Haberler

HDP'li Akdoğan Yüksekova Esnafını Ziyaret Etti

Güncelleme:

HDP Hakkari Milletvekili Akdoğan, Yüksekova Belediye Başkan Vekili ve HDP'li yöneticilerle birlikte Cengiz Topel Caddesindeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Hdp Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Yüksekova Belediye Başkanvekili Adile Kozay ve HDP'li yöneticilerle birlikte Cengiz Topel Caddesi'ndeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Yüksekova'da yaptığı esnaf ziyaretinin ardından toplananlara seslenen HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Ak Parti'nin 7 Haziran seçim sonuçlarını tanımadığını ve daha sonra, demokratik çözüm sürecini ortadan kaldıran bir tutum içerisine girdiğini söyledi. Akdoğan, "Türk ve Kürt halkına 'anneler ağlamasın, ocaklara ateş düşmesin' diyen bir AKP hükümeti bugün Esad'ın kendi vatandaşlarına karşı kullandığı silahların aynısını Cizre'de, Silopi'de, Sur'da ve Silvan'da halkına karşı kullandı. Kürt illerinde ve Kürdistanda yaşanan bir soykırımdır" iddiasında bulundu.

Milletvekili Akdoğan, duygusal bir kopuşun yaşandığını da belirterek, "Burada sınırları kaldırma ayrı bir devlet oluşturma var mıdır? Yok. Bugün geldiğimiz noktaya bakarsanız şu an da Kürdistanda duygusal kopuş yaşanıyor. Bunun sebebi kim, masayı deviren, sevinerek deviren kim? Halkımızın bunu görmesi gerekiyor. Bütün bu süreci sabote etme nedeni Kürtler Rojava'da aynen Esad gibi düşünen bir zihniyetin yapısı içerisinde kimliğinden, yaşamından asimile olsun gitsin diyen bu devletin kırmızı çizgisiydi. Sayın Öcalan da aynen şunu söyledi. Eğer bu sizin kırmızı çizginizse biz de o halkın orada bir kimlik sahibi olması, kendi coğrafyasında söz sahibi olması da bizim kırmız çizgimizdir" diye konuştu.

Yüksekova'da yaşamın devam ettiğini de belirten Akdoğan, "Şehirlerimizin asla yıkılmasına biz razı olmayacağz. Herkesin de bunu böyle bilmesi gerekiyor. Okullar açık esnafımızla birlikte bu süreci atlatacağız" dedi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat Akdoğan Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title