Haberler

Hakkari'de 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' Projesi Tanıtım Programı

Hakkari'de 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' projesi tanıtım programıBehçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından desteklenen İdareci ve Bürokratlar Derneğinin geliştirdiği 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' projesi tanıtım programının 4'üncüsü Hakkari'de yapıldı.

Hakkari'de 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' projesi tanıtım programı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından desteklenen İdareci ve Bürokratlar Derneğinin geliştirdiği 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' projesi tanıtım programının 4'üncüsü Hakkari'de yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' projesinin tanıtım programına, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Başbakanlık Müsteşarı Saddetin Kılıç, İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Prof. Dr. Şakir Gözütok, Siir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr.Tahir Yaşar, Hakkari kanaat önderlerinden Abdulkadir Kızılkaya, HATSO Başkanı Servet Taş, muhtarlar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Konferans, Hakkari Üniversitesi Rektör Danışmanı Kerim Engin'in Kuran-ı Kerim tilavetini okumasıyla başladı. Konferansta ilk konuşmayı yapan İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Genel Başkanı Yücel Can, Diyarbakır ile Kahramanmaraş'ta olduğu gibi Hakkari'de de birlik beraberlik ve huzurun adresi olduğunu söyledi. Can,"Bizim küçük anlamda gideceğimiz bir Hakkarimiz, büyük anlamda gideceğimiz başka bir Türkiyemiz yok. Şimdi kardeşlik dediğimiz zaman iki şeyi ifade ediyoruz. Bir tanesi kan bağı. Ama kardeşlik sadece kan bağı ile değil, ülkü birliği, millet ve din birliğiyle bir arada bulunmaktır. Çünkü biz kardeşiz bizim ayrı ve gayrımız yok. Benim Hakkarimin dağlarında spor faaliyetleri yapılması gerekirken, neden terör olayları ile anılsın. Biz FETÖ'ye, PKK'ya rağmen hep birlikte yaşayacağız. Kimse asla aramıza nifak sokamayacak bizim kardeşliğimiz ebediyen sürecektir. Burada terör örgütlerine sesleniyorum. Diyoruz ki; siz her ne kadar bu huzuru bozmak isteseniz de Hakkari kendi kaderini kendi belirleyecek"dedi

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise, birlik ve beraberliğin önemini anlattı. Vali Toprak, "Birbirimizi sevmek zorundayız. Birbirimizi sevdiğimiz zaman ülkemiz şehrimiz ve ilçemiz daha güçlü olur ve huzur dolu bir yer olur.Hakkari'ye geldiğimden beri ilk günümüz, ilk saatimiz, hatta ilk dakikamızdan itaberen vatandaşlarımızla hep bir arada olduk. Hakkarili vatandaşlarımızdan büyük bir sevgi ve muhabbet gördüm. Ben geldiğimde sokağa çıkma yasağı kalkalı bir kaç gün olmuştu. Buna rağmen halkımızın bizlere göstermiş olduğu sevgi ve saygı beni çok mutlu etti. Orman ve Su işleri Bakanmız buradaydı. Esnafı ziyaret ettik, ziyaret sırasında vatandaşlarımız benimle ilgili güzel sözler söyledi. Yaşlısı, genci hatta HDP'lisi bile benimle ilgili Bakan beye 'Biz valimizi çok seviyoruz. Çok çalışkan bir valimiz var' dedi. Ben de gurur duydum. Allah razı olsun hepsine sevgilerimizi saygılarımı sunuyorum. Vatandaşlarımız bize karşı sevgi ve saygısı adeletli bir yönetimden kaynaklı.Yani burada adalettan saptırıldığı an siz yılın 365 günü sabahtan akşama kadar isteğiniz kadar 'Kardeşlik' deyin. Bunun hiç bir önemi yok. Vatandaş öncelikle icraata bakar. Benim birinci hedefim halkımız. Başka hiçbir kriter tanımıyorum. Vatandaşlarımıza adalet içerisinde davranabiliyorsak, hizmet edebiliyorsak zaten kardeşlik kendiğinden pekişir" diye konuştu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Üniversitesi Orhan Toprak Yücel Can AKM Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title