Haberler

Hollanda'da 1915 Olaylarına İlişkin Anıt Protesto Edildi

STK temsilcileri, anıta yazılmak istenen “soykırım” ifadesinin mutlaka engellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Hollanda'da yaşayan Türkler, Ermenilerin bir süre önce 1915 olaylarına ilişkin Almelo kentinde açtığı anıtı, düzenledikleri mitingle protesto etti.

Çok sayıda Türk sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde Almelo'daki Rembrandt Meydanı'nda düzenlenen ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mitingde, söz konusu anıtın toplumda huzursuzluğa yol açtığı dile getirildi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı mitinge katılan Türkler, Türk bayraklarının yanı sıra üzerinde "Ermeni soykırımı yok, emperyalizmin yalanı çok", "Soykırım tarihsel bir yalandır", "Gerçeklere karşı sessiz kalma, kör ve sağır olma" yazılı dövizler taşıdı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybedenlerin anısına saygı duruşunun ardından STK'lar adına yapılan açıklamalarda, anıta yazılmak istenen "soykırım" ifadesinin mutlaka engellenmesi gerektiği ifade edildi.

Ermenilerin anıtı daha geniş kitlelere tanıtmak ve üzerine "soykırım" ifadesini eklemek amacında olduğunu kaydeden Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu (TICF) Başkanı Arif Yakışır, yargı yolu dahil Hollanda makamlarına tepkilerini iletmeye azimli olduklarını söyledi.

Almelo Belediyesi'nin söz konusu anıta izin vermesini eleştiren Hollanda Türk Federasyonu Başkanı Murat Gedik, "Türk toplumunun ayrılmaz parçası olduğu Hollanda'da alnı ak bir şekilde yaşaması için bu tür yalanlarla her zaman mücadele edeceklerini" ifade etti.

Türk tarihinin hiçbir döneminde soykırım olmadığını, bu gerçeği haykırmak için bir araya geldiklerini vurgulayan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD Hollanda) Başkanı Mehmet Salih Kaya, Ermeni diasporasının farklı amaçlar peşinde olduğunu dile getirdi.

Esas soykırımın Ermeniler tarafından gerçekleştirildiğini belirten Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın ise "Soykırımı görmek isteyen Iğdır'a, Kars'a, Erzurum'a, Hocalı'ya, Karabağ gelsin. Anadolu'da her yerden kemik çıkıyor" diye konuştu.

Almelo Belediye Meclisi üyesi Uğur Çete de belediye yönetiminin, Türk toplumunun bu hassasiyetini mutlaka dikkate alacağı düşüncesinde olduğunu söyledi.

Yaklaşık 2,5 saat süren mitinge katılanlar daha sonra olaysız şekilde dağıldı. - Hollanda

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda Almelo Politika Güncel Haberler

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

Silahlı saldırıya uğrayan Fico'nun sağlık durumu nasıl? Yardımcısı Taraba'dan açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title