Haberler

Hastalar Kaymakamın Makam Aracıyla Kurtarıldı

Güncelleme:

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 3 gündür aralıklarla yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı bir metreyi geçti.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 3 gündür aralıklarla yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı bir metreyi geçerken kırsal kesimde ise 2 metreyi buldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 42 köy yolu ulaşıma kapanırken, Şırnak merkezde bugün yapılacak olan Açık Öğretim Sınavlarına ilçeden girecek 800 öğrencinin de durumu gözönünde bulundurularak, Beytüşşebap kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez'in talimatıyla Kaymakamlığa bağlı Özel İdare Karla Mücadele ekipleri sabaha kadar çalışarak kapalı olan Beytüşşebap-Şırnak karayolunu trafiğe açtı. Öğrencilerin yolun trafiğe açılması üzerine bu sabah erken saatlerden itibaren Şırnak'a gitti.

KAYMAKAMIN MAKAM ARACI HASTALARI KURTARDI

ilçeye bağlı Pirinçli köyünde hamile olan ve doğum sancıları artan 37 yaşındaki Hanım Özdemir ile Koyunbaba köyü İlköğretim okulu öğretmeni 26 yaşındaki Polat Dursun'un hastalandığı, istenen ambulansların ise olumsuz hava koşulları yüzünden köye gidemediği bilgisini alan Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, hastaların kurtarılması için arazi vitesli kendi makam aracının köye gitmesi için talimat verdi. İlçe Özel İdare Karla Mücadele Ekiplerinin Pirinçli köyü yolunu açmasından sonra Kaymakam'ın makam aracı 4 saatlik bir yolculuktan sonra köye ulaşabildi. Doğum sancısı çeken Hanım Özdemir'i alan kaymakamın makam aracı daha sonra aynı yol güzergahında bulunan Koyunoba köyünden de hastalanan öğretmen Polat Dursun'u alarak 3 saatlik bir yolculuktan sonra Beytüşşebap'a ulaşabildi. Devlet hastanesine kaldırılan öğretmen Polat Dursun tedavi altına alınırken, Hanım Özdemir ise doğum bölümünde müşahade altına alındı. Hanım Özdemir'in önceki doğumlarında iki çocuğunu kaybettiği için normal doğumun riskli olabileceğini gözönünde bulunduran doktorlar sezaryenle doğum için Hanım Özdemir'i Şırnak'a sevk etti.

EŞİMİN HAYATINI KAYMAKAM KURTARDI

Kaymakamın makam aracıyla kurtarılan Hanım Özdemir'in eşi Nadir Özdemir ise, eşi köyde daha önce iki kez doğum yaptığını ve çocuklarını kaybettiğini belirterek, "bu kez köyde doğum yaptırma riskini alamadık. Beytüşşebap'a önceki gün eşimi getirerek doktora muayene ettirdim. Eşimi Şırnak'a sevk etmişti. Biz tekrar köye dönüp hazırlıp yaptıktan sonra Şırnak'a gidecektik ama yol kardan kapandı. Eşimin doğum sancıları artınca çok tedirgin olduk ve yetkililerden ambulans istedik. Ancak ambulansın gelemiyeceğini söylediler. Konudan bilgisi olan kaymakam ise sağolsun hemen harekete geçerek yolu açmış ve kendi makam aracını göndererek eşi kurtardı. Eşim ve çocuğumun hayatını Kaymakamımıza borçluyuz. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Fevzi DÖNMEZ Beytüşşebap Şırnak Politika Güncel Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title