Haberler

Hollanda'nın Almelo Kentiyle Denizli Kardeşliği İptal

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin Hollanda'nın Rotterdam kenti ile kardeş şehir protokolünü iptal etmesinin ardından bir iptal kararı da Denizli'den geldi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin Hollanda'nın Rotterdam kenti ile kardeş şehir protokolünü iptal etmesinin ardından bir iptal kararı da Denizli'den geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi, 42 yıldır kardeş şehir olduğu Hollanda'nın Almelo kentiyle bununla ilgili protokolünü oy birliğiyle iptal etti. Mecliste grubu bulunan üç partinin birlikte verdiği öneri mecliste görüşüldü ve oybirliğiyle kardeşlik protokolü iptal edildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantılarının bugün yapılan 5'inci oturumunda, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, AK Parti Grup Başkanvekili Halil Pekdemir, CHP Grup Başkanvekili Mustafa Çallıca ve MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip, Denizli ve Hollanda'nın Almelo kenti arasında kardeş şehir protokolünün iptal edilmesi için önerge verdi. Oybirliğiyle gündeme alınan önerge, oybirliğiyle kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Hollanda'daki Türk vatandaşlarına yönelik insan hak ve özgürlüklerini çiğneyen tutum ve davranışlarından dolayı Hollanda hükümeti kınandı.

İptal kararında, mevcut uygulamayı protesto etmek amacıyla barışçıl bir şekilde bölgede bulunan Türk vatandaşlarına Hollanda polisi köpeklerle saldırdığını anlatırken şöyle derildi:

"Türk vatandaşları Nazi dönemi şiddet eylemlerini bilfiil yaşamıştır. Hollanda hükümetinin bu düşmanca uygulamalarına, Rotterdam Belediye Başkanı şehirde OHAL ilan etmesi ve demeçleriyle destek vermiştir. Demokrasiye ve insan haklarına bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının, seçilmiş ve ülkemizi temsil eden bir hükümetin iki bakanına karşı gerçekleştirmiş olduğu düşmanca, korkak ve aciz davranışları tüm Türk halkının haklı ve büyük bir tepkisini çekmiştir. Köklü diplomatik ilişkilerimizde maruz kaldığımız bu tehlikeli, hasmane ve önyargılı zihniyeti Denizli halkı adına Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi olarak Denizli- Almelo kardeş şehir anlaşmasının iptal edilerek, kardeş şehir ilişkisinin sona erdirilmesine oybirliği ile karar verilmiştir."

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Hollanda Denizli Almelo Politika Güncel Haberler

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Korkutan rapor! Deprem bölgesinde intihar vakalarında artış yaşanıyor, 8 yaşında girişimde bulunanlar var

Bakmadan Geçme

16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

Saldırıya uğrayan Fico'nun durumu ciddiyetini koruyor! Ameliyatta 3 saat geride kaldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title