Haberler

Hasanoğlan Köy Enstitüsü, Toprağın Çocukları'na Set Oldu

Ankara'nın Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde bulunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nde 'Toprağın Çocukları' filmine set oldu.

Ankara'nın Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde bulunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nde 'Toprağın Çocukları' filmine set oldu.

Hasanoğlan Mahallesi'nde, çekimlerine başlanan Toprağın Çocukları filmi 'motor' dedi. 1940 yıllarda Türkiye genelinde 21 yerde kurulan köy enstitüleri, 1957 yılında dönemin ikdidarı tarafından sancılı bir şekilde kapatılmıştı. Bu köy enstitülerinin kapatılışının işlendiği filmin çekimlerine Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nde başlandı. Tamamı 600 dönümlük Hasanoğlan Köy Enstütüsü sahasında çekilecek 'Toprağın Çocukları' filmi bir ay gibi sürede tamamlanacak. Film o dönemin öğrencileri tarafından inşa edilen tarihi binalarda çekilecek.

Köy Enstitüleri'nin kapatılışı sancısının ve naif bir aşk hikayeninin işleneceği 'Toprağın Çocukları' filminde ünlü sinema oyuncuları yer alıyor. Filmin yönetmenliğini Ali Adnan Özgür, öykü ve senaryosunu Dilşah Özdinç, görüntü yönetmenliğini Yusuf Aslanyürek, genel sanat yönetmenliğini Ezel Akay üslenirken; Erkan Can, Meral Çetinkaya, Ufuk Bayraktar, Şebnem Sönmez, Türkü Turan, Menderes Samancılar, Müge Boz, Serdar Genç ve Bahtiyar Engin ise filmde rol alıyor. 'Toprağın Çocukları' filmi yönetmeni Ali Adnan Özgür, şu bilgileri verdi:

"Filmin konusu, köy enstitülerinin kapatılış serüveni ve sebebini anlattığımız bir film oluyur. Bu çekimleri Hasanoğlan Köy Enstitüsü yerleşkesinde yaklaşık 600 dönüm arazide yapıyoruz. Çekimler için tarihi binaların tamamını uygun hale getirmek için restore ettik, çevre temizliği yaparak tüm otlarını temizleyip burayı yaşanabilir hale getirdik. Yaklaşık 80 yıllık okul sıralarını bulup, gerçekten o yıllara ait dekorları kullanıyoruz. Filmde görülecek her şey köy enstitülerine ait eşyalar olacaklar. Bizim için sağdan veya soldan siyasi bir durum arz etmiyor. Biz sadece köy enstitülerinin yaşamını ve kapatılışını işlemeye çalışıyoruz. Bizim için köy çocuklarının eğitim savaşını anlattığımız bir film olacak. Film Şubat ayında 250 kopya ile vizyona girecek. " - Ankara / Elmadag

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title