Haberler

Hindistan'ın Cammu Keşmir Kararına Pakistan Halkından Tepki

Güncelleme:

- Hindistan'ın Cammu Keşmir kararına Pakistan halkından tepkiİSLAMABAD - Hindistan hükümetinin aldığı Cammu Keşmir kararının ardından Pakistan halkı protesto gösterileri düzenledi.

- Hindistan'ın Cammu Keşmir kararına Pakistan halkından tepki

İSLAMABAD - Hindistan hükümetinin aldığı Cammu Keşmir kararının ardından Pakistan halkı protesto gösterileri düzenledi.

Hindistan hükümeti, yıllardır Pakistan arasında ihtilafa neden olan Cammu Keşmir için adım attı. Hindistan İçişleri Bakanı Amit Şah, sabah saatlerinde parlamentoya Cammu Keşmir'e diğer eyaletlerden daha fazla özerklik tanıyan anayasanın 370. maddesinin kaldırılmasını öngören teklif götürdü. Teklif, muhalif milletvekillerinin protestosuna rağmen kabul edildi. Alınan kararın ardından Cammu Keşmir'de artık Hindistan yasaları geçerli olacak.

Hindistan'ın bu kararına tepki veren Pakistan'daki bütün siyasi parti mensupları ve halk Karaçi, Lahor, Peşaver, Kuetta ve diğer şehirlerde protesto gösterileri düzenleyerek Hindistan Silahlı Kuvvetleri yüzünden acı çeken Cammu Keşmir halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirtti. Gösterilerde halkı Cammu Keşmir halkının kendi kaderlerini tayin hakkını alma mücadelelerini desteklediklerini ifade etti.

Gösterilere katılan bir protestocu, Hindistan kuvvetlerinin gençlerin, erkeklerin, kadınların ve hatta çocukların kanıyla yıkadığı Cammu Keşmir'in dünyada cennetin bir sembolü olduğunu söyledi. Protestocu, "Hint işgalindeki Keşmir'in özgürlük hareketi başarıya yaklaşıyor ve Hint işgali yakında sona erecek. Pakistan, Hindistan'ın Cammu Keşmir kararını reddediyor" dedi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mehmood Kureshi, Hindistan'ın 370. maddeyi iptal etmesiyle birlikte işgal altındaki Cammu Keşmir'de soykırım ve etnik temizlik tehdidinin bulunduğunu söyledi. Kureshi, Pakistan kararının temyiz edilmesini ve Birleşmiş Milletler (BM), İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC), dost ülkeler ve insan hakları örgütlerinden bu konuda sessiz kalmamalarını talep edeceğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pakistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title