Haberler

Hayırsever İşadamı Eşinin Anne ve Babası İçin Anaokulu Yaptırdı

İşadamı Emin Güzeliş, eşi Şükran Güzeliş'in anne ve babasının ismini taşıyan Sabahat-Mevlüt Akbunar Okul Öncesi Eğitim Birimi yaptırdı.

İşadamı Emin Güzeliş, eşi Şükran Güzeliş'in anne ve babasının ismini taşıyan Sabahat-Mevlüt Akbunar Okul Öncesi Eğitim Birimi yaptırdı. TOGEMDER aracılığıyla yaptırılan okul 2013-2014 döneminde hizmet vermeye başlayacak.

Keçiören Karargahtepe Mahallesi'nde Kocatepe İlköğretim Okulu kampüsü içinde yapılan Sabahat-Mevlüt Akbunar Okul Öncesi Eğitim Birimi'nin açılışına AB Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış, Vali Alaaddin Yüksel, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in eşi Neval Güler, Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan'ın eşi Songül Çağlayan, Keçiören Kaymakamı Nurettin Dirim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, hayırsever işadamı Emin Güzeliş ve eşi Şükran Güzeliş ile adlarına okul yaptırılan Sabahat-Mevlüt Akbunar ve Keçiörenliler katıldı.

Okulun açılışında konuşan Bakan Bağış, eğitimin önemine değinerek Yunus Emre'nin 'ilim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsen bu nice okumaktır' sözünü hatırlatarak, "Kendisini bilmeyen, içinde yaşadığı ülkenin insanını bilmeyen, kendi toplumunu bilmeyenlerin son birkaç günde bu ülkeye neler yaşattıklarına hep beraber şahitlik ediyoruz" dedi.

Eğitim için 0-7 yaş aralığının önemli olduğunun söylendiğini belirten Bakan Bağış, "7 yaşına kadar çocukların hiçbir eğitim imkanından yararlanamadığı bir ülkede ezberci bir zihniyetle kendini de bilmeyen, toplumu da bilmeyen nesiller yetişmişti. İşte bu değişiyor, bunda TOGEMDER'in büyük rolü var. Eğitimsizliğe karşı açtığımız savaştan kimileri rahatsız oldu. Türkiye'nin tarihinin en görkemli, en güçlü ekonomik verilerine yaşadığı bir dönemde, IMF'ye borcu kapattığımız bir dönemde, 40 yıldır bu ülkenin kanını emen terör belasını başımızdan defettiğimiz bir süreçte, havaalanlarının, köprülerin temellerin atıldığı bir dönemde, faiz oranlarının ve işsizlik oranlarının en düşük seviyelerde olduğu bir dönemde birileri Türkiye'nin huzurunu bozmak için düğmeye bastı. Batı medyasının gaza getirdiği batıdaki parlamenterlerin de bu süreçte ülkemizin imajını olumsuz bir şekilde etkilemek için adeta bir yarışa girdiklerini gözlemliyoruz. Ama hiç uğraşmasınlar Türkiye'nin büyümesini, kalkınmasını durduramazlar" diye konuştu.

Bakan Bağış, hayırsever işadamı Güzeliş ve ailesi ile birlikte yeni yapılan okulun açılışını yaptı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Egemen Bağış Kocatepe Keçiören Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title