Haberler

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Siyasi üslup sertleşiyor

Güncelleme:

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi üslubun sertleşmeye başladığını üzülerek gördüklerini belirterek, "Lütfen bu seçime hazırlık yapan bütün siyasi partiler, bu siyasi partilerin merkez yöneticileri ve adayları kullandıkları dile, üsluba dikkat etsinler." dedi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi üslubun sertleşmeye başladığını üzülerek gördüklerini belirterek, "Lütfen bu seçime hazırlık yapan bütün siyasi partiler, bu siyasi partilerin merkez yöneticileri ve adayları kullandıkları dile, üsluba dikkat etsinler." dedi.

Yapıcıoğlu, Kartepe ilçesinde bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 23 gün sonra yerel seçimlerin yapılacağını söyledi.

Türkiye gündeminin birinci maddesinin yerel seçimler olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Aslında gündemimizde olması gereken bir konu Gazze. Bize göre oradaki soykırım, oradaki katliam devam ettiği müddetçe gündemin ilk maddesi, birinci gündem maddesi Gazze olmalı. 5 ayı aşkın süredir orada bir vahşet yaşanıyor, bir soykırım uygulanıyor." diye konuştu.

Yapıcıoğlu, dünyanın gözleri önünde katliam yaşandığına işaret ederek, Gazze'ye insani yardımların girmesine müsaade edilmediğini, bu konuda bahanelerin arkasına sığınan bir İslam dünyasıyla karşı karşıya kalındığını, bahanelerin kabul edilemeyeceğini anlattı.

Gazze'ye mutlaka yardımların gönderilmesi ve bu konuda bütün adımların atılması gerektiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Temmuz-ağustos aylarında Paris'te yapılacak olimpiyat oyunları başta olmak üzere uluslararası bütün spor organizasyonlarından Gazze'deki katliam, soykırım suçu devam ettiği müddetçe soykırımcıların, bu soykırımı alkışlayanların men edilmesi gerektiğini söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Seçime gidiyoruz, savaşa değil"

Yapıcıoğlu, yerel seçim çalışmalarına değinerek, şunları kaydetti:

"Özellikle seçim sathı mailine girildikten sonra daha önce belki yumuşamaya başlamış siyasi dil ve üslubun tekrar sertleşmeye başladığını üzülerek müşahede ediyoruz. Daha önce söyledik, bir daha söylüyoruz; seçime gidiyoruz, savaşa değil. Lütfen bu seçime hazırlık yapan bütün siyasi partiler, bu siyasi partilerin merkez yöneticileri ve adayları kullandıkları dile, üsluba dikkat etsinler. Aziz milletimize de şu hatırlatmada bulunmak istiyorum; kim kendi siyasi çıkarları için kendi tabanını konsolide etmek, kendi tabanındaki safları sıklaştırmak için bu milletin evlatlarını birbirine karşı kışkırtıp düşmanlaştırıcı bir dil kullanıyorsa o millete düşmandır, ondan millete hayır gelmeyecektir. Aziz milletimiz bunu bilsin ve ona göre bir tepki, bir tavır koysun."

HÜDA PAR'ın benimsediği anlayıştan bahseden Yapıcıoğlu, "Biz kimseye hakaret etmeden siyasetimizi yapmaya devam edeceğiz. Ama yeri geldiğinde cevap vermek gerektiğinde mutlaka onlar da hak ettikleri cevabı alacaklardır. Tekrar söylüyorum; biz savaşa değil, seçime gidiyoruz. Diğer siyasi partiler bizim siyasi rakiplerimizdir, bizim düşmanımız değil. Biz de kimsenin düşmanı değiliz. Ama bu zihniyet; bütün memlekete, bütün milletimize kötülük yaptığının farkına varmalıdır. Bu farkındalık için de mutlaka vatandaşın da inisiyatif alması, bir tavır koyması gereklidir." diye konuştu.

Yapıcıoğlu, yerel seçim kapsamında projelerini ve belediyelerin nasıl yönetilmesi gerektiği konusundaki düşüncelerini de paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Zekeriya Yapıcıoğlu İnsan Hakları Dış Politika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title