Haberler

Aşılama haritasında kırmızı renkte kalan tek il olan Şanlıurfa'nın valisi pes etti: Yapacak bir şey kalmadı

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı aşılama haritasına göre Şanlıurfa, kırmızı renkte kalan tek il. Aşılamada bir türlü istenilen seviyeye gelinmediğini belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Çağrı yapacak bir şey kalmadı. Yapılabilecek, söylenebilecek her şey söylendi" diyerek sitem etti.

Kentte hayırsever vatandaşlar tarafından tadilatı yapılarak hizmete sunulan Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nin yataklı servislerinin açılışına katılan Vali Abdullah Erin, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan aşılamada, 81 ilden 'kırmızı' renkte kalan tek ilin Şanlıurfa olduğunu hatırlatarak bir türlü istenen seviyeye gelinmediğini söyledi.

"AŞI SAYISI SON GÜNLERDE 4-5 BİNLERE DÜŞTÜ"

Yoğun bakım ünitelerinde yatan hastaların aşısız ya da eksik aşılı kişiler olduğunu belirten Vali Erin, şunları kaydetti:

"Maalesef, vatandaşlarımız hayatlarını kaybediyor. Birçok ülkede ikinci doz aşı bulunamazken, sıkıntılar yaşanırken, Türkiye'de üçüncü hatta dördüncü dozunu yapan vatandaşlarımız var. Aşıyla alakalı hiçbir sıkıntımız yok. Aşılamada istenilen seviyeye bir türlü ulaşılamadı. Çağrı yapacak bir şey kalmadı. Yapılabilecek, söylenebilecek her şey söylendi. 81 il içerisinde Şanlıurfa'nın kırmızı olması. Sadece Şanlıurfa'nın kırmızı kalmasını kabul etmememiz lazım. Neden 80 il sarıya maviye doğru ilerlerken, neden yerimizde sayıyoruz? İlk başlardaki 20 bin civarlarındaki aşı sayısı son günlerde maalesef 4-5 binlere düştü. İkinci doz aşı sırası gelmesine rağmen yaptırmayan 20 bin üzerinde vatandaşımız var."

"VATANDAŞLARIMIZ HASSASİYET GÖSTERSİNLER"

Salgında hastalığa yakalananların arasında gençlerin de bulunduğuna belirten Vali Erin, "20-30 yaşlarında gençlerimiz maalesef acı çekiyor. Sağlık Bakanlığı'mızın periyotları doğrultusunda vatandaşlarımızın bir an önce aşılarını yaptırmalarını rica ediyoruz. İlk etapta kırmızıdan turuncuya geçmek için yüzde 4'lük bir eksiğimiz var, bu yüzde 4'ü bir-iki gün içerisinde tamamlayabiliriz. Sonra da turuncudan maviye hızlı bir şekilde hareket etmiş olacağız, tüm vatandaşlarımız bu hassasiyeti göstersinler" dedi.

Aşılama haritasında kırmızı renkte kalan tek il olan Şanlıurfa'nın valisi pes etti: Yapacak bir şey kalmadı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı COVIRAN Bereket Abdullah Erin Şanlıurfa Haberler

500

Yorumlar (3)

Theo:

Sayın şanlı urfalılar ben 65 yaşındayım 2 defa aşı oldum sapasağlamım aşı hamileliği engeliyor diye yalan haberlere inanmayın aşı oldum benim hanım hamile kaldı ikimizde sağlıklıyız ikinci hanım da hamile kalmış valla bu aşıda var bir hikmet size acilen aşı olmanızı tavsiye ederim

1
0
yanıtYanıtla
Nahit Büyükdağ:

kovid olanda dışarıda dolaşıp karantinada durmuyor ben şahsen bu hastalığın biteceğini düşünmüyorum bencil insan çok bana bulaştı herkese bulaşsın düşüncesi var insanlarda devlette başedemiyor saldı haliyle

1
0
yanıtYanıtla
muli saat :

bu kadar insan kapalı alanda sosyal mesafe sıfır olacak şekilde ne yapıyor ?.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title