Haberler

Son dakika... Hatay'ın ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen vefatının 42. yılında anıldı

Güncelleme:

Son dakika haberi... Hatay'ın ana vatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen için vefatının 42. yılında anma programı düzenlendi.

Hatay'ın ana vatana katılmadan önceki ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen için vefatının 42. yılında anma programı düzenlendi.

Vali Rahmi Doğan, valilik bahçesindeki törende Mustafa Kemal Atatürk ve 1980'de yaşamını yitiren Tayfur Sökmen'in anıtlarına çelenk sundu. Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Doğan, programda, 1939 yılında ana vatana katılan Hatay'ın ilk ve tek Cumhurbaşkanı Sökmen ile silah arkadaşlarını rahmetle yad ettiklerini söyledi.

Hatay'da Sökmen ve arkadaşlarının yaptığı mücadelenin önemini bugün bir kez daha anladıklarını ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

"Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Hatay davasına şahsi dava olarak bakmışlardır. 'Benim özel davam.' demişti Mustafa Kemal Atatürk. Gerçekten çok büyük bir stratejik hamleyle Hatay'ın, ana vatana bağlanmasıyla bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin elini kolaylaştırmıştır. PKK terör örgütünün bugün yok edilme noktasına getirilmiş olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi de Hatay'ın ana vatana bağlanmış olmasıdır. Bugün Hatay'a baktığımızda farklı mezheplerden, farklı illerden insanlarla yaşıyoruz. Hatay aslında Türkiye'nin bir özeti, coğrafyasıyla da böyle sosyal yapısıyla da böyle. Bugün huzur içerisinde insanlar bir arada Hatay'da yaşayabiliyorsa bu Hatay'daki insanların hoşgörüsü ve muhabbetiyle alakalıdır. Biz Hatay'ı bütün Orta Doğu coğrafyasında örnek gösteriyoruz. Eğer Orta Doğu'da sorunları çözmek isteyen birileri varsa Hatay'ı örnek alması lazım. Hatay'daki sosyal yapının diğer coğrafyalara da örnek olabileceğini görmesi lazım."

Torunu, Sökmen'i anlattı

Tayfur Sökmen'in torunu Mehmet Mursaloğlu da dedesinin adını tarihe altın harflerle yazdırmış bir devlet adamı olduğunu belirtti.

Sökmen'in, Hatay'ın her zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin bir parçası olduğunu kararlılıkla ifade ettiğini vurgulayan Mursaloğlu, "Tayfur Sökmen'in Hatay mücadelesinde en çok üzerinde durduğu ve kurtuluş yolu olarak gördüğü Hatay'da yaşayan bütün cemaatlerin birlik ve beraberlik içerisinde Hataylılık anlayışını gerçekleştirmekti. 1938 yılında 'Sen ben yok, biz varız.' sözünü söyleyen Tayfur Sökmen, bu anlayışı hem fikri hem de fiili olarak göstermiştir." diye konuştu.

Törene Sökmen'in yakınlarının yanı sıra vali yardımcıları, bazı kaymakamlar ve belediye başkanları ile kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Tayfur Sökmen Hatay Güncel Haberler Son Dakika

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title