etmeyi talep eden avukatlar, duruşma süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sanıkların kimlik tespitiyle başlayan duruşma hakkında bilgiler veren avukatlar davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

"Bu davaya halkımızın sahip çıkması gerekiyor"

Bugün ilki görülen darbe duruşması hakkında konuşan Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkanı Yasin Şamlı, "15 Temmuz Darbe Girişimi davasının yargılamaları bugün başlamış oldu. Bu Türkiye'de ilk defa halk tarafından bastırılan bir darbenin yargılanması. Bu darbecilerin yargılandığı davaya hem hukukçularımızın hemde halkımızın yeterince sahip çıkması gerekiyor. Bu dava halkımızın davasıdır. Bu dava milletimizin iradesine vurulan bir darbenin davasıdır. O bakımdan da halkımızın bu davalara duyarlı olması gerekiyor. Burada yargılanan sanıklar henüz sanık durumundadır. Suçları ortaya konulmuş daha doğrusu delilleriyle ortaya konulmuş bir mahkumiyet kararı ortaya çıkmış değildir. Yargılanacaklar ve bu yargılamada adaletin sağlanması için öncelikle mahkemelerin daha sonra hukukçuların üzerine düşen görevleri yapması gerekiyor" dedi.

"Türkiye'de açılan bütün davalara da müdahil olacağız"

15 Temmuz Derneği Genel Sekreteri Avukat Orhan Çağrı Bekar ise "Türkiye'nin her yerinde çeşitli davalar açılacak, çeşitli yargılamalar yapılacak 15 Temmuz ile alakalı biz 15 Temmuz Derneği adına bu davaya müdahil olduk. Müdahil dilekçemizi içeriye verdik. Şuanda davayı avukat arkadaşlarım takip ediyor. Bizde takip ediyoruz. Yargılamalar devam ediyor ve Türkiye'de açılan bütün davalara da müdahil olacağımızı buradan belirtmek istiyorum. Savunmalar daha yeni başlıyor. İddianame okundu. Kısaca FETÖ terör örgütünün yapısını anlatan bir iddianame okundu. Şuan sanıklar savunma yapmaya yeni yeni başlıyor. Duruşmalar burada 4 gün sürecek" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye Silivri Politika Güncel Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu? 31 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 31 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 31 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Cengiz Özkan neden yok (Sen Türkülerini Söyle)? Özhan Eren kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Özhan Eren kimdir, hayatı ve biyografisi! Bodrum şehir mi ilçe mi? Bodrum nereye, hangi ile bağlı? Emre Yücelen kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Emre Yücelen kimdir, hayatı ve biyografisi! İsmail Altunsaray kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi İsmail Altunsaray'ın hayatı ve biyografisi! Aysun Gültekin kimdir? Kaç yaşında, nereli? Aysun Gültekin hayatı ve biyografisi! Öykü Gürman kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sen Türkülerini Söyle jürisi Öykü Gürman'ın hayatı ve biyografisi! Sen Türkülerini Söyle jürileri kim 2024? #129300 Sen Türkülerini Söyle CANLI izle! Sen Türkülerini Söyle hangi kanalda? #127926 Süper Lig'e çıkan takımlar 2024! Hangi takımlar Süper Lig'e yükseldi?
Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title