Haberler

Harran Üniversitesi'nde Kırgızistan Tanıtım Günü Yapıldı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen 'Kırgızistan Tanıtım Günü' etkinliği yoğun ilgi gördü.

Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencileri 'Çağdaş Türk Cumhuriyetleri' adlı derste Kırgızistan'ın yaşamsal, sanatsal, folklorik, sosyal yemeklerini faaliyete çevirdi.

Tarih Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci etkinlikle ilgili olarak "Öğrencilerimiz büyük çalışmalar gayretler neticesinde bugün bu programı düzenleyerek bölümümüze aksiyon kattılar. Tabi bu çalışmayla öğrencilerimiz Kırgızistan'ın kültürel sanatsal yemek faaliyetlerini araştırırken, hem bu kentin tarihini öğrenmiş hem de konsolosluklarla ikili diyaloglar kurması bize bir mutluluk vermiştir. Emeği geçen öğrencelerime, programı tertipleyen hocamıza teşekkür ederim" dedi.

Programı düzenleyen Yrd. Doç. Dr. Gülşah Eser ise "Türki Cumhuriyetler adlı dersimizin konusu olan Kırgızistan'ın tarihini, edebiyatını, yemeklerini, folklorik olarak ne varsa uygulamalı olarak ele aldık. Öğrencilerimiz ile koordineli çalıştığımız bir çalışma oldu. Bu konuda bizlere destek veren başta rektörümüze, yaptığımız çalışmada bize destek olan dekanımıza, bölüm başkanımıza, emektar öğrencilerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Harran Üniversitesi Abdullah Ekinci Kırgızistan Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title