Haberler

Hdp İzmir İl Binası Açılışında Arbede (2)

Tuncel: KENTLER DEĞİL, RANTLAR YÖNETİLİYOR İzmir'de, Hakların Demokratik Partisi (HDP) İl binasının açılışına katılan Eş Genel Başkan Sebahat Tuncel, hükümet ve muhalefetin, kazandıkları kentleri değil, buralardaki rantları yönettiklerini öne sürdü.

Tuncel: KENTLER DEĞİL, RANTLAR YÖNETİLİYOR

İzmir'de, Hakların Demokratik Partisi (HDP) İl binasının açılışına katılan Eş Genel Başkan Sebahat Tuncel, hükümet ve muhalefetin, kazandıkları kentleri değil, buralardaki rantları yönettiklerini öne sürdü. Tuncel, şunları söyledi:

"Ak Parti ve CHP'ye bakın bize reva gördüklerine bakın. İktidara geldiklerinde kenti değil rantı yönetiyorlar. Yıllardır, bu devletin malı denizdir diye bir söylem var. Bizi de alıştırmışlar. Devletin malını yersin. İşte yiyenler için demokratik ülkelerde hükümet düşerdi. Bakanlar bile koltuğunu koruyorlar. Bu ülkede bir sorun var. O paralar o ayakkabı kutusundaki paralar sizin, yoksulun, emekçilerin paralarıdır. Sizin vergi paralarınızdır. Başbakan da diyor ki. 'komplo var.' Bir komplo varsa halka karşı var. Hesabını vereceksiniz. Bu komplo ne zamandan beri var Sayın Başbakan? Örtülü ödenek diye halkın vergisini, alıp Kürdistan'daki savaşta kullanmadınız mı? O savaşa Türkiye halklarını istemediği halde ortak etmediniz m? Başbakan diyor ki, '30 yıllık savaşta şu kadar para verdik' diye. Kim verdi? Türkiye'de bir söz daha var: 'Dayın var mı adamın var mı?' Çünkü bu ülkede dayın adamın varsa yer edinirsin. Madem yemek gelenek ise 76 milyon gelirleri, nimetleri birlikte değerlendirsin. Birilerinin yemesine biz göz yumamayız. Bizim başımız dik, alnımız açık. Bizim ne dayımız ne de ayakkabı kutumuz var. Bizim ayakkabı kutularımızda yırtık ayakkabılarımız var."

KCK tutuklamalarına da değinen Sebahat Tuncel, "KCK tutuklamalarının altında Türkiye'de yıllardır ikili hukuk sistemi anlayışı var. Yıllardır emekçiler direndikleri için KCK adı altında tutuklandılar. Kürt halkının demokratik siyasi haklarını ellerinden alındı. Biz dedik ki; AK Parti ile cemaat anlaştı, Kürt sorunu hakkında adım atmıyorlar. O zamanlar cemaat yoktu. Şimdi kendine gelince bakın emniyet müdürleri değişti. Cemaat kendisine yeni partner arıyor. CHP'ye sağdan yol açın. Oraya gidiyor. Yeni iktidar arayışları da çözüm değildir" dedi.

Tuncel'in konuşması sırasında, yüzlerini poşuyla gizleyen iki kişi de, sahneye çıkıp yanına gelerek Abdullah Öcalan'ın posterini açtı.

Bu arada, HDP'in Karşıyaka Belediye Başkan adayının şair Cezmi Ersöz olduğu açıklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ak Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title