Haberler

Hemofili hastası Mert mücadelesiyle "örnek" olmak istiyor

Güncelleme:

Antalya'da hemofili hastası olduğu için haftanın üç günü damar yolundan ilaç alan Mert Güler, zorlu geçen yaşamına rağmen kendi gibi hastalara umut olmak için mücadele veriyor.

Antalya'da hemofili hastası olduğu için haftanın üç günü damar yolundan ilaç alan Mert Güler, zorlu geçen yaşamına rağmen kendi gibi hastalara umut olmak için mücadele veriyor.

Ev hanımı Hatice ile emekli Lemi Güler'in tek çocukları Güler, 5 yaşındayken oyun oynadığı sırada yüksekten düşmesi sonucu bilinç kaybı yaşadı.

Kanaması durmadığı ve vücudundaki morarmalar nedeniyle hastaneye götürülen Güler'e kanın pıhtılaşma sorunuyla ortaya çıkan ağır hemofili teşhisi konuldu.

Güler 11 ay boyunca hastanenin yoğun bakım servisinde kaldı.

Tedavi sürecinin ardından ailesiyle Antalya'ya yerleşen Güler, yaşıtlarının koşup eğlendiği dönemde darbelere maruz kalmamak için bazı aktivitelerden mahrum yaşamayı öğrendi.

Hayat boyu ilaç kullanmayı gerektiren ve küçük darbelerde bile durmayan kanamalara yol açan hastalığa karşı mücadele veren Güler'in tedavisine Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde devam edildi.

Haftada üç kez damar yolundan ilaç almaya başlayan Güler, yaşadığı zorlukları ve yaşam mücadelesini birçok konferansta kendi gibi hastalarla paylaştı. Sekiz yıl önce tanıştığı Türkiye Hemofili Derneğinin tüm organizasyonlarına katılan Güler, bir yıldır da derneğin Antalya temsilciliğini yürütüyor.

Ziyaret ettiği hastalara ve ailelerine moral veren, sorunlarını çözmeye çalışan 26 yaşındaki Güler, düzenlediği toplantılarla da hemofili hastalarını bir araya getirip kaynaşmalarını sağlıyor.

Hastalıkla ilgili tecrübesini aktarıyor

Kongre ve etkinlik organizatörü Güler, AA muhabirine, zor bir çocukluk dönemi ve hayatı olsa da zamanla hastalığıyla yaşamayı öğrenmek zorunda kaldığını söyledi.

Çok kanamalı bir hayatı olduğunu, özellikle oyun oynarken dizinin ve ellerinin çok kanadığını anlatan Güler, çoğu zaman günlerce hastanelerde kaldığını, devamsızlıklarla dolu bir eğitim hayatını geçirdiğini dile getirdi.

Diğer arkadaşları gibi rahatça oynayamadığı için kendini kötü hissettiğini, üzüldüğünü aktaran Güler, "Ailemi ve doktorlarımı dinlemediğimde kanamalarım oluyordu. Sonrasında hastane ve rehabilitasyon sürecim başlıyordu." dedi.

Güler her şeye rağmen hiçbir zaman pes etmediğini, çabaladığını belirterek şöyle konuştu:

"Hep benim gibi hasta olanlara yardım etmek istiyordum. Günlerce neler yapabileceğimi düşündüm. Yıllar önce tanıştığım dernek bünyesinde çok sayıda organizasyon düzenledim. Çektiğim zorlukları, hastalık konusundaki tecrübelerimi insanlarla paylaştım. Hep olumlu dönüşler aldım. Anlattıklarımdan sonra insanların hastalığıyla yaşamayı öğrenmek istemesi beni mutlu etti. Hep moral vermek istedim. Motivasyonlarını üst düzeyde tutmak için çabaladım. Hastane sürecinde birçok hastalık gördüm. Tek hastalık hemofili değil. İnsanların farklı hastalıklarla mücadelesini gördükçe kendimde bir enerji buldum. Çok daha ağır hastalıklar var. Eskiye nazaran sağlık durumum şimdi daha iyi."

Kaynak: AA / Güncel

Hemofili Antalya Güncel Haberler

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığını kazanması AK Parti'de krize yol açtı

Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

Fuhuş operasyonuna damga vuran kare! Yakalanan 11 şüpheliden en çok o dikkat çekti

Çin'in en yüksek şelalesi sahte çıktı! Şimdiye kadar boruyla su vermişler

Çin'in en yüksek şelalesi sahte çıktı! Şimdiye kadar boruyla su vermişler

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! İçmeler Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 7 Haziran günün maçları nereden izlenir? 8 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz'i kim kazandı? Yemekteyiz programında 75.000 TL'lik ödülü kim aldı? Kızılcık Şerbeti sezon finali bölüm izle! Kızılcık Şerbeti yeni bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Kınalıada plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Marmaris Cennet Adası Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi ve en güzel plajları! Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı Fiona Harvey Netflix'e neden dava açtı? KIDEM TAZMİNATI TAVAN TUTARI NE KADAR? Kıdem tazminatı tavan kaç TL, tutar değişecek mi? Emekliler dikkat! ZORUNLU AFET SİGORTASI NEDİR, NASIL YAPILIR? Mehmet Şimşek ne açıkladı, ne dedi? Turunç Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Acun Ilıcalı, Aziz Yıldırım'a neden dava açtı? Acun Ilıcalı ve Aziz Yıldırım arasında ne oldu, olay ne?
Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title