Haberler

Heyecan ve Mücadele Ruhu

Güncelleme:

10 Mart Pazar günü düzenlenen "Heyecan ve Mücadele Ruhu" konulu konferans büyük ilgi gördü.

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ İSKENDERUN ÜNİVERSİTE KOMİSYONU

"HEYACAN VE MÜCADELE RUHU" KONFERANSI

Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Üniversite Komisyonu tarafından 10 Mart Pazar günü düzenlenen "Heyecan ve Mücadele Ruhu" konulu konferans büyük ilgi gördü.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta açılış konuşması yapan AGD İskenderun Üniversite Komisyonu Başkanı Yusuf AYTAR, üniversite bünyesinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Bu yıl hizmete giren öğrenci yurdu vesilesiyle üniversite öğrencilerine barınma imkanı sağladıklarını dile getiren Aytar, konferanslar, eğitim seminerleri, geziler ve sosyal etkinlikler aracılığıyla gençliğe sahip çıktıklarını ifade etti.

Selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye gelen AGD İskenderun İlçe Başkanı Serkan BULUT, salonu hınca hınç dolduran katılımcılara ve programı organize eden Üniversite Komisyonuna teşekkür ettikten sonra hafta sonu katıldıkları ve AGD Genel Merkez Teşkilat Komisyonu tarafından Karaman'da düzenlenen AGD İlçe Başkanları Toplantısı hakkında bilgiler verdi. İki gün süren ve Kıbrıs da dahil olmak üzere 82 il ve 800'e yakın ilçe başkanının katıldığı toplantının çok verimli geçtiğini ifade eden Bulut, çalışmaların ülke genelinde inançlı ve samimi kadrolar tarafından gayretli bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Bulut, Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında AGD Hatay şubesince düzenlenecek Umre ödüllü Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması hakkında bilgiler vererek konuşmasını noktaladı.

Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından Üniversite Komisyon Başkanlığı devir teslim merasimi gerçekleştirildi. İki yıl boyunca başkanlık vazifesini yürüten Yusuf Aytar, görevi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Mehmet Sandal'a devretti. Törenin ardından kısa bir konuşma yapan SANDAL, yeni komisyon hakkında bilgiler vererek İskenderunlu gönüldaşlarından destek beklediklerini dile getirdi.

Vefatının 2.yıl dönümü münasebetiyle Erbakan Haftası kapsamında Türkiye ve tüm İslam coğrafyalarında çeşitli etkinliklerle anılan Milli Görüş hareketinin kurucusu merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 'Heyecan İstiyorum' isimli sinevizyonu salonda duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu.

Sinevizyon gösteriminin ardından gecenin asıl konuşmacısı olan Avrupa Milli Görüş Teşkilatları (IGMG) kurucularından Hasan DAMAR, sunumlarını yapmak üzere mikrofonu aldı. Programı organize eden gençlerin heyecanın kendisini memnun ettiğini söyleyerek sözlerine başlayan Damar, konuşmasının ilk bölümünde Peygamber efendimiz (s.a.v)'in hayatından kesitler, mücadele ve cihad ruhu ile O'na (s.a.v) destek olan genç sahabelerin fonksiyonlarından örnekler anlattı.

İslami çalışmaların önemini sıklıkla vurgulayan Hasan Damar, Avrupa'da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdikten sonra konuşmasının son bölümünü Milli Görüş'ün tarihi ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Türkiye ve Dünya Müslümanlarına yapmış olduğu hizmetlere ayırdı. Ülkemizde İslam'ın yaşanamaz hale geldiği bir dönemde kötü gidişe dur demek üzere dönemin İslam alimlerinin ittifakla görev almasını istedikleri Erbakan'ın, gençlerle birlikte olağanüstü bir gayretle çalışmalara başladıklarını ifade eden Damar, bu hareketin ülkemizde ve tüm dünyada yaşayan Müslümanlara heyecan getirdiğini ifade etti.

Milli Görüş hareketinin temelinde heyecan ve mücadele ruhu olduğunun altına çizen Damar, gençlerin ve kadınların gece gündüz demeden ev ev dolaşarak bu hareketi güçlü bir şekilde bugünlere taşıdıklarını belirtti.

Son olarak İslam Birliğinin önemine değinen Hasan Damar'a konuşmasının sonunda MGV yayınlarından çıkan 'Erbakan Külliyatı' isimli eser hediye edildi.

Üniversiteli gençlerin Hasan Damar ile hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından program son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

anadolu gençlik derneği Necmettin Erbakan hasan damar Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title