Haberler

Halikarnas Balıkçısı, Bodrum'da Anıldı

’Halikarnas Balıkçısı’ adıyla tanınan ünlü hikaye ve roman yazarı Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 43. yıl dönümünde Bodrum Cevat Şakir Mahallesi’nde bulunan mezarı başında anıldı.

' Halikarnas Balıkçısı' adıyla tanınan ünlü hikaye ve roman yazarı Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 43. yıl dönümünde Bodrum Cevat Şakir Mahallesi'nde bulunan mezarı başında anıldı.

Bodrum'a olan tutkusu ile tanınan ve 1973 yılında İzmir'de hayata veda ederek vasiyeti üzerine Bodrum'a defnedilen Cevat Şakir Kabaağaçlı ( Halikarnas Balıkçısı ) için Bodrum Belediyesi tarafından mezarı başında tören düzenlendi.

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen törene; Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi ve Bodrum Belediyesi Kültür Tanıtma Komisyonu Üyesi Mehmet Melengeç, Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri, Bodrum Kent Konseyi üyeleri, Halikarnas Balıkçısı Forumu üyeleri, diğer sivil toplum kuruluşları, Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Konuşmasına "Doğdum, sevdim, öldüm" sözleriyle başlatan Hatice Yücel, "Halikarnas Balıkçısı; sürgünlüğü maviye dönüştüren, sürgünlüğü yeşile dönüştüren, sürgünlüğü insana ve sevgiye dönüştüren bir insandı. Bu nedenle onu hep beraber saygıyla sevgiyle anıyoruz" şeklinde konuştu.

Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Melengeç, "Cevat Şakir'i yalnız bırakmayan sevenlerine teşekkür ederim. Her yıl bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen sivil toplum örgütlerine de teşekkür ediyorum. Cevat Şakir Kabaağaçlı, Bodrum'un mavi yolculuğunun, kültürünün, balıkçılığının tanıtımı konusunda Bodrumlulara örnek olmuştur. Onun, Bodrum'un bir yere taşınmasında, dünya kenti olmasında da katkısı çok büyüktür. Biz, Cevat Şakir Kabaağaçlı ile ilgili belediye olarak yapılacak olan her türlü etkinliğe destek vermeye çalışıyoruz. Bu etkinliğe katılan bütün herkese de teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliğe katılan sivil toplum örgütü üyelerinin konuşmalarının yanı sıra eski süngercilerden Mehmet Yavaş da kısa bir konuşma yaparak Halikarnas Balıkçısı ile ilgili anısını anlattı.

Konuşmaların ardından Bodrum Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Günsuhan Aytaç, Halikarnas Balıkçısı'nı anlattı. Hüseyin Boyacı İlkokulu dördüncü sınıf öğrencileri ise Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın şiirleriyle ilgili bilgi verdikten sonra, ünlü edebiyatçının şiirlerinden örnekler sundular.

Konuşmaların ardından Halikarnas Balıkçısı'nın mezarına çiçekler bırakıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cevat Şakir Kabaağaçlı Halikarnas Balıkçısı Bodrum İzmir Politika Güncel Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title