Haberler

Harçlıklarla Yükselen Okul

Antalya'da 'Her İlçeye Anaokulu, Her Okula Anasınıfı Projesi' kapsamında İSTEK Antalya Yeditepe Koleji öğrencilerinin harçlıklarıyla 70 sin TL'ye mal olan 2 derslikli anaokulu açıldı.

Antalya'da 'Her İlçeye Anaokulu, Her Okula Anasınıfı Projesi' kapsamında İSTEK Antalya Yeditepe Koleji öğrencilerinin harçlıklarıyla 70 sin TL'ye mal olan 2 derslikli anaokulu açıldı. Vali Ahmet Altıparmak, öğrencilerin harçlıklarıyla yaptırılan okulun dünyada ilk olduğunu söyledi.

Piri Reis İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılan iki derslik ve 35 öğrenci kapasiteli İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Anaokulu, Vali Ahmet Altıparmak, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, İSTEK Antalya Yeditepe Koleji idarecileri, Okul Aile Birliği üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda velinin katıldığı törenle açıldı. Açılışta Vali Altıparmak kurdele kesti ve derslikleri dolaştı. 2 derslikteki miniklerle sohbet eden Vali Altıparmak, anaokulunun minik öğrencilerine oyuncak bebek ve araba dağıttı.

Antalya'da 94 anaokulu projesinin daha sırada beklediğini belirten Altıparmak, açılışını yaptığı anaokulunun dünyada bir örneği daha olmadığını vurguladı. Vali Altıparmak, "Zannediyorum bu Türkiye'de değil, dünyada bir ilk. Böyle bir eseri olan hiçbir çocuk, hiçbir okul meclisi yok. Bunun ilk örneği de sizler oldunuz. Damlaya damlaya göl oluşun bu yaşta yaratılabileceğini gördünüz. Çocuklar günde 1 TL biriktirerek okullara boya badana yardımı yapmak istedi. 'Bu harçlıklara biraz daha ilave edin, ben de size destek çıkayım, yeni bir okul yapalım' dedim, beni dinlediler. Bu okul çok özel bir okul oldu" diye konuştu.

Toplam 52 işadamıyla protokol imzaladığını ve meslek hayatında ilk kez miniklerle protokol yaptığını belirten Vali Altıparmak, "Bunlar da geleceğin işadamları" dedi. Altıparmak, konuşmasının ardından, Antalya Yeditepe Koleji Anadolu Lisesi Okul Meclis Başkanı Dilara Yaşacan'a örnek projelerinden dolayı onur belgesi verdi.

Anaokulu açılışından sonra Antalya Yeditepe Koleji'ne geçen Vali Altıparmak, öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek tüm okulu gezdi. Daha sonra okul konferans salonunda bir konuşma yapan Altıparmak'a, İSTEK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koca tarafından eğitime desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

KİTAP SATIŞINDAN OKUL YAPIMINA KATKI

Piri Reis İlköğretim Okulu bahçesinde anaokulu yaptırmak için İSTEK Antalya Yeditepe Koleji öğrencileri kampanya başlatmıştı. Geçen Haziran ayında Vali Altıparmak ile anaokulu için protokol imzalayan öğrenciler, harçlıkları ve kendi yazdıkları öykülerden oluşan 'İstek'li kalemler 1 Vakit Kalmadı' adlı kitaptan ve 'Genç Gezginlerin Düşü' adlı gezi yazılarından oluşan kitaptan elde ettikleri gelirle anaokulu yapımını gerçekleştirdi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title