Haberler

Hademeyi Tek Yumrukla Öldüren Öğrenci: Kendimi Savundum

Güncelleme:

Antalya'da okul bahçesinde köpeğini gezdirirken tartıştığı okulun hizmetlisini tek yumrukla öldürdüğü iddia edilen ortaokul öğrencisi, "Bana vurdu, kendimi korudum." dedi.

Antalya'da Dr. Galip Kahraman Ortaokulu'nun bahçesinde köpeğini gezdirirken tartıştığı okulun hizmetlisi 56 yaşındaki Halit Turan'ı tek yumrukla öldürdüğü iddia edilen ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki A.G.B., 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

YUMRUK DARBESİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Antalya'da 26 Mayıs 2015 tarihinde saat 19.30 sıralarında Muratpaşa ilçesi Soğuksu Mahallesi'nde Dr. Galip Kahraman Ortaokulu'nun bahçesinde köpeğini gezdiren başka bir okulda öğrenci A.G.B., okulun hizmetlisi Halit Turan'la tartıştı. Olayın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre A.G.B., Halit Turan'ın yüzüne yumruk attı. Aldığı yumruk darbesiyle yere düşen Turan, yaşamını yitirdi. Olaydan sonra tutuklanan A.G.B. hakkında 'ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak' suçundan 8 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

"KÖPEĞİME VURDU"

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gören davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık A.G.B., olay günü yaşananları anlattı. 4 arkadaşıyla beraber basket oynamak için okula gittiğini, yanında köpeğinin de bulunduğunu belirten A.G.B., "Okulun hademesi birazdan okulu kapatacaklarını söyleyerek dışarı çıkmamızı istedi. Ben de 'siz çıkarken biz de çıkarız.' diye karşılık verdim. Köpeği bahçedeki bir yere bağladım. Yaklaşık 15 dakika kadar sonra maktul kendi köpeğiyle yanımıza geldi. Benim köpeğimi kastederek 'zarar verir mi' diye sordu. Ben de 'vermez' diye karşılık verdim. Bunun üzerine köpeğini köpeğimin yanına getirdi. Köpekler koklaşırken tasmaları birbirine dolandı. Bunun üzerine maktul köpeğime vurmaya başladı. Ben de 'niye vuruyorsun?' diye engellemeye çalıştım." dedi.

"BANA VURDU, KENDİMİ KORUDUM"

Maktul Halit Turan'ın bunun üzerine köpeği bırakıp kendisine vurduğunu iddia eden A.G.B., ifadesinde şunları söyledi:

"Maktul benim enseme yumruk attı. Ben de kendimi korumak amacıyla bir kez yüzüne yumruk attım. Yere düştü. Hareket etmeyince kalbini dinledim. Kalp masajı yaptım. Arkadaşlarıma ambulans çağırmalarını söyledim. Bir süre sonra maktulün oğlu geldi. 'Babama ne yaptınız?' diye üzerime geldi. Arkadaşlarım gitmemi, başımın belaya gireceğini söyledi. Ben de eve gittim. Sonra da polise teslim oldum."

SANIK OLAY YERİNDEN KAÇTI

Halit Turan'ın oğlu müşteki Mehmet Turan ise olay anında evde ders çalıştığını söyledi. Kapının çalındığını belirten Turan, "Kapıyı açtığımda babamın kavgaya karıştığı ve yerde yattığı söylendi. Olay yerine gittim. Babam yerde yatıyordu. Ağzından, burnundan, gözünden kan gelmişti. 'Kim yaptı' diye bağırdım. Sanığı gösterdiler ancak olay yerinden kaçtı." diye konuştu.

ARKADAŞLARI OLAY ANINI ANLATTI

Sanığın birlikte oyun oynadığı arkadaşlarından 14 yaşındaki E.B. ise Halit Turan'ın yanlarına gelerek 'Köpekleri oynatalım mı?' diye sorduğunu, ardından köpeklerin çiftleşmeye başladığını söyledi. Halit Turan'ın köpeğe yumrukla vurmaya başladığını anlatan E.B., "A.G.B. kendisine 'niye vuruyorsun?' diye tepki gösterince tokat attı. A.G.B. de maktulün yüzüne yumruk attı. Önce sendeledi, sonra havada durur gibi bekledi ardından da yere düştü. Biz korktuk. Maktul çiftleşmeye devam eden köpeklere takılarak yere düştü." diye konuştu.

Duruşmada, A.G.B.'nin oyun oynadığı diğer tanıklar da A.C.N, S.E.G. ve A.G. de benzer ifadeler verdi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi, olay yerindeki kamera kayıtlarının bilirkişi tarafından incelenmesi ve dosyadaki eksiklerin tamamlanması için erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Turan Muratpaşa Antalya 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

carleone:

Dedesi yaşında adama yumruk atıyor. böyle öğrencicmi olur, böyle çocukmu yetiştirilir. . . Allahın verdiği canı Allah alır.

43
6
yanıtYanıtla
YALNIZADAM:

14 yaşında 10 yıl yese 24 yasında çıkacak hak etmiş bence daha beter edin terbiyesiz küstah

32
5
yanıtYanıtla
emre:

10 yol yerse yararı6.5 yıl dosyası yargitayda onaylanır onaylanmazda aciga cikar .yani kapalida senesini doldurmadan aciga cikabilir

yanıt0
yanıt0
öldürülen Milli Eğitim Müdürünün oğlu olsaydı:

Yumruk atan çocuk kesin ceza alırdı.

30
2
yanıtYanıtla
infaz:

orta dereceli okullarda okuyan çoğu öğrencilerde saygı yok. . serseri gibi hareketler. . . bunlarıda en çok toplu taşımacılk''ta yaşıyorum kız erken ayırt etmeden . . .

27
1
yanıtYanıtla
çıkarsa:

o çıkarsa bir daha öldürür

18
9
yanıtYanıtla
ebru:

ayyy yazık köpeklere çiftleştiriyorlarmış.

16
2
yanıtYanıtla
emre:

yaşlıya saygı kalmadı.

10
4
yanıtYanıtla
YOK DAHA NELER:

Bende tukurdum adam boguldu

13
0
yanıtYanıtla
xyz:

Foto daki ali asker dimi .?

0
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title