Haberler

HSYK'dan "İkinci Deniz Feneri" Açıklaması

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), "gümrük soruşturmasının da bürokratlara uzandığı bir aşamada Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül'ün isteği dışında Edirne'ye atandığı iddia" edilen haber üzerine açıklama yaptı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), "gümrük soruşturmasının da bürokratlara uzandığı bir aşamada Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül'ün isteği dışında Edirne'ye atandığı iddia" edilen haber üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, "Cumhuriyet Savcısı Mustafa Gül'ün yürütmüş olduğu soruşturma nedeniyle hakkında herhangi bir atama işlemi yapılmadığı" belirtildi.

HSYK, bazı basın yayın organlarında çıkan "İkinci Deniz Feneri, yolsuzluk bürokratlara kadar uzanınca savcı görevden alındı" başlıklı habere ilişkin açıklamada yaptı. Söz konusu haberin ve yorumların doğruları yansıtmadığı ve hatalı bilgiye dayalı olduğu belirtilen açıklamada, "Bahsi geçen haberlerde 'gümrüklerde 100 milyon TL'lik kaçakçılık' iddiaları ile ilgili soruşturmayı yürütmekte olan Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül'ün üst düzey bürokratlar hakkında soruşturma izni istemeye hazırlandığı sırada isteği dışında Kurulumuzun 1. Dairesi tarafından kararname ile Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na atandığı belirtilmektedir" denildi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül'ün 23 Mart 2012 tarihli dilekçesi ile yaklaşık sekiz yıldır Büyükçekmece Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığına dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Çalışma süresinin de değerlendirilmesi ile Kütahya, Kırklareli, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği veya İstanbul Cumhuriyet Savcılığı görevlerinden birine atanma talebinde bulunmuş olup, ilgilinin Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na atanmasında bu talep de dikkate alınmıştır. Kurulumuzun 1. Dairesi tarafından atama işlemlerine ilişkin alınan 2012 yılı adli yargı kararnamesi prensip kararları 16 Mart 2012 tarihinde resmi internet sitesinde yayınlanarak kamuoyuna duyurulmuştur. 2012 yaz kararnamesinde uygulanması kararlaştırılan prensiplerin III/2 maddesinde 'Yönetmeliğin üçüncü maddesinin '…birinci bölgede yedi yıldır' hükmü de dikkate alınarak halen birinci bölgede görev yapanlardan, son görev yerine 2005 yılı ve öncesi atanıp da son hal kağıdı 'orta' veya son performans değerlendirme ve geliştirme formu sonuç raporu 'geliştirilmesi gerekli/yetersiz' olan hakim ve cumhuriyet savcılarının birinci bölge olan bir başka yere atanmak üzere durumlarının değerlendirilmesi' şeklinde karar mevcut olup, bu karara göre adı geçen cumhuriyet savcısının son müfettiş hal kağıdı da dikkate alınarak görev yaptığı Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na göre iş yoğunluğu daha az olan Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na ataması yapılmıştır. 2012 yaz kararnamesi ile Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül'den başka birinci bölgede görev yapan 21 hakim ve 24 cumhuriyet savcısının yukarıda belirtilen prensip kararları nedeniyle görev yaptığı birinci bölgelerden başka birinci bölgelere atamaları gerçekleştirilmiştir. Yukarıda belirtilen açıklamalardan da anlaşılacağı üzere adı geçen cumhuriyet savcısının yürütmüş olduğu soruşturma nedeniyle hakkında herhangi bir atama işlemi yapılmadığı gibi ilgilinin uhdesinde bulunan soruşturmalardan Kurulumuzun bilgi sahibi olması da mümkün değildir. Habere konu atama işlemi Kurulumuz tarafından belirlenen prensip kararları çerçevesinde ilgilinin atanma talebi ve hizmet gereği dikkate alınarak gerçekleştirilmiştir. Ayrıca adı geçen cumhuriyet savcısının dilekçesinde belirttiği yerlerden herhangi birisine atamasının yapılması halinde de haberde bahsedilen söz konusu soruşturma ile ilgili görevinin sona ereceği dikkate alındığında atama işlemi ile ilgili yapılan haberlerin kamuoyunda yanlış algılara sebebiyet verecek şekilde maksatlı yapıldığı da değerlendirilmiştir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Kemal Gül Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title