Haberler

'Hat Sanatına Çağdaş Yaklaşımlar' Sergisi, Sefaköy Kültür Merkezi'nde Açıldı

Sanatçı Gültekin Çizgen'in 'Hat Sanatına Çağdaş Yaklaşımlar' isimli sergisi, İstanbul Sefaköy Kültür Merkezi'nde açıldı.

Sanatçı Gültekin Çizgen'in 'Hat Sanatına Çağdaş Yaklaşımlar' isimli sergisi, İstanbul Sefaköy Kültür Merkezi'nde açıldı. Serginin açılışına; Gültekin Çizgen, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve birçok sanatsever katıldı.

Bilinen hat sanatını daha modern ve çağdaş tarzda ele alan Çizgen, sergide 50'ye yakın eserini halkın beğenisine sundu. Sanatın birçok dalıyla yakından ilgili olan Gültekin Çizgen, asıl olarak dünyaca ünlü bir fotoğraf sanatçısı. Geçmişte kısa bir süre hat sanatıyla ilgilendiğini belirten Çizgen, Hat Sanatına Çağdaş Yaklaşımlar isimli sergisiyle bu dalda ilk sergisini açmış oldu.

Sergi açılışında konuşan Çizgen, açtığı serginin tarz ve üslup açısından farklı özellikler taşıdığını belirtti. Hat yapmak isteyen vatandaşların ilk önce çok okuması, çok çalışması ve çokça izlemeleri gerektiğini vurgulayan Çizgen, yapılan desteklerden dolayı Küçükçekmece Belediyesi'ne teşekkür etti.

"DİĞER HAT SERGİLERİNDEN FARKLI"

Sergiyi gezen ilk kişi olan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da, sergi hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Serginin, tarihimizi anlattığını ifade eden Yeniay, "Sergi Türk-İslam kültürümüzü en güzel şekilde yansıtan hat sanatını, çağdaş bir yorumla bambaşka bir alana taşıdı. Ben geçmişte hatla ilgili birçok sergi gezdim ancak, bu tarz bir sergiyi daha önce görmedim" dedi.

Konuşmasında sanatseverlere de çağrıda bulunan Yeniay, tüm hat severleri Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'ne davet etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gültekin Çizgen Aziz Yeniay İstanbul Sefaköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title